Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Nokian Uitto: Tätä kaikkea esineiden internet meille merkitsee

Teknologiateollisuus ry

Nokian Uitto: Tätä kaikkea esineiden internet meille merkitsee

Tiedote.
Julkaistu: 06.10.2015 klo 15:00
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Nokia Networksin maajohtaja Tommi Uitto kirjoittaa Teknologiateollisuuden Toimitusjohtajablogissa esineiden internetin mullistavasta vaikutuksesta. 

– Olemme Nokiassa erittäin kiinnostuneita esineiden internetistä, koska sillä on mielestämme paljon mahdollisuuksia parantaa ihmiskunnan elämisen laatua ja lisätä yritysten liiketoimintamahdollisuuksia, ja meillä on oleellista esineiden internetin rakentamiseen tarvittavaa osaamista. 

– Kehitteillä on esimerkiksi esineiden internetille optimoitu 4G/LTE-radioteknologia, joka mahdollistaa halvat moduulit, niihin jopa 10 vuotta kestävät paristot ja kaiken lisäksi paremman sisätilakuuluvuuden. Haluamme kehittää esineiden internetiä myös perustuen avoimeen innovaatioon ja kutsumalla yhteistyökumppanit mukaan.

Uitto luettelee esineiden internetin eri sovellusalueita älykkäistä kaupungeista teveydenhuoltoon ja toivoo, että viitekehyksestä on hyötyä muille suomalaisyrityksille.

– Toivon sydämestäni, että tämä kehys synnyttäisi lukijoissa oman liiketoimintanne kannalta oleellisia ajatuksia ja ideoita paitsi luettelemiemme sovellusalueiden sisällä, myös täysin uusilla ja erillisillä sovellusalueilla.

Uitto korostaa, että on tärkeää ymmärtää, miten esineiden internet voi tuoda lisäarvoa asiakkaille ja mahdollisuuksia kehittää omaa liiketoimintaa. Ja vaikka mahdollisuudet eivät tulisi heti mieleen, vähintäänkin uhkakuvat kannattaa miettiä: jos esineiden internetillä voi uudistaa liiketoiminnan ja palvella asiakkaita paremmin, joku sen tekee varmasti. 

Lue Uiton blogi kokonaisuudessaan

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 50 prosentista Suomen viennistä ja 75 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan lähes 275 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs