Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Unpacked Berliinissä: Samsung ottaa varaslähdön IFAan

Samsung Electronics Nordic

Unpacked Berliinissä: Samsung ottaa varaslähdön IFAan

Tiedote.
Julkaistu: 29.08.2012 klo 21:00
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

Samsung läväyttää IFAn ovet auki esittelemällä liudan mobiiliuutuuksia, joihin lukeutuvat muun muassa Galaxy Note II, Android-kamera ja uusi ATIV-konsepti, johon kuuluu älypuhelin, tablettitietokone ja kaksi kannettavaa tietokonetta. ATIV-laitteet hyödyntävät Windows 8 -alustaa. 

Jo ennen virallista IFA-lehdistötilaisuutta Samsung esittelee valikoiman jännittäviä mobiiliuutuuksia.

Käytännön hyötyä kynällä:
Vallankumous saapuu toistamiseen – Samsung Galaxy Note II
Kymmenessä kuukaudessa Samsung Galaxy Note on myynyt yli 10 miljoonaa kappaletta. Aivan uudenlaisen menestystuotteen seuraaja on nyt varustettu Galaxy S III -älypuhelimen herkuilla. Galaxy Note II ymmärtää käyttäjäänsä. Se on edeltäjäänsä  kapeampi sekä ohuempi ja varustettu tuliterällä Android 4.1 Jelly Bean -käyttöjärjestelmällä, joka tukee uusia hyödyllisiä palveluita ja ominaisuuksia. Edeltäjänsä tapaan Galaxy Note II tarjoaa valikoiman fiksuja S Pen -kynää hyödyntäviä ominaisuuksia. S Penillä onnistuu nyt myös kuvien ja eri tekstielementtien leikkaaminen ja liittäminen. Galaxy Note II:lla vain käyttäjän luovuus on rajana.

Jelly Bean -käyttöjärjestelmän uutuusominaisuuksiin lukeutuu muun muassa uusi lukitusruutu, joka tarjoaa selkeän yleiskuvan vastaamattomista puheluista ja viesteistä sekä vallitsevasta säästä. Viemällä kynän kuvakkeiden päälle voi kätevästi esikatsella kotinäkymän ohjelmien, kuten sähköpostien sisältöä. Jos unohdat kynän työpöydälle töistä kotiin lähtiessäsi, Note II ilmoittaa kynän puuttumisesta värinällä.

Note II:ssa on suuri ja kirkas 5,5 tuuman HD Super AMOLED -näyttö ja 16:9 laajakuvasuhde, joka vastaa elokuvien ja internetsisällön kuvasuhdetta. Siinä on 1,6 Ghz:n neliydinsuoritin ja riittoisa 3100 milliampeerin akku. Pop-up Play -toiminnon avulla videokuvan voi siirtää haluamaansa kohtaan Galaxy Note II:n suurelle näytölle. Videota voi katsoa esimerkiksi nettiä selatessa. Samsung Galaxy Note II saapuu kauppoihin lokakuussa ja sen suositushinta on 699 euroa.

 

Täysin uudenlainen kamera:

Kompaktikamera Androidilla ja 3G-tuella

Galaxy Camera

Tänä vuona Samsung esittelee IFAssa täysin uuden tuoteryhmän: Android-kameran. Samsungin uutuuskamerassa on neliydinsuoritin, Android 4.1 Jelly Bean -käyttöjärjestelmä ja 3G-tuki. Kameraominaisuuksiin lukeutuvat suorituskykyinen 16 megapikselin BSI CMOS-sensori ja valovoimainen optiikka (f2.8/23mm/21 x optinen zoom).

Samsungin kamerauutuus tarjoaa täysin uudenlaisen käyttökokemuksen. Kameralla voi surffata netissä ja ladata sovelluksia ja pelejä Google Play -sovelluskaupasta. Se toimii myös navigaattorina Google Map Navigoinnilla. Otettuja kuvia voi jakaa eteenpäin multimediaviesteinä tai ne voidaan ladata eri sosiaalisen median palveluihin. Kuvia ja videoita voi myös käsitellä ja leikata suoraan kamerassa.

Galaxy Cameran suuri 4,8 tuuman HD-kosketusnäyttö sopii mainiosti myös kuvien näyttölaitteeksi ja Allshare-ominaisuus mahdollistaa kuvien jakamisen langattomasti muiden älykkäiden laitteiden, kuten televisioiden kanssa. Yksi kätevimmistä uutuusominaisuuksista on Dropbox-pilvitallennustila, jonne kaikki kameralla otetut kuvat voidaan tallentaa. Enää ei tarvitse muistaa mille muistikortille, muistitikulle tai kovalevylle kuvat on tallennettu. Pilvitallennustila mahdollistaa sen, että kuviin pääsee käsiksi miltä tahansa internet-päätelaitteelta.

Itselaukaisin voi olla kätevä, mutta olisi mukavampaa, jos sen asettajan ei tarvitsisi juosta mukaan kuvaan. Galaxy Camera tarjoaa ongelmaan ratkaisun. Puheohjauskomentojen avulla voit käyttää kameran zoomia ja laukaisinta linssin edessä seisten.

Samsung on jälleen onnistunut mahduttamaan paljon teknologiaa pieneen tilaan. Galaxy tuoteperhettä laajentavan Galaxy Cameran laadukas optiikka auttaa saamaan kaiken mahdollisen irti video- ja valokuvaussovelluksista. Ota, editoi ja jaa teräviä kuvia missä tahansa oletkin.

Galaxy Camera saapuu kauppoihin lokakuussa ja sen suositushinta on 599 euroa.

  

Alustana Windows 8:
Samsung luo uuden ATIV-ekosysteemin
Täydellinen symbioosi on nyt mahdollista. Täsmälleen sama käyttäjäkokemus on ensimmäistä kertaa saavutettavissa älypuhelimella, tabletilla ja Smart PC:llä. Samsungin uusi ATIV -konsepti merkitsee täydellistä ekosysteemiä, jolla on yhteinen käyttöliittymä ja sisältö laitteesta riippumatta.

Kun yksi laite suljetaan ja toinen avataan, on käytettävissä sama sisältö. ATIV-tuotteet perustuvat samaan, kosketuksella toimivaan Windows 8 -käyttöjärjestelmään. ATIVin avainsanoja ovat joustavuus ja liikkuvuus, joten laitteet toimivat yhtä hyvin työpaikalla kuin matkalla.


ATIV S – Salamannopea älypuhelin
ATIV S on Samsungin ensimmäinen älypuhelin, jossa on kosketusohjattava Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmä, mutta siinä on paljon muutakin säväyttävää. Hyvännäköinen ja tyylipuhdas muotoilu tekee ATIV S:stä kaikkien kiinnostuksen kohteen ja mieluisan puheenaiheen. Se on myös nopea. Jopa 42mbit/s. Nyt puhutaan 4G-nopeuksista mutta 3G-verkossa. Tämä tarkoittaa salamannopeaa tiedostojen siirtoa pilveen ja takaisin. ATIV S:ssä on lisäksi esiasennettu Office-toimisto-ohjelmapaketti, joten se on täydellinen työkone.

Järeän akun ansiosta laitteella voi työskennellä koko päivän yhdellä latauksella, vaikka tiedostot olisivat isoja ja tiedonsiirtoa paljon. Akun kapasiteetista huolimatta ATIV S on vain 8,7 millimetriä ohut. Kun lasket sen ATIV Tabin viereen, se jakaa tiedostot NFC-yhteyden kautta. Samalla tekniikalla voit myös vaihtaa käyntikortteja kollegoiden ja ystävien kanssa.

Jos tiedostojen jakaminen ei kiinnosta, vaan pääasia on mediasisältöjen kuluttaminen, sekin sopii. ATIV S on kaunis katsella. 4,8-tuumainen HD Super AMOLED -näyttö on erittäin terävä ja sen kontrasti on hyvä. ATIV S tulee kauppoihin marraskuussa ja sen suositushinta on 599 euroa.


ATIV Tab – uusi tapa tehdä töitä
Tablettitietokone ATIV Tab on täydellinen vaihtoehto kannettavalle tietokoneelle tilanteisiin, joissa on tärkeintä, että laite kulkee helposti mukana. Superohuen tabletin näyttö on 10,1-tuumainen, vaikka se on vain 8,85 millimetriä ohut, eikä painoakaan ole enempää kuin 570 grammaa. Sen käyttäjäkokemus on koosta riippumatta kuin täysimittaisen pc:n johtuen tehokkaasta arm-suorittimesta sekä Windows RT- käyttöjärjestelmästä ja Windows 8 -käyttöliittymästä.

Jos WiFi-verkkoa ei ole tarjolla, tabletin tietoliikenneyhteydet voi hoitaa älypuhelimen kautta. Kun halutaan lisää tuottavuutta työhön, näppäimistön, tulostimen, näytön tai hiiren liittäminen tablettiin onnistuu ongelmitta usb- ja mikro-hdmi-porttien kautta. ATIV Tab tukee NFC:tä, mikä helpottaa sisällön jakamista ATIV S:n kanssa.

Kun käytössä on Windows 8, töitä voi jatkaa täsmälleen siitä, mihin ne jäivät, myös Office-ohjelmissa. Riittää, kun painaa aloituspainiketta. Myös rentoutuminen suosikkisarjojen parissa onnistuu mainiosti, sillä tabletti pystyy näyttämään jopa 13 tuntia videoita yhdellä latauksella. ATIV Tab tulee kauppoihin marraskuussa ja sen suositushinta on 799 euroa.

 

Alustana Windows 8:
ATIV Smart PC Pro – kannettava ja tabletti samassa laitteessa
Kumpi on tärkeämpää, suorituskyky vai laitteen kulkeminen mukana? Sitä ei enää tarvitse miettiä, kun markkinoille tulee ATIV Smart PC Pro. Tyylikäs muotoilu ja Intel Core i5-suoritin tekevät laitteesta kannettavan ja tablettitietokoneen täydellisen yhdistelmän. Ei kompromisseja. Voit valita tarpeen mukaan, otatko magneetilla kiinnittyvän näppäimistön käyttöön vai et. 

Kun näppäimistö on yhdistettynä tablettiin, sillä voi työskennellä työpöydän ääressä kuten tavallisella kannettavalla tietokoneella. Kokoukseen voi ottaa mukaan vain tablettiosuuden, kun halutaan esimerkiksi näyttää laitteella presentaation. Interaktiivisen S Pen -kynän avulla voi myös kirjoittaa, piirtää ja luonnostella suoraan valovoimaiselle, 11,6-tuumaiselle PLS-näytölle. ATIV Smart PC Pro rakentuu Windows 8 -alustalle, joten se on täysin yhteensopiva perinteisen Windows-ympäristön kanssa. Siten laite yhdistyy saumattomasti olemassaolevaan järjestelmään.

Samsung tuo markkinoille myös yhdistelmätabletin kevyemmän version. ATIV Smart PC sopii niin ikään mainiosti sekä työ- että vapaa-ajan käyttöön. Sen suorittimena on Intel Clover-T. Tätäkin laitetta voi ohjata haluamallaan tavalla: S Pen -kynällä, näppäimistöllä tai sormella kosketusnäytöltä. Isoveljen tavoin ATIV Smart PC vaihtuu tabletista läppäriksi käden käänteessä. Laitteen akku kestää jopa 10 tuntia.

ATIV Smart PC Pro tulee kauppoihin syksyn aikana suositushinnalla 1800 euroa. ATIV Smart PC on saatavilla marraskuussa suositushintaan 930 euroa.

 

Lisätietoja:

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515

Mika Engblom, myyntipäällikkö, Telecom, mika.engblom@samsung.fi, p. 0400 604 420

Ossi Luoma, myyntipäällikkö, IT, ossi.luoma@samsung.fi, p. 040 541 4023

Jim Hakola, myyntipäällikkö, AV, jim.hakola@samsung.fi, p. 040 8383 800

Eva Carrero, markkinointipäällikkö, eva.carrero@samsung.fi, p. 0400 807 750

Simo Arvo, OSG Viestintä, simo.arvo@osg.fi, p. 040 132 5682

Kuvapyynnöt: samsungpr@osg.fi

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse uutiset.

Haluatko Samsungin lehdistötiedotteita tai kokeilla uusia tuotteita? Ilmoittaudu lähetyslistalle osoitteeseen samsungpr@osg.fi

Uutisia RSS-syötteinä: www.samsung.com/fi/aboutsamsung/rss/rssFeedList.do

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, on johtava televisioiden, muistisirujen, matkapuhelinten, näyttöpaneelien, muistien ja System LSI-tuotteiden valmistaja. Yrityksellä on 206 000 työntekijää 72 maassa ja yhdeksällä eri liiketoiminta-alueella. Vuonna 2011 yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto nousi 143,1 miljardiin Yhdysvaltain dollariin. Samsung Electronics Nordic AB:n liikevaihto vuonna 2011 oli 1,1 miljardia euroa. Pohjoismaiden yhtiö on kasvanut nopeasti vuodesta 1992. Sillä on 420 työntekijää, ja sen valikoimaan kuuluvat uusimmat tuotteet matkapuhelinten, äänen- ja kuvantoiston, IT-laitteiden ja kodinkoneiden aloilta.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs