Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Kadonneiden matkapuhelinten mukana myös yrityssalaisuudet joutuvat alttiiksi väärinkäytöksille

Elisa Oyj

Kadonneiden matkapuhelinten mukana myös yrityssalaisuudet joutuvat alttiiksi väärinkäytöksille

Tiedote.
Julkaistu: 09.04.2013 klo 09:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Löytötavaratoimistoihin palautuu satoja matkapuhelimia kuukaudessa ja niiden mukana tuntemattomille teille joutuvat niin henkilökohtaiset kuin yritysten tiedot. Osalla käyttäjistä matkapuhelimen tiedot on suojattu, mutta valtaosassa tapauksista asianmukainen salaus puuttuu. Nykyteknologialla kadonneet työsuhdepuhelimet voidaan lukita tai tyhjentää ja estää puhelinten sisältämän yritystiedon väärinkäyttö käyttöjärjestelmästä riippumatta.

Suomen Löytötavarapisteeseen Kampin keskukseen palautuu pääosin Helsingin keskustan alueelta 50-100 matkapuhelinta kuukaudessa. Helsingin poliisilaitokselle puolestaan palautuu kuukausitasolla viitisenkymmentä puhelinta kuukaudessa. Voimakkaasti yleistyvät sovelluspuhelimet  pitävät sisällään yhä useammin paitsi käyttäjien henkilökohtaiset valokuvat ja Facebook-profiilit myös työsähköpostit ja kalenteritiedot. Suomalaisyritykset ovat nyt havahtumassa mobiilipäätelaitteiden parempaan hallintaan sekä yrityskohtaisen tiedon turvaamiseen.

- Henkilökunnan kannettavien tietokoneiden suojaus ja kryptaus ovat yrityksissä arkipäivää, mutta työntekijöiden taskussa kulkevat tiedot on harvoin asianmukaisesti turvattu. Keskustelua eri käyttöjärjestelmien turvallisuudesta yrityskäytössä on käyty pitkään. Ratkaisut yritysten mobiililaitteiden sisältämän tiedon turvaamiseen on olemassa, mutta puhelinten sisältämä tieto on silti vielä aivan liian usein avoimesti saatavilla, johtaja Jorma Niemelä Elisalta toteaa.

Tähän saakka yritysten IT-osastoilla ei ole ollut riittävän kattavaa ratkaisua mobiililaitekannan hallintaan. Tämänhetkinen teknologia mahdollistaa kaikkien päätelaitevalmistajien puhelinten suojauksen yrityksen tietoturvapolitiikan mukaisesti käyttöjärjestelmästä riippumatta. Nyt myös yrityskäytössä nopeasti yleistyvien Windows 8  -puhelinten tehokkaampi suojaus ja etähallinta on mahdollista.

- Erityisesti sovelluspuhelinten yleistymisen myötä ratkaistavana oleva ongelma on ollut, miten ne saadaan yrityksissä sisällöllisesti hallitusti ja tietoturvallisesti käyttöön. Matkapuhelimen häviämisen huomaa yleensä minuuteissa ja yhtä nopeasti matkapuhelimen sekä sen sisältämien tietojen väärinkäyttö voidaan estää lukitsemalla tai tyhjentämällä puhelin. Sillä välttyy paitsi ylimääräiseltä puhelinlaskulta myös yritysten tai henkilökohtaisten tietojen väärinkäytöltä. Yhtä olennaista yrityksen ja käyttäjän kannalta on tarvittavien tietojen ja sovellusten siirtäminen uuteen puhelimeen helposti ja nopeasti, Niemelä sanoo.

Lisätiedot:
Elisa, Jorma Niemelä, johtaja, Connectivity-liiketoiminta, Elisa Yritysasiakkaat, 050 61029, etunimi.sukunimi@elisa.fi
Capricode, Eero Seppänen, toimitusjohtaja, etunimi.sukunimi@capricode.com
Suomen Löytötavarapiste, Hannu Heiskanen, toimitusjohtaja, 0400 42 83 25, etunimi.sukunimi@htp-palvelut.com

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 860. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi


Elisan matkapuhelintuki - palvelu parantaa yritysten työntekijöiden mobiilipäätelaitteiden toimivuutta ja tietoturvaa. Elisa tarjoaa palvelullaan sovelluspuhelimien sekä taulutietokoneiden etähallinnan ja käyttötuen yrityksille kokonaispalveluna. Elisan käyttötuki ratkaisee loppukäyttäjän päätelaitteen käyttöön, ylläpitoon ja toimivuuteen liittyvät ongelmat. Palvelun avulla hoituvat neuvonta-, käyttötuki- ja hallintapalvelut, mikä vapauttaa yrityksen omat resurssit muihin tehtäviin. Palvelu pohjautuu suomalaisen mobiililaitteiden etähallinnan edelläkävijän, oululaisen Capricoden SyncShield® -ratkaisuun.

Capricode on suomalainen mobiililaitteiden etähallinnan edelläkävijä, jonka laitehallintatuote SyncShield® on julkaistu jo vuonna 2003. Edistyneellä laitehallintatuotteellaan Capricode pyrkii tarjoamaan palveluntarjoajille ja yrityksille helpon tavan vähentää älypuhelinten hallinnan aiheuttamia kustannuksia ja parantaa niiden turvallisuutta. Capricode pyrkii tulevina vuosina vahvaan kasvuun kansainvälisillä markkinoilla asiantuntevan kumppaniverkostonsa avulla. Yritys on yksityisomisteinen ja sen pääkonttori sijaitsee Oulussa. Lue lisää: www.capricode.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs