Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Laaja mittaustulos: Soneran mobiiliverkko on Suomen nopein

Telia

Laaja mittaustulos: Soneran mobiiliverkko on Suomen nopein

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2016 klo 10:00
Julkaisija: Telia

Ooklan kokoamien laajojen testitulosten perusteella Soneran mobiiliverkko on Suomen nopein. Mittaustietoja on kerätty ympäri Suomea kuluneen vuoden aikana.

Soneran mobiiliverkko on nyt todistetusti Suomen nopein. Tulos perustuu verkkomittauksiin erikoistuneen Ooklan huhti–lokakuussa 2016 kokoamiin, internetin nopeutta mittaaviin Speedtest-tuloksiin. Speedtest on kansainvälisesti tunnetuin verkon suorituskyvyn mittari, ja operaattorit ympäri maailmaa luottavat sen antamiin tuloksiin ja hyödyntävät niitä.

”Olemme kehittäneet ja parantaneet mobiiliverkkomme laatua ja nopeutta viimeisen vuoden aikana merkittävästi etenkin uuden 4G-verkon myötä. Yksi vuoden isoimmista ponnistuksista onkin ollut kattavan 4G-verkon rakentaminen Yhteisverkon alueelle Pohjois- ja Itä-Suomeen. Olemme lisänneet verkkomme kapasiteettia ja päivittäneet laitteita uusiin koko Suomen alueella. On hienoa nähdä, että pitkäjänteinen työ tuottaa tulosta”, sanoo Soneran verkoista vastaava johtaja Sami Siiki.

Yli 10 000 testiä Suomessa päivittäin

Ooklan tutkimustulos perustuu kuluttajien Speedtest-mittaustuloksiin, joita on saatu noin 100 000 verkonkäyttäjän tekemistä testeistä. Soneran mobiiliverkko on siis todettu Suomen nopeimmaksi lähes kahden miljoonan Speedtest-mittauksen perusteella, jotka on tehty huhti–syyskuussa tänä vuonna.

”Speedtest-tulokset kertovat, millaisia verkkonopeuksia ihmiset oikeasti käyttävät päivittäin. Tarkkojen mittausmenetelmiemme johdosta ja Suomen mobiiliverkon suorituskyvystä muodostamamme kokonaisnäkemyksen pohjalta voimme todeta, että Sonera on tarjonnut asiakkailleen nopeimman mobiiliverkon huhti–syyskuussa”, sanoo Jamie Steven, Ooklan Operations-yksiköstä vastaava johtaja.

Mittaustulosten mukaan Soneran mobiiliverkon keskinopeus huhti–syyskuussa 2016 oli 29,57 Mbit/s. Syyskuussa nopeus on noussut tasaisesti 31,71 Mbit/s:iin. Tutkimuksessa käytettiin 2G‑, 3G- ja 4G-verkkotekniikkaa.

Lisätiedot:

Soneran viestintä
Puh. 02040 54000
Sähköposti: communications-fi@sonera.com

 

Sonera on uuden sukupolven operaattori, jonka palvelut mahdollistavat sujuvampaa arkea, valinnan vapautta ja uusia mahdollisuuksia kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille. Soneralla oli vuoden 2015 lopussa noin 4,4 miljoonaa liittymäasiakasta ja noin 3700 asiantuntijaa töissä. Sonera edistää digitalisaatiota muun muassa investoimalla vuosittain noin 200 miljoonaa euroa suomalaisten verkkoyhteyksiin. www.sonera.fi

Sonera on osa kansainvälistä Telia Companya. Tarjoamme toimivat ja kilpailukykyiset yhteydet ympäri maailmaa helposti ja huolettomasti. Toimintamme nojaa vastuullisen liiketoiminnan periaatteisiin. Lue lisää meistä www.teliacompany.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs