Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Sosiaalinen IT mullistaa suurten organisaatioiden työskentelytavat

Atos

Sosiaalinen IT mullistaa suurten organisaatioiden työskentelytavat

Tiedote.
Julkaistu: 07.11.2012 klo 12:23
Julkaisija: Atos

Atoksen blueKiwi ZEN on täysin uudenlainen suurille organisaatioille suunnattu sisäisen sosiaalisen median työkalu

Eurooppalainen IT-jätti Atos julkisti tänään uuden, SaaS (Software as a Service) -periaatteella toimivan blueKiwi ZEN -viestintätyökalun. Uusi blueKiwi ZEN parantaa organisaatioiden sisäistä viestintää ja työnjakoa luomalla koko yrityksen kattavan sosiaalisen median verkon sekä helpottaa tiedon jakamista, päätöksentekoa ja jäsentelyä.

Atos on edelläkävijä uusilla niin kutsutun sosiaalisen IT:n markkinoilla, joiden painoarvo kasvaa lähitulevaisuudessa merkittävästi. Liiketoimintahyötyä IT:n avulla etsivät markkinajohtajat ottavat enenevässä määrin käyttöön SaaS-ajattelulle perustuvia työkaluja kehittääkseen omia työympäristöjään.

”Sosiaalinen IT merkitsee todellista vallankumousta työpaikoilla. Asiakkaamme pystyvät ammentamaan konkreettista liiketoimintahyötyä ja kehittämään työntekijöidensä työoloja. Uuden blueKiwi ZEN -työkalun avulla voimme tarjota asiakkaillemme Euroopan parasta palvelua mobiileissa pilviratkaisuissa ja organisaatioiden sisäisissä sosiaalisen yhteistyön palveluissa”, kertoo Atoksen Senior Executive Vice President Gilles Grapinet.

”Yli 2000 työntekijäämme on käyttänyt blueKiwiä jo neljän vuoden ajan. Työkalu on muuttanut työskentelytapojamme ja osoittautunut korvaamattomaksi avuksi arjessa helpottamalla sisäistä viestintäämme ja työtehtävien jakamista. Uusi ZEN-versio lisää työkaluun uusia ominaisuuksia, joten odotamme sitä innolla”, kommentoi Saksan suurimman vakuutusyhtiön Allianzin Head of Innovation and Communities Management Karine Lazimi.

Atoksen osaaminen pilvipalveluissa antaa vahvan pohjan myös blueKiwi ZEN:in luotettavuudelle yrityskäytössä. Pilvipalveluna käytettävä blueKiwi ZEN toimii Atoksen Canopy-pilvialustalla ja sitä voi käyttää PC-koneiden lisäksi mobiililaitteilla iOS-, Android- ja BlackBerry-sovelluksilla.

Atos tarjoaa blueKiwi ZEN:iä asiakkailleen maailmanlaajuisesti ja ottaa sen käyttöön myös sisäisesti omassa 74 000 hengen organisaatiossaan. Sosiaalisten työkalujen käyttö on osa Atoksen kunnianhimoista Zero Email -ohjelmaa, jonka tavoitteena on lakata käyttämästä sähköpostia yrityksen sisäisenä viestintävälineenä lähivuosien aikana. Zero Email -hankkeen globaali johtaja Robert Shaw vierailee Suomessa 4.12.

Lisätietoja:

Caroline Crouch, Global PR Manager, Atos

caroline.crouch@atos.net

 

Atos
Atos on Euroopan johtava IT-palvelutalo. Yhtiön vuoden 2011 laskennallinen liikevaihto oli noin 8,5 miljardia euroa. Atoksella on maailmanlaajuisesti 74 000 työntekijää, joista noin 400 Suomessa ja Virossa. Suunnittelemme, toteutamme ja ylläpidämme liiketoimintakriittisiä IT-järjestelmiä maailmanlaajuisen palveluorganisaatiomme kautta. Meitä leimaa vahva toimialatuntemus sekä laatuun ja luotettavuuteen panostaminen. Liiketoimintamme perustuu syviin asiakassuhteisiin, jossa asiakas vie meitä ja me asiakasta eteenpäin. Atos tarjoaa kaikki IT-palvelut aina järjestelmien suunnittelusta niiden jatkuvaan ylläpitoon ja ulkoistamiseen. http://fi.atos.net

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs