Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Sonera lanseeraa Viestivihko-palvelun terveydenhuollon organisaatioille

Telia

Sonera lanseeraa Viestivihko-palvelun terveydenhuollon organisaatioille

Tiedote.
Julkaistu: 24.05.2016 klo 12:30
Julkaisija: Telia

Viestivihko digitalisoi hoitajien ja omaisten viestinnässä käytettävät ruutuvihot ja muistilaput. Pilotissa tiedonkulku tehostui ja hoitajat käyttivät enemmän aikaa asiakkaiden kanssa.

Sonera lanseeraa HomeCare-tuoteperheeseen Viestivihko-palvelun terveydenhuollon asiakkaiden viestintään. Palvelu on tarkoitettu kunnallisille ja yksityisille organisaatioille omaisten ja hoitajien väliseen viestintään, esimerkkeinä kotihoidon ja pitkäaikaissairaiden palvelut.

Viestivihko digitalisoi vielä yleisesti viestintäkanavana käytössä olevat ruutuvihkot ja post-it-laput. Palvelu helpottaa työntekijöiden kuormitusta, kun muistinvarainen tieto ja viestintä siirretään tietoturvalliseen ja läpinäkyvään ympäristöön. Palvelussa esimerkiksi kotihoidon asiakasta koskevat viestit kootaan yhteen ajasta ja sijainnista riippumattomaan paikkaan omaisten ja hoitajien kesken hyödynnettäväksi.

Muistilappujen ja paperisten vihkojen haasteena on ollut tiedonkulun kangertelu. Omaiset eivät ole kokeneet palvelua laadukkaana, ja ylimääräiset puhelintiedustelut ovat työllistäneet hoitajia.

Viestivihkoa pilotoitiin Pyhtäällä yhdessä Attendon kanssa. Pilotista saatiin erinomaisia tuloksia.
”Tiedonkulku tehostui ja yhteydenoton kynnys madaltui, kun tarjolla oli muitakin vaihtoehtoja kuin puhelinsoitto. Tehostumisen ansiosta hoitajat viettivät enemmän aikaa kotihoidossa olevan vanhuksen kotona”,
kertoo Sonera Healthcare-yksikön johtaja Patrick Francke.

Pyhtään pilotissa palvelua testattiin kahdeksan kotihoidon asiakkaan kanssa. Mukana oli noin kolmekymmentä omaista ja hoitajaa, ja palvelun kautta välitettiin yli 1 600 viestiä kolmen talvikuukauden aikana, kymmenen viestiä asiakasta kohti viikossa.

Sonera kehittää terveydenhuollon ja hyvinvoinnin palveluita eri asiakassegmenteille, joista seniorit on yksi tärkeä kohderyhmä. Palveluita kehitetään yhdessä kumppaneiden kanssa julkiselle sektorille, yrityksille ja suoraan kuluttajille.

Lisätietoja medialle:

Patrick Francke, Head of Sonera Healthcare
puh. 040 302 3202

Sonera on uuden sukupolven operaattori, jonka palvelut mahdollistavat sujuvampaa arkea, valinnan vapautta ja uusia mahdollisuuksia kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille. Soneralla oli vuoden 2015 lopussa noin 4,4 miljoonaa liittymäasiakasta ja noin 3700 asiantuntijaa töissä. Sonera edistää digitalisaatiota muun muassa investoimalla vuosittain n. 200 miljoonaa euroa suomalaisten verkkoyhteyksiin. www.sonera.fi

Sonera on osa kansainvälistä Telia Companya. Tarjoamme toimivat ja kilpailukykyiset yhteydet ympäri maailmaa helposti ja huolettomasti. Toimintamme nojaa vastuullisen liiketoiminnan periaatteisiin. Lue lisää meistä www.teliacompany.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs