Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Poplatek ja Elisa pilotoivat lähimaksamista juoma-automaateissa

Elisa Oyj

Poplatek ja Elisa pilotoivat lähimaksamista juoma-automaateissa

Tiedote.
Julkaistu: 13.05.2013 klo 13:49
Julkaisija: Elisa Oyj

Maksujärjestelmiä toteuttava Poplatek ja Elisa pilotoivat yhdessä lähimaksamista juoma-automaateissa, joihin nfc-teknologiaa hyödyntävä maksutapa sopii erityisen hyvin. Maksutavan hyödyt korostuvat pienissä ostoksissa, joissa maksamisen nopeus ja helppous on valttia, ja joissa sopivan suuruisen käteisen puuttuminen voi olla este ostamiselle. Lähimaksamiseen perustuvalla Elisa Lompakko -tarralla maksettaessa ei tarvita pin-koodia, korttia, käteistä tai sms-tilausviestin näpyttelyä, vaan Lompakko-tarran vieminen laitteen lähelle riittää.   
 
Välipala- ja juoma-automaateissa on esimerkiksi Japanissa lähes aina myös lähimaksamisen mahdollisuus muiden maksutapojen rinnalla.
 
- Lähimaksaminen sopii erityisen hyvin juoma- ja välipala-automaatteihin, koska niissä ostosten hinta on aina alle kontaktittoman tapahtuman euromääräisen ylärajan. Lisäksi tämä maksutavan nopeudesta olisi hyvin konkreettista hyötyä esimerkiksi metroasemilla olevissa juoma- ja välipala-automaateissa, joissa ostamiseen voi olla käytettävissä vain vähän aikaa ennen metroon menoa, kertoo Poplatekin liiketoimintajohtaja Petri Ahti.  
 
Nfc-maksamisen mahdollistava ohjelmisto on pilotissa asennettu Sinebrychoffin virvoitusjuoma-automaatin maksuvaihtoehdoksi.
 
- Yleisenä trendinä on jo pitkään ollut, että käteisen käyttö automaateissa vähenee. Sinebrychoff on mielellään mukana tutkimassa ja kehittämässä erilaisia maksutapoja, joilla kuluttajan arkea voidaan helpottaa, kertoo kenttämyyntipäällikkö Atte Puustel Sinebrychoffilta.
 
Elisa Lompakon maksutarralla voi maksaa lähiluvun mahdollistavien maksupäätteiden yleistymisen myötä erilaisissa myyntipisteissä, myymälöissä ja ravintoloissa. Maksutarran lisäksi Elisa Lompakon muita ominaisuuksia ovat Rahaviesti, jolla voi siirtää rahaa pelkän puhelinnumeron perusteella, sekä turvalliseen verkkomaksamiseen tarkoitettu Nettimaksukortti, jolla voi tehdä verkko-ostoksia ilman varsinaista luotto- tai maksukorttia.

- Elisa Lompakko -palvelulle on nähtävissä hyvin monenlaisia käyttökonteksteja, joissa sen hyödyt nykyisiin maksutapoihin verrattuna ovat kiistattomat. Juoma- ja välipala-automaatit ovat hyvä esimerkki tästä, toteaa Elisan henkilöasiakkaiden liittymäliiketoimintajohtaja Henri Korpi.
 
Lähimaksamisen pilotti itsepalveluautomaateissa toteutetaan ensimmäisessä vaiheessa yritysten omissa tiloissa.
 

Lisätiedot:
Elisa Oyj, Henri Korpi, liittymäliiketoimintajohtaja, Henkilöasiakkaat, p. 045 670 0416,
etunimi.sukunimi@elisa.fi
Poplatek Oy, liiketoimintajohtaja Petri Ahti, puh. 0400 867 033, petri.ahti@poplatek.fiLiitetiedostot

Poplatek on suomalainen ohjelmistoyritys, joka tarjoaa asiakkailleen toimivia ja luotettavia korttimaksamisen järjestelmiä. Poplatekin järjestelmien avulla asiakasyritykset voivat laajentaa maksuvalikoimaansa kolikoista maksukortteihin, ja pystyvät näin lisäämään myyntiään sekä parantamaan loppuasiakkaiden palvelukokemusta. Poplatek tarjoaa asiakkailleen räätälöityjä, kokonaisia maksujärjestelmiä ja vastaa niiden ylläpidosta. Lisäksi se tarjoaa maksuratkaisuja erilaisiin itsepalvelumyyntipisteisiin, kuten välipala-automaatteihin. Poplatek työllistää noin 20 henkilöä ja sen toimitilat sijaitsevat Espoossa. Lisätietoja: www.poplatek.fi

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 860. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs