Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Mobiilisovellus helpottaa NCC:n rakennustyömaiden laadunvalvontaa

Elisa Oyj

Mobiilisovellus helpottaa NCC:n rakennustyömaiden laadunvalvontaa

Tiedote.
Julkaistu: 06.09.2013 klo 10:55
Julkaisija: Elisa Oyj

Appelsiini Oy lehdistötiedote 6.9.2013

Rakennustyömaan monet erilaiset laadunvalvontajärjestelmät sekä vaihteleva mahdollisuus verkkoyhteyden käyttämiseen asettavat tehokkaalle valvonnalle ja dokumentoinnille haasteita. Elisan tytäryhtiö Appelsiini kehitti NCC:lle laiteriippumattoman mobiilisovelluksen, jonka ansiosta NCC:n rakennuskohteiden valvonta tehostuu ja helpottuu.


Laadunvalvonnan tärkein tehtävä on varmistaa rakennustöiden eteneminen suunnitelmien mukaan ja turvallisesti. Projektin valvonta ja tehtyjen huomioiden dokumentointi on tehtävä siellä, missä työ tapahtuu. NCC:llä tähän asti käytössä olleet valvontajärjestelmät ja -menetelmät veivät paljon aikaa eivätkä toimineet ilman verkkoyhteyttä.


NCC Työmaamittari -sovelluksen on toteuttanut Appelsiinin sovelluskehitysyksikkö, ja sovellus tarjotaan pilvipalveluna. Html5-pohjainen käyttöliittymä on Appelsiinin käyttöliittymäsuunnittelijoiden ja NCC:n loppukäyttäjien yhteistyön tulos. Sovellus toimii laadunvalvojien raportoinnin, dokumentoinnin ja tiedonhaun välineenä. Se hyödyntää alustaa, joka yhdistää sujuvasti eri järjestelmät.


- Halusimme kehittää laadunvalvontayksikön tapaa dokumentoida ja hakea tietoja työmaalla sekä siirtyä toimistossa tehtävästä kirjaamisesta erilaisten mobiililaitteiden hyödyntämiseen. Laadun mittaamiseen käytettiin aiemmin useita eri järjestelmiä, jotka eivät vielä toimineet keskenään täydellisesti. Valvonnan laatu, tiedon saanti ja yhdistely eri järjestelmien välillä helpottuu Työmaamittarin myötä huomattavasti, toteaa IT-päällikkö Timo Mäenpää NCC Rakennus Oy:stä.


Ratkaisukonsultti Juho Saari Appelsiinilta korostaa taustajärjestelmien keskittämisen hyötyjä ja uskoo, että integraatiot ovat keskeisessä roolissa tulevaisuuden mobiilipalveluiden kehityksessä.


- Tämä on hyvä esimerkki keskitettyjen integraatioalustojen hyödyistä. Valmiin alustan ansiosta sovelluksen kehittäminen ja tuotanto on kevyt prosessi. Pystyimme keskittymään siihen, että NCC Työmaamittari -sovellus on helppokäyttöinen ja käyttäjän tarpeet huomioonottava. Se toimii niin älypuhelimissa, tableteissa kuin pöytäpäätteillä ja sallii tiedon välivarastoimisen, jolloin sovellusta voi käyttää myös offline-ympäristössä, Saari kuvailee.

Sovellus on tällä hetkellä pilottikäytössä ja siitä saatu palaute on ollut hyvää.

Lisätiedot:
Appelsiini, Liiketoimintajohtaja, Janne Lipiäinen, etunimi.sukunimi@appelsiini.fi, puh. +358 40 510 9117
NCC Rakennus, IT-päällikkö, Timo Mäenpää, etunimi.sukunimi@ncc.fi, puh. +358 40 7681602

 

NCC on yksi pohjoismaiden johtavista rakennus- ja kiinteistökehitysyrityksistä. Sen vuosittainen liikevaihto on n. 5 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 17000. NCC-yhtiöitä Suomessa ovat NCC Rakennus Oy, NCC Asuminen, NCC Property Development Oy ja NCC Roads Oy. NCC-yhtiöiden vuotuinen liikevaihto Suomessa on yli 800 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 2700. www.ncc.fi

Appelsiini Finland Oy on edistyksellinen, suomalainen korkean osaamisen IT-palvelutalo, joka tuottaa monipuolisia tietotekniikan työn tuottavuus-, konsultointi-, sovelluskehitys- ja ulkoistuspalveluja. Asiantuntijapalvelut perustuvat korkeaan asiakastyytyväisyyteen, syvään teknologiaosaamiseen ja aitoon asiakaslähtöiseen toimintaan. Yhtiön pääpainoalueena on tarjota jatkuvia IT-palveluita sekä toimia pitkäaikaisena ja luotettavana kumppanina asiakkaille. Vuonna 1999 perustetun Appelsiinin liikevaihto on kasvanut vahvasti. Työntekijöitä on noin 270. Appelsiini on Elisan tytäryhtiö. www.appelsiini.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs