Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Sonera sertifioi vastuunsa ihmisistä ja ympäristöstä ensimmäisenä suomalaisena operaattorina

Telia

Sonera sertifioi vastuunsa ihmisistä ja ympäristöstä ensimmäisenä suomalaisena operaattorina

Tiedote.
Julkaistu: 15.09.2016 klo 10:00
Julkaisija: Telia

Sonera huomioi liiketoimintansa vaikutuksia ympäristöön sekä työterveyteen ja työturvallisuuteen hiljattain sertifioimiensa hallintajärjestelmien avulla. Niiden avulla yhtiö parantaa energiatehokkuuttaan ja tehostaa jätteiden kierrätystä sekä edistää työntekijöiden turvallisuutta ja hyvinvointia, etenkin televerkkojen rakentamiseen ja ylläpitoon liittyen. Sonera ulottaa vastuunsa koskemaan myös yhteistyökumppaneitaan.

Syyskuussa 2016 Soneran ympäristöjärjestelmälle myönnettiin ISO 14001 -sertifikaatti sekä työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmälle OHSAS 18001 -sertifikaatti ensimmäisenä suomalaisena operaattorina. Samalla yhtiön jo aiemmin saama ISO 9001 -laatusertifikaatti päivitettiin koskemaan myös Data-Infoa.

”Olen ylpeä siitä miten sitoutuneesti henkilöstömme on tehnyt töitä näiden asioiden eteen. Sertifikaatteihin panostaminen on järkevää monesta näkökulmasta. Ensinnäkin pystymme vastaamaan paremmin yritysvastuuseen liittyviin kasvaviin asiakasvaatimuksiin ja lain velvoitteisiin. Samalla kun pienennämme ympäristöjalanjälkeämme, parantunut energiatehokkuus tuo meille myös taloudellisia säästöjä. Lisäksi motivoitunut ja hyvinvoiva henkilöstö tekee parempaa tulosta”, sanoo Soneran toimitusjohtaja Valdur Laid.

Inspecta Sertifiointi Oy arvioi Soneran ympäristö-, laatu- ja turvallisuustoimintaa keväällä 2016 mittavassa auditoinnissa. Arvioijat kiersivät Soneran eri toimitiloissa ja kaupoissa Helsingissä, Vantaalla, Lahdessa, Tampereella, Vaasassa ja Jyväskylässä haastattelemassa henkilöstöä ja tarkastamassa toimintaa. Lisäksi arviointikierrokseen kuuluivat vierailut datakeskus- ja verkon rakennustyömailla.

”Teimme kattavan arvioinnin eri toiminnoissa. Kävimme muun muassa läpi miten työpaikkojen turvallisuudesta on huolehdittu, miten elektroniikkajätteiden kierrättäminen on käytännössä hoidettu ja miten energiatehokkuuteen panostetaan esimerkiksi Helsinkiin rakenteilla olevassa datakeskuksessa”, Inspecta Sertifiointi Oy:n toimitusjohtaja Tomi Kasurinen kertoo. ”Olemme ilahtuneita siitä, että Sonera on päättänyt esimerkillisesti kehittää ympäristöasioita sekä työterveys- ja työturvallisuusjohtamista sertifioitujen hallintajärjestelmien avulla.”

Lisätietoa Soneran uusista sertifikaateista videoilla

Sertifikaateista lyhyesti

  • ISO 14001 on ympäristöasioiden johtamista käsittelevä standardi, joka on laajasti käytössä maailmalla ympäristöasioiden johtamisen perustana.
  • OHSAS 18001 on työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen kansainvälinen standardi.
  • ISO 9001 on maailman käytetyin ISO-standardi ja tunnetuin viitekehys laadunhallintajärjestelmälle.

Lisätietoja:

Eija Pitkänen, yritysvastuujohtaja, Sonera
Puh. 040 302 4100
etunimi.sukunimi@teliacompany.com

Tomi Kasurinen, toimitusjohtaja, Inspecta Sertifiointi Oy
Puh. 050 361 5121
etunimi.sukunimi@inspecta.com

 

Sonera on uuden sukupolven operaattori, jonka palvelut mahdollistavat sujuvampaa arkea, valinnan vapautta ja uusia mahdollisuuksia kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille. Soneralla oli vuoden 2015 lopussa noin 4,4 miljoonaa liittymäasiakasta ja noin 3700 asiantuntijaa töissä. Sonera edistää digitalisaatiota muun muassa investoimalla vuosittain noin 200 miljoonaa euroa suomalaisten verkkoyhteyksiin. www.sonera.fi

Sonera on osa kansainvälistä Telia Companya. Tarjoamme toimivat ja kilpailukykyiset yhteydet ympäri maailmaa helposti ja huolettomasti. Toimintamme nojaa vastuullisen liiketoiminnan periaatteisiin. Lue lisää meistä www.teliacompany.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs