Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Refugees Unitedin ja Ericssonin palvelulla yhä useammat pakolaiset löytävät kadonneet lähimmäisensä

Ericsson

Refugees Unitedin ja Ericssonin palvelulla yhä useammat pakolaiset löytävät kadonneet lähimmäisensä

Tiedote.
Julkaistu: 20.06.2013 klo 11:34
Julkaisija: Ericsson

Tänään vietettävän Maailman pakolaispäivän kunniaksi Ericsson kertoo kadonneita perheenjäseniä yhdistävän Refugees United -mobiilialustan laajenevan yhä useampien käyttöön Afrikassa. Aiemmin palvelu toimi vain tietokoneen tai matkapuhelimen internet-yhteyden kautta. Nyt sitä voi käyttää helposti myös soittamalla maksuttomaan numeroon tai valitsemalla matkapuhelimella yksinkertaisen pikakoodin.

Vuoden 2009 loppuun mennessä arvioitiin maailmassa olevan yli 43 miljoonaa ihmistä, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa konfliktien tai luonnonkatastrofien vuoksi. Refugees United -palvelulla pakolaiset saavat apua etsiessään kadonneita lähimmäisiään. Uusi yhteistyö Afrikassa paikallisesti toimivien operaattoreiden Safaricomin ja Vodacomin kanssa helpottaa palveluun pääsyä Keniassa ja Kongon tasavallassa.

“Jokaisella on oikeus tietää oman perheensä olinpaikka. Ericssonin ja operaattorikumppaneiden kuten Safaricomin ja Vodacomin ansiosta pakolaiset voivat ottaa omiin käsiinsä kadonneiden lähimmäistensä etsinnän”, kertoo Refugees Unitedin perustajakumppani Christopher Mikkelsen.

Refugees United -palvelu on ilmainen, mobiilisti toimiva verkkoalusta, jonka avulla ihmiset voivat etsiä kadonneita perheenjäseniään, sukulaisiaan ja ystäviään turvallisesti ja anonyymisti. Palvelu on suunniteltu niin, että siihen pääsevät käsiksi niin pakolaisleireillä kuin syrjäseuduilla elävät perheet. Palvelu toimii monilla eri kielillä, ja tällä hetkellä sieltä löytyy yli 180 000 käyttäjän profiilit. Ericssonin ja Refugees United -järjestön tavoitteena on yhdistää miljoona pakolaista toisiinsa Refugees United -alustan kautta vuoteen 2015 mennessä.

“Palvelu on hyvä esimerkki siitä, kuinka mobiiliteknologialla voidaan muuttaa ihmisten elämää pysyvästi. Etsimme innovatiivisia tapoja, joilla palvelun saa toimimaan yhä suuremmassa mittakaavassa. Siinä kumppanuudet ovat avain menestykseen”, sanoo Ericssonin kestävästä kehityksestä ja yritysvastuusta vastaava varatoimitusjohtaja Elaine Weidman-Grunewald.

 

Lisää aiheesta:

Refugees Unitedin tarina – katso video

www.refunite.org

www.facebook.com/refunite

www.flickr.com/ericsson_images

 

Lisätietoja:

Milla Nummenpää

Viestintäjohtaja, Ericsson

Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556

milla.nummenpaa@ericsson.com

 

Kuvatiedot: Father and child, Lake Victoria / Ericsson

 

Liitetiedostot

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologian ja -palveluiden toimittaja. Reaaliaikaiset ja tehokkaat ratkaisumme mahdollistavat verkottuneen yhteiskunnan, joka tuo mukanaan meille kaikille edellytykset opiskella, tehdä töitä ja elää elämäämme vapaammin, kestävän kehityksen yhteiskunnissa maailman ympäri.

Tarjoamme informaatio- ja viestintäteknologian palveluita, ohjelmistoja ja infrastruktuuria teleoperaattoreille ja muille toimialoille. Nykyään yli 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä kulkee Ericssonin verkkojen kautta, ja asiakkaidemme verkot, joita tuemme, palvelevat yli 2,5 miljardia palvelunsaajaa.

Toimimme 180 maassa ja työllistämme yli 110 000 työntekijää. Vuonna 1876 perustetun yrityksen pääkonttori on Tukholmassa Ruotsissa. Vuonna 2012 konsernin liikevaihto oli 33,8 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,8 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja NASDAQ-pörssissä New Yorkissa.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs