Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Lavian runkoverkkorakentaminen on väliaikaisesti keskeytetty

Lavian runkoverkkorakentaminen on väliaikaisesti keskeytetty

Tiedote.
Julkaistu: 11.09.2015 klo 08:00
Julkaisija: Viestintätoimisto Kumppania

Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy on rakentanut valokuituverkkoa viiden kunnan alueelle. Kunnat ovat Jämijärvi, Kankaanpää, Pomarkku, Sastamala (Kiikoisten alueen osalta) ja Pori (Lavian alueen osalta). Rakentaminen alkoi syksyllä 2013, ja massarakentaminen on jatkunut tälle vuodelle. Mainitut kunnat ovat myös Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy:n ja PSSV Palvelut Oy:n omistajia arvioidun rakentamiskustannuksen mukaisessa suhteessa. 

PSSV Palvelut Oy on ottamallaan lainalla antanut osarahoituksen Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy:n valokuituverkon rakentamiseen. PSSV Palvelut Oy on ottanut rahoitusta varten kilpailutetun lainan pankeilta, ja osakaskunnat ovat antaneet lainalle vaaditun takauksen.

Rakentamiskustannusten nousun vuoksi PSSV Palvelut Oy on hakenut keväällä 2015 omistajakunniltaan lisärahoitusta suunnitellun verkon loppuun saattamiseksi, ja kaikki muut osakaskunnat Poria lukuun ottamatta ovat käsitelleet ja antaneet lisärahoitukselle takauksen.

Lavian loppurakentamisen osalta takauksen käsittely on kesken. Tästä johtuen Lavian runkoverkon rakentaminen on jouduttu keskeyttämään. Omistajien väliset neuvottelut jatkuvat, ja omistajat pyrkivät pääsemään yhteiseen kaikkien hyväksymään ratkaisuun.

– Koska neuvottelut ovat kesken ja rakentamiskausi uhkaavasti lähestyy loppuaan, joudumme tässä vaiheessa ilmoittamaan, että runkoverkon rakentamiselle ei tämän syksyn aikana ole edellytyksiä. Tämä koskee Lavian osalta noin viittäkymmentä liittymäsopimuksen tehnyttä asiakasta, pahoittelee Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy:n toimitusjohtaja Torsti Ruokoski.

Omistajat pyrkivät pääsemään yhteiseen ratkaisuun. Kun ratkaisu löytyy, niin rakentamisen jatko olisi mahdollista ensi keväänä. Jo rakennetun runkoverkon alueilla liittymärakentaminen jatkuu. Muiden kuntien alueella rakentaminen jatkuu alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Tilanteella ei ole vaikutusta jo rakennettuihin liittymiin tai niiden palveluihin. 

– Pahoittelemme tilannetta ja toivomme pikaista ratkaisua asialle. Luonnollisesti informoimme asiasta heti, kun tiedämme enemmän, kertoo Ruokoski.

Lisätietoja:

Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy, toimitusjohtaja, Torsti Ruokoski, toimitusjohtaja puh. 040 536 2600, torsti.ruokoski@pssv.fi

Paavo Karttunen, hallituksen puheenjohtaja puh. 044 577 2210, paavo.karttunen@kankaanpaa.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs