Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Siemens IT Solutions and Services sertifioi koko toimintansa

Siemens IT Solutions and Services sertifioi koko toimintansa

Tiedote.
Julkaistu: 20.12.2010 klo 14:36
Julkaisija: Siemens IT Solutions and Services Oy

Lehdistötiedote 20.12.2010

Siemens IT Solutions and Services sertifioi koko toimintansa

IT-palvelutalo Siemens IT Solutions and Services Oy on saanut arvostetut ISO 9001-, ISO 20 000- ja ISO 27 001 -sertifikaatit koko IT-palvelutoiminnalleen kattaen kaikki palvelut ja asiakkuudet. Sertifikaatit ovat osa Siemens IT Solutions and Servicesin globaalia, usean maan kattavaa sertifiointia. Sertifiointi tarkoittaa käytännössä sitä, että yhtiön organisaatiossa noudatetaan samoja, tarkasti määriteltyjä toimintamalleja kaikissa maissa.

”Asiakkaamme toimivat usein globaalisti ja on äärimmäisen tärkeää, että voimme taata saman laadun ja luotettavuuden kaikissa toimipisteissä. Globaalissa palvelunhallinnassa on tärkeää, että samat toimintatavat ja pelisäännöt pätevät kaikkialla. Yhteiset toimintamallit ovat olennainen osa tehokasta palvelunhallintaa – niitä tarvitaan, kun yksi kollega istuu Suomessa, toinen Kiinassa ja kolmas Intiassa”, kertoo Siemens IT Solutions and Services Oy:n toimitusjohtaja Timo Knuutila.

Sertifikaattien taustalla on Siemens IT Solutions and Services Oy:n globaali toimitusmalli, jossa palvelunhallinta sijaitsee Suomessa ja kaikissa tuotantokeskuksissa käytetään täysin samoja työkaluja ja metodeja globaalisti. Siemens IT Solutions and Services on saanut seuraavat sertifikaatit:

- ISO 9001:2008 – laatujohtamisjärjestelmä
- ISO / IEC 20000-1:2005 – tietotekniikkapalveluiden johtamisjärjestelmä
- ISO / IEC 27001:2005 – tietoturvajohtamisjärjestelmä

Kolmesta myönnetystä sertifikaatista erityisesti tietotekniikkapalveluiden johtamiselle ja hallinnalle myönnettävä ISO 20000 -sertifikaatti on alalla korkeasti arvostettu. Standardi tarjoaa kattavan lähestymistavan tietotekniikkapalveluiden johtamiseen ja määrittelee prosessit, joita vaaditaan tehokkaan palvelun tuottamiseen. Standardi on mukautettu ITIL-prosessiviitekehyksen mukaisesti. Suomessa ISO 20000 on vielä harvinaisuus etenkin koko yrityksen toiminnalle myönnettynä.

Timo Knuutila muistuttaa, että sertifikaatti on paljon enemmän kuin pelkkä numerosarja

”Sertifiointi merkitsee jatkuvaa sitoutumista laatuun. Takana on iso työ ja sertifikaatit ovat vaatineet suurta panostusta koko henkilökunnalta. Työ ei kuitenkaan lopu tähän vaan kun tunnustus on saavutettu, on elettävä joka päivä sen mukaisesti ja pidettävä huolta, että laatu pysyy yllä ja sitä kehitetään jatkuvasti”, Knuutila lisää.

”IT palveluidemme laatutaso on parantunut merkittävästi ITIL:n mukaisten parhaiden käytäntöjen jalkauttamisen ja jatkuvan kehittämisen seurauksena. Prosessien ja toimintatapojen yhdenmukaistaminen on myös tehostanut toimintaamme huomattavasti. Nyt korkeasta laadusta ja prosessien kypsyystasosta on osoituksena ulkopuolisen akkreditoidun auditoijan myöntämät sertifikaatit”, kertoo Siemens IT Solutions and Services Oy:n laatupäällikkö Heli Kemppe.


Lisätietoa
Jarkko Lommi, viestintä- ja kehitysjohtaja
Siemens IT Solutions and Services Oy
+358 453 2373,
jarkko.lommi@siemens.com

 

Siemens IT Solutions and Services on globaali IT-palvelutalo. Yhtiö toimittaa liiketoimintakriittisiä IT-palveluja ja -ratkaisuja teollisuuden, energia-alan ja julkishallinnon tarpeisiin. Siemens IT Solutions and Services on itsenäinen, Siemensin omistama yhtiö. Sillä on ollut toimintaa Suomessa aina vuodesta 1855, jolloin se rakensi maan ensimmäisen lennätinlinjan. Työntekijöitä on maailmanlaajuisesti 35 000 ja Suomessa 450. Lisätietoa www.siemens.fi/it-solutions.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs