Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Tellabsin Mobile Backhaul ratkaisu helpottaa siirtymistä LTE- ja LTE-A-verkkoihin

Tellabs Oy

Tellabsin Mobile Backhaul ratkaisu helpottaa siirtymistä LTE- ja LTE-A-verkkoihin

Tiedote.
Julkaistu: 08.03.2012 klo 11:23
Julkaisija: Tellabs Oy

Puolet Tellabsin mobile backhaul -asiakkaista aikoo siirtyä LTE- ja LTE-Advanced-verkkoihin

LTE- ja LTE-Advanced-verkot (LTE-A) tukevat yhden gigabitin nopeuksisia laajakaistapalveluita mobiileihin päätelaitteisiin ja kasvattavat valtavasti verkkojen korkeakapasiteettista liikennettä. Tämä liikennemäärä saa aikaan suuren kustannuspaineen mobile backhaul -verkoille ja pakottaa operaattorit tekemään älykkäitä ja kustannustehokkaita tulevaisuuden ratkaisuja.

• Uudistettu tuoteportfolio tarjoaa helpon siirtymisen LTE- ja LTE-Advanced-verkkoihin ilman palvelukatkoksia vaativia päivityksiä.

• Ratkaisu pienentää kustannuksia bittiä kohden jopa 80 % Ethernet-ratkaisuissa.

• Ratkaisu nostaa tukiasemille ulottuvan siirtoverkon nopeuden jopa 10 gigabittiin/sekunti (Gbps).

• Ratkaisu sisältää useita eri synkronisointi- ja syntonointimalleja LTE:hen.

 

Multimedia-tietoa

Video: Simplify Your Evolution to LTE and LTE-Advanced with Tellabs® Mobile Backhaul Solutions (http://ow.ly/9e1Do)

Blog: Syntonization and synchronization: essential for all mobile networks — especially LTE, Kenneth Hann, Tellabs (http://ow.ly/9e1xX)

Infographic: Syntonization and Synchronization in Mobile Networks (http://ow.ly/9e1vP)

White paper: LTE Stretches Synchronization to New Limits (http://ow.ly/9e1La)

Tellabs on uudistanut Tellabs Mobile Backhaul –ratkaisun helpottaakseen operaattoreiden siirtymistä LTE- ja LTE-Advanced-verkkoihin. Noin puolet 160:stä mobile backhaul -asiakkaastamme aikoo siirtyä LTE- ja LTE-A-verkkoihin muutaman vuoden kuluessa.

“Globaalin palveluntarjoajien suunnitelmia tarkastelevan raporttimme perusteella tiedämme, että palveluntarjoajat aikovat investoida kapasiteetin kasvattamiseen suuren data-liikennemäärän vuoksi. Lisäksi he investoivat backhaul-ratkaisuihin, jotka pystyvät tukemaan 3G-liikennettä sekä takaamaan sujuvan siirtymisen LTE-ratkaisuihin”, sanoo Michael Howard, Infonetics Research -analyytikkoyhtiön perustaja ja pääanalyytikko. “Meidän näkemyksemme mukaan Tellabsin nykyinen Mobile Backhaul -ratkaisu sekä heidän tulevaisuudensuunnitelmansa tarjoavat erinomaisen valikoiman synkronointi- ja syntonointiominaisuuksia, jotka täyttävät LTE:n ja LTE-A:n asettamat vaatimukset backhaul-verkoissa."

Tellabsin uudistettu ratkaisu perustuu yhtiön yli 20 vuoden kokemukselle mobile backhaul -verkoista. Uudistettu ratkaisu sisältää:

Tellabs 7100 ja 7300 optiset siirtojärjestelmät, jotka tarjoavat lisäkapasiteettia tulevaisuuden tarpeisiin ilman kalliita siirtoverkon vuokrauskustannuksia,

Tellabs 8600, 8800 ja 9200 älykkäät pakettipohjaiset siirtojärjestelmät, jotka tarjoavat sujuvan siirtymisen LTE- ja LTE-A-verkkoihin. Pakettipohjainen siirtojärjestelmä pienentää siirtoverkon kustannuksia jopa 80 % bittiä kohden ja parantaa käyttäjäkokemusta.

Tellabs Mobile Backhaul -ratkaisu auttaa operaattoreita menestymään:

Jopa 80 % säästö kustannuksissa/bitti: Uudistettu Tellabs 8600 -järjestelmä tukee IP VPN ja multiservice-ominaisuuksien lisäksi uutta Ethernet-pohjaista kytkentä- ja reititysarkkitehtuuria. Uusi Ethernet-arkkitehtuuri tarjoaa jopa 80 %:n säästöt 10G-liitännällä ja jopa 76 %:n säästöt Gigabit Ethernet -liitännällä. Tellabs 8800 -järjestelmä tarjoaa uudet IP VPN -ominaisuudet ja joukon korkean kapasiteetin liitäntöjä.

Ainutlaatuinen, sisäänrakennettu valikoima synkronointi- ja syntonointimenetelmiä: Suomessa kehitetty, uudistettu Tellabs 8600 -järjestelmä tukee kattavasti syntonointi- ja synkronointimenetelmiä nopeiden, laadukkaiden ja kustannustehokkaiden palvelujen toimittamiseen. Uudet ominaisuudet sisältävät mm. tuen IEEE1588v2-taajuussynkronoinnille ja yhteensopivuuden vaihe- ja time of day -synkronoinnille. Täsmälliset, sisäänrakennetut monitorointityökalut varmentavat verkossa käytettävän synkronoinnin suorituskyvyn. Tellabs 8800 -järjestelmään on lisätty tuki synkronoidulle Ethernetille.

Sujuva verkon uudistaminen operaattorin oman aikataulun mukaan: Mobiilioperaattorit voivat siirtyä LTE- ja LTE-A-verkkoihin oman aikataulunsa mukaisesti investoimalla vähitellen uusiin ominaisuuksiin. Operaattorit voivat valita Tellabs 8600 -järjestelmän eri sukupolvien järjestelmistä haluamansa ominaisuudet, mukaan lukien Ethernet- ja IP VPN -ominaisuudet nykyisten ja uusien palvelujen tukemiseksi.

Jopa 5,5 terabitin skaalautuvuus: Tellabs on kasvattanut koko mobile backhaul -ratkaisuvalikoiman kapasiteetteja:

-- Tellabs 8630 -järjestelmä tarjoaa jopa 80G

-- Tellabs 8660 -järjestelmä tarjoaa jopa 240G

-- Tellabs 8800 -järjestelmä tarjoaa jopa 360G

-- Tellabs 9200 -järjestelmä tarjoaa jopa 5,5 terabittiä.

Uusi pienikokoinen (2RU:n kokoinen) Tellabs® 8611 Access Switch, joka tukee 10G-liitäntöjä, on nyt saatavilla. Laite sopii erinomaisesti yksittäisten tukiasemien siirtolaitteeksi sekä aggregoimaan liikennettä useilta tukiasemilta.

Mobiilioperaattorit voivat siirtyä LTE- ja LTE-A-verkkoihin sujuvasti oman aikataulunsa mukaisesti

Vuodesta 2005 lähtien, jolloin Tellabs esitteli IP/MPLS-pohjaisen Tellabs 8600 -järjestelmän mobile backhaul -markkinoille, noin 160 palveluntarjoajaa ympäri maailmaa on valinnut Tellabsin mobiiliratkaisun. Osassa näistä backhaul-verkoista kulkee jo LTE-liikennettä, ja osa verkoista siirtyy LTE:hen silloin, kun se operaattorille parhaiten sopii. Äskettäin Tellabs Mobile Backhaul –ratkaisu paransi Orange Moldovan mobiilidataliikenteen Ethernet/IP-ominaisuuksia.

“Mobiilipalvelujen käyttäjät älypuhelimineen saavat aikaan räjähdysmäisen kasvun mobiilidataliikenteessä LTE- ja LTE-Advanced-verkoissa. Palveluntarjoajien ollessa ankaran kustannuspaineen alla jo nyt on tärkeää tehdä älykkäitä valintoja kustannustehokkuuden ja järjestelmän joustavuuden osalta”, sanoo Markku Ellilä, Tellabs Oy:n toimitusjohtaja. ”Tellabs Mobile Backhaul -ratkaisu pienentää asiakkaiden kustannuksia ja tarjoaa paremman käyttäjäkokemuksen, jotta asiakkaamme voivat vastata omien asiakkaidensa tarpeisiin kannattavasti.”

Syntonointi tarkoittaa verkkokellojen taajuuden tasausta.Tätä toiminnallisuutta kutsutaan yleisemmin “aikasynkronoinniksi” ja “taajuussynkronoinniksi”.

Tellabs auttaa asiakkaita menestymään luomalla uutta älykkäässä mobiili-internetissä. Siksi 80 % maailman johtavista tietoliikenneoperaattorista on valinnut mobile backhaul, packet optical, business- ja services-ratkaisumme. Autamme asiakkaitamme lisäämään liikevaihtoa, vähentämään kustannuksia ja optimoimaan verkkoratkaisujaan.

Tellabs (Nasdaq: TLAB) on osa NASDAQ Global Select Market ja Ocean Tomo 300™ Patent -indeksiä. Lisäksi Tellabs on listattu S&P MidCap 400:ssa sekä useissa yhteiskuntavastuuindekseissä kuten mm. Maplecroft Climate Innovation Index, FTSE4Good- ja eight KLD -indeksit. Tellabs Oy:llä on Suomessa noin 500 työntekijää ja toimipisteet Espoossa ja Oulussa. Tellabsilla on ISO 9001:2000, ISO 14001 ja TL 9000 -sertifikaatit, ja Tellabs Oy on mukana WWF:n Green Office -verkostossa. Tellabs ja  ovat Tellabsin rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. www.tellabs.com ja www.tellabs.fi.

LISÄTIETOJA: Pia Eerikäinen, (09) 4131 3355, pia.eerikainen@tellabs.com

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs