Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Oulun vastaanottokeskuksen esikoulupilotissa harjoitellaan suomea kuvaäänikirjojen avulla

Elisa Oyj

Oulun vastaanottokeskuksen esikoulupilotissa harjoitellaan suomea kuvaäänikirjojen avulla

Tiedote.
Julkaistu: 26.09.2013 klo 12:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Esikoulupilotissa maahanmuuttajalapset osallistuvat esiopetukseen opetussuunnitelman mukaisesti. Osana Aikaa olla läsnä -hanketta Elisa lahjoitti Oulun vastaanottokeskuksen esikoululle tablet-laitteita ja Eero-kuvaäänikirjoja oppimisen tueksi.

Oulun vastaanottokeskuksessa syksyllä 2013 käynnistyneessä esikoulupilotissa maahanmuuttajalapset pääsevät osallistumaan normaaliin esiopetukseen vastaanottokeskuksen tiloissa. Esiopetuksessa edistetään lapsen oppimistaitoja ja itsetuntoa positiivisten oppimiskokemusten sekä leikin avulla. Lasten viikko-ohjelmaan kuuluu mm. liikuntaa, taidekasvatusta sekä kielen ja vuorovaikutuksen opettelua. Oulun vastaanottokeskuksen esiopetuskokeilu on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

-Esikoulussa on tällä hetkellä kahdeksan lasta ja lapset puhuvat mm. urdua, somalia, venäjää ja farsia. Pienet oppilaamme oppivat suomea yllättävän nopeasti kuvien, konkreettisten esineiden ja toiminnan kautta, opettaja Kaisa-Liisa Kaikkonen Oulun vastaanottokeskuksesta kertoo.

Elisa lahjoitti Oulun vastaanottokeskuksen esikoululle tablet-laitteet ja Elisa Kirja -palvelun valikoimasta löytyviä Eero-kuvaäänikirjoja. Lahjoitus on osa Elisan Aikaa olla läsnä -hanketta, jolla Elisa tukee suomalaisia lapsia ja nuoria, tavoitteenaan lahjoittaa aikaa, rahaa ja tekoja lasten hyväksi.

-Kuvaäänikirjan avulla lapsi pystyy kuuntelemaan ja seuraamaan satua yhtä aikaa tabletin näytöltä, jolloin kielen opiskelu tapahtuu kuin itsestään. Saduissa seikkailevan Eeron avulla voi myös tutustua suomalaiseen kulttuuriin, sillä Eero seikkailee suomalaisessa kaupungissa, liikkuu julkisilla kulkuvälineillä ja asioi mm. supermarketissa vanhempiensa kanssa. On ilo nähdä, miten uudenlaista tekniikkaa voidaan hyödyntää opetuskäytössä, Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Kimmo Jokela kertoo.

- Olen todella iloinen Elisan lahjoituksesta, sillä opetusvälineitä meillä ei juuri ole kynän ja paperin lisäksi. Tablet-tietokoneet ja niiden tuomat opintomahdollisuudet vauhdittavat lasten kielten ja muidenkin taitojen oppimista, Kaisa-Liisa Kaikkonen jatkaa.

Lisätiedot:
Elisa Oyj, Kimmo Jokela, Pohjois-Suomen aluejohtaja, puh. 050 506 7716, etunimi.sukunimi@elisa.fi
Oulun vastaanottokeskus, opettaja, Kaisa-Liisa Kaikkonen, puh. 050 4563 183, etunimi.sukunimi@intermin.fi

Aikaa olla läsnä -hankkeella Elisa on mukana tukemassa suomalaisia ja heidän lähipiiriään. Ensisijaisena kohderyhmänämme vuonna 2013 ovat lapset ja nuoret. Tavoitteenamme on lahjoittaa aikaa, rahaa tai tekoja nuorten parhaaksi. Näytämme esimerkkiä erilaisin teoin ja rohkaisemme omalla toiminnallamme kansalaisia, yrityksiä ja yhteisöjä mukaan talkoisiin. Elisa on myös pääyhteistyökumppanina presidentti Sauli Niinistön suojelemassa Nuorten hyväksi -kampanjassa, joka pyrkii keräämään varoja nuorten hyvinvoinnin turvaamiseksi sekä herättämään yhteiskunnallista keskustelua ja mielenkiintoa nuorten arkea kohtaan.

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluihin keskittyvä yritys, jonka asiakkaana on 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisan palvelut tarjoavat kuluttajille uusia mahdollisuuksia viestimiseen, oppimiseen ja viihtymiseen sekä organisaatioille välineitä toimintatapojen kehittämiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtaja Elisa investoi Suomeen vuosittain noin 200 miljoonaa euroa. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Liikevaihto vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 3 870. Lisätietoja www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs