Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Tietokone taskussa: Nokia N97 aloittaa henkilökohtaisen Internetin aikakauden

Tietokone taskussa: Nokia N97 aloittaa henkilökohtaisen Internetin aikakauden

Julkaistu: 02.12.2008 klo 10:35
Julkaisija:

Kallistuva kosketusnäyttö, täysimittainen näppäimistö ja yksilöity aloitusnäyttö - todellinen mobiilitietokone

Kallistuva kosketusnäyttö, täysimittainen näppäimistö ja yksilöity aloitusnäyttö - todellinen mobiilitietokone

Nokia esitteli tänään Nokia N97 -uutuusmallin, maailman edistyneimmän mobiilitietokoneen, joka muuttaa Internetin käyttötavat ja yhteydenpidon. Nokia N97 on suunniteltu erityisesti kokeneille Internetin käyttäjille. Se yhdistää suuren 3,5 tuuman kosketusnäytön täysimittaiseen näppäimistöön ja tarjoaa aina avoinna olevan ikkunan käyttäjän suosimille sosiaalisen verkostoinnin sivustoille ja Internet-sivuille. Tämä Nseries-tuotesarjan lippulaiva tuo markkinoille muun muassa monisensoritekniikkaan, muistiin, suorituskykyyn ja yhteysnopeuksiin liittyvää johtavaa teknologiaa, jonka avulla käyttäjät voivat yksilöidä Internetin ja jakaa "sosiaalisen sijaintinsa" muiden kanssa.

"Pöytäkoneesta tuli ensin kannettava, ja nyt se mahtuu taskuun. Monisensoritekniikkaa hyödyntävä Nokia N97 on tähän mennessä tehokkain mobiilitietokone", sanoo Nokian Nseries-tuotesarjasta vastaava johtaja Jonas Geust. "Yhdessä tänään julkistettujen Ovi-palvelujen kanssa Nokia N97 -mobiilitietokone mukautuu meitä ympäröivään maailmaan ja auttaa pysymään yhteydessä juuri niihin ihmisiin ja asioihin, joilla on meille suurin merkitys. Nokia N97 vahvistaa Nokia Nseries -tuotesarjan asemaa edelläkävijänä, joka muuttaa Internetin henkilökohtaiseksi netiksi."

Ajantasaista tietoa sosiaalisesta sijainnista

Nokia N97 tuo mukanaan myös uuden käsitteen: sosiaalinen sijainti. Sisäänrakennettujen A-GPS-sensoreiden ja elektronisen kompassin ansiosta Nokia N97 -mobiilitietokone pystyy päättelemään intuitiivisesti sijaintinsa. Tämän ominaisuuden ansiosta sosiaalisten verkkoyhteisöjen statustietojen päivittäminen käy vaivattomasti ja aina ajantasaisesti. Verkkoyhteisöissä ystäviksi hyväksytyt käyttäjät voivat myös helposti päivittää statuksensa sekä jakaa sosiaalisen sijaintinsa ja siihen liittyviä kuvia tai videoita.

Internet ja viihdettä laajakuvana

Nokia N97 -mobiilitietokoneen aloitusnäytöllä ovat käyttäjälle tärkeimmät ihmiset, sisällöt ja mediat: ystävät, sosiaaliset verkkoyhteisöt ja uutiset ovat aina vain yhden kosketusnäytön painalluksen päässä. Laitteen laajakuvanäytön kuvasuhde on 16:9, ja käyttäjä voi yksilöidä näytön täysin oman mielensä mukaiseksi widget-pienoissovelluksilla, jotka välittävät jatkuvasti päivittyvää tietoa suosikkisivustoilta ja sosiaalisista verkkoyhteisöistä. Nokia N97 sopii täydellisesti myös nettiselaukseen, Flash-videoiden suoratoistoon ja pelaamiseen. Täysimittainen QWERTY-näppäimistö ja kosketusnäyttö takaavat yhdessä tehokkaat toiminnot bloggaamiseen, chattiin, julkaisemiseen, sähköpostiin ja tekstiviestien lähettämiseen.

Nokia N97 -mobiilitietokone tarjoaa jopa 48 gigatavua muistia musiikin ja muun mediasisällön tallentamiseen: laitteen 32 gigatavun muistia voi laajentaa 16 gigatavun microSD-muistikortilla. Laite tarjoaa myös erinomaiset musiikkiominaisuudet, täyden tuen Nokia Musiikkikaupalle sekä jopa 1,5 vuorokautta musiikin soittoaikaa. Lisäksi laitteen ominaisuuksiin kuuluvat viiden megapikselin kamera, jossa on korkealaatuinen Carl Zeiss -optiikka ja DVD-tasoinen videotallennus (kuvasuhde 16:9), sekä tuki Share on Ovi
-medianjakosivuston kaltaisille palveluille, joissa sisällön voi jakaa välittömästi HSDPA- ja WLAN-yhteyden välityksellä.

Nokia N97 -mobiilitietokoneen toimitusten arvioidaan alkavan vuoden 2009 ensimmäisellä puoliskolla, ja sen arvioitu verollinen suositushinta Suomessa on 990 euroa. Laitteessa on valmiina vuoden navigointilisenssi sekä yksi N-Gage-peli.

Lisätietoja ja lehdistömateriaalia Nokia World 2008 -tapahtumasta ja siellä julkistetuista uutisista:

http://events.nokia.com/nokiaworld
www.nokia.com/press/nokiaworld08

Nokia on maailman johtava langattoman viestinnän yritys, joka vie eteenpäin yhdistyvän Internet- ja viestintäteollisuuden kasvua ja muutosta. Laajan matkaviestinvalikoimansa avulla Nokia tarjoaa ihmisille elämyksiä musiikin, navigaation, videon, television, kuvien, pelien ja langattomien yrityspalvelujen alueilla. Avainasemassa ovat kuluttajille suunnatut Internet-palvelut sekä yritysratkaisut. Nokia Siemens Networks toimittaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita viestintäverkkoihin.

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Nokia
Viestintä
Puh. 07180 34900
Sähköposti: press.services@nokia.com

www.nokia.com
www.nokia.fi

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs