Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Suomalaiset lukevat e-kirjoja ympäri maailmaa

Elisa Oyj

Suomalaiset lukevat e-kirjoja ympäri maailmaa

Tiedote.
Julkaistu: 22.04.2015 klo 09:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Suomalaiset käyttävät sähköisiä kirjoja aiempaa enemmän. Elisa Kirjan käyttö ulkomailla on kaksinkertaistunut alkuvuoden aikana. E-kirjojen suosio kasvaa erityisesti kesäkuukausina.

E-kirjasta on tullut suomalaisten suosima matkakumppani. Suomen suurimman e-kirjapalvelun, Elisa Kirjan, käyttö ulkomailla kaksinkertaistui tammi-maaliskuussa verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

- E-kirja kulkee ihmisten mukana ympäri maailmaa. Maaliskuussa Elisa Kirjaa käytettiin yli sadassa maassa, kertoo liiketoimintajohtaja Essi Manner Elisa Kirjasta.

Lomakaudet lisäävät e-kirjojen suosiota. E-kirjojen käyttö ulkomailla kasvaa erityisesti heinäkuussa. Lomailijoiden lisäksi e-kirjoja käyttävät myös ulkosuomalaiset.

- Asiakaspalautteen mukaan ulkomailla asuvat arvostavat sitä, että voivat helposti ostaa ja lukea suomenkielisiä kirjoja, Manner sanoo.

E-kirjan edut ovat moninaiset.

- Se ei vie tilaa matkalaukussa. Niitä voi ottaa mukaan niin monta kuin haluaa ja hankkia lisää mielensä mukaan. E-kirjan lukeminen onnistuu myös lentokoneessa offline-tilassa, Manner kertoo.

E-kirjojen kesäsuosio on havaittu myös kirjastoissa. Moni tutustuukin juuri kesällä ensimmäistä kertaa sähköiseen kirjaan.

- Heinäkuussa lainamääriin tulee aina hyppäys. Silloin on aikaa lukea ja perehtyä uusiin lukutapoihin, toteaa e-informaatikko Marja Hjelt Helsingin kaupunginkirjastosta.

Elisan viime syksynä tilaaman ja julkaiseman kyselytutkimuksen mukaan 15,4 prosenttia suomalaisista lukee vuodessa ainakin yhden sähköisen kirjan. 6,4 prosenttia 18–65-vuotiaista suomalaisista ilmoitti ostavansa vuodessa vähintään yhden sähköisen kirjan.

Maat, joissa Suomen lisäksi käytetään eniten Elisa Kirja -palvelua (tilasto 1.3.-9.4.2015)

Espanja

Ruotsi

USA

Saksa

Thaimaa

Venäjä

Englanti

Ranska

Viro

Norja

 

Lisätietoja: Essi Manner, liiketoimintajohtaja, Elisa Kirja p. 050 506 0533, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Katso oheiselta videolta, kuinka helppoa Elisa Kirjan käyttö on. http://youtu.be/wFjZKCqW0MM

 

Elisa Kirja on Suomen suurin e-kirjapalvelu, josta löytyy maailman laajin valikoima suomenkielisiä e- ja äänikirjoja sekä yli 400 maksutonta klassikkoa. Elisa Kirja -palvelussa kokonainen kirjahylly kulkee kätevästi mukana. www.elisa.fi/kirja

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs