Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ovi Kartat on jo yli miljoonan kuluttajan puhelimessa

Ovi Kartat on jo yli miljoonan kuluttajan puhelimessa

Julkaistu: 03.02.2010 klo 12:48
Julkaisija:

Nokia julkisti tänään, että Ovi Kartat -palvelua, joka tarjoaa ilmaisen auto- ja kävelynavigoinnin, on ladattu yli 1,4 miljoonaa kertaa sen julkistuksen jälkeen tammikuun 21. päivä. Yhden miljoonan raja rikkoutui jo viikon kuluttua julkistuksesta.

Nokia julkisti tänään, että Ovi Kartat -palvelua, joka tarjoaa ilmaisen auto- ja kävelynavigoinnin, on ladattu yli 1,4 miljoonaa kertaa sen julkistuksen jälkeen tammikuun 21. päivä. Yhden miljoonan raja rikkoutui jo viikon kuluttua julkistuksesta.

 

"Ovi Kartat -palvelu ladataan keskimääräisesti joka sekunti, vuorokauden ympäri," sanoo Nokian Markets-yksikön johtaja Anssi Vanjoki. "Kun julkistimme ilmaisen auto- ja kävelynavigointipalvelun, tiesimme että se tulee muuttamaan navigointitoimialan luonnetta. Navigointipalvelumme käyttäjämäärä kasvaa nopeammin kuin mitä osasimme odottaa."

 

Ovi Kartat -palvelun menestys on tärkeä osa Nokian strategiaa olla johtava toimija mobiilikartoissa, navigoinnissa ja paikkatietoa hyödyntävissä palveluissa. NAVTEQin yritysoston myötä Nokia voi nyt tarjota kuluttajille ilman lisäkustannuksia navigointijärjestelmän sekä kasvattaa paikannustietoa hyödyntävien palvelujen ja sisältöjen käyttäjämäärää.

 

"Tämä on hyvä uutinen myös yhteistyökumppaneillemme. Meillä on pian yli miljoona aktiivista käyttäjää, jotka janoavat uusia ja innovatiivisia paikkatietoa hyödyntäviä palveluja," jatkaa Anssi Vanjoki.  "Operaattoreilla on myös mahdollisuus edistää datapakettien kysyntää ja tarjota kuluttajille täydellisen navigointiratkaisun."

 

Viisi eniten palvelua ladannutta maata olivat tammikuun lopussa seuraavat: Kiina, Italia, Iso-Britannia, Saksa ja Espanja. Viisi suosituinta Nokia-laitetta olivat puolestaan: Nokia 5800 XpressMusic, Nokia N97 mini, Nokia N97, Nokia 5230 ja Nokia E72.

 

"Mobiilin navigoinnin kysyntä on tällä hetkellä suuri. Arvioimme että vuoden 2009 lopulla oli noin 25,9 miljoonan ihmistä, jotka käyttivät navigointia matkapuhelimessaan," sanoo johtaja ja pääanalyytikko Chris Jones tutkimusfirma Canalystista. 

 

Ensi kuusta alkaen uudet GPS-ominaisuudella varustetut Nokian älypuhelimet sisältävät viimeisimmän version Ovi Kartat -palvelusta, valmiiksi ladatun paikallisen maakartan, korkealaatuisen auto- ja kävelynavigoinnin sekä pääsyn Lonely Planet - ja Michelin -matkaoppaisiin ilman lisäkustannuksia.

 

Ovi Kartat kattaa yli 180 maata, auto- ja kävelynavigoinnin 74 maassa ja 46 kielellä sekä 6000 3D-maamerkkiä 200 kaupungissa ympäri maailman. Lonely Planet - ja Michelin -matkaoppaat sisältävät tietoa yli 1 000 kohteesta.

 

 

Taustatietoa toimittajille:

 

Tällä hetkellä yhteensopivat Nokian matkapuhelimet: Nokia N97, Nokia N97 mini, Nokia 5800 XpressMusic, Nokia 5800 Navigation Edition, Nokia E52, Nokia E55, Nokia E72, Nokia 5230, Nokia 6710 Navigator, Nokia 6730 classic ja Nokia X6. Lista yhteensopivista laitteista löytyvät myös osoitteesta http://www.nokia.com/maps.

 

Tiedonsiirtomaksut voivat vaihdella. Ota yhteys paikalliseen verkko-operaattoriin lisätietojen saamiseksi tiedonsiirtomaksuista.

 

Nokia on langattoman viestinnän edelläkävijä ja maailman johtava matkaviestimien valmistaja. Nokia yhdistää ihmisiä uusin ja erilaisin tavoin yhdistämällä edistyksellisen langattoman teknologian palveluihin, jotkaovat yksilöllisesti merkityksellisiä ja tärkeitä. Nokian omistama NAVTEQ tarjoaa lisäksi kattavan valikoiman digitaalisia karttatietopalveluita. Nokia Siemens Networks toimittaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita viestintäverkkoihin.

 

Lisätietoja tiedotusvälineille:

 

Nokia

Viestintä

Puh. +358 7180 34900

Sähköposti: press.services@nokia.com

 

www.nokia.fi

www.nokia.com

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs