Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Joka kuudennella 5–6-vuotiaalla on oma tabletti

Elisa Oyj

Joka kuudennella 5–6-vuotiaalla on oma tabletti

Tiedote.
Julkaistu: 27.04.2015 klo 10:50
Julkaisija: Elisa Oyj

Tuoreen tutkimuksen mukaan mobiililaitteita on yhä nuoremmilla, jopa muutaman vuoden ikäisillä on omia tabletteja. Nuorten mobiililaitteiden käyttö myös eroaa aikuisista huomattavasti.
 
Joka kuudennella 5–6-vuotiaalla lapsella on oma tabletti. Joka kymmenennellä 3–4-vuotiaallakin on heidän vanhempiensa mukaan oma tabletti.
 
Luvut käyvät ilmi Prior Konsultointi Oy:n Elisalle toteuttamasta tutkimuksesta. Tutkimukseen vastasi helmi-maaliskuussa 1 455 henkilöä. Vastaajat olivat 15–75-vuotiaita suomalaisia älypuhelimen käyttäjiä.
 
Tablettien määrä on muutamassa vuodessa kasvanut suuresti. Vuonna 2014 tabletteja myytiin 76 prosenttia enemmän kuin pöytä- ja kannettavia tietokoneita yhteensä. Viime vuonna tablettimyynti oli 11 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.


 
”Digitalisaatiota ei pidä pelätä”
 
Lasten ja nuorten mobiililaitteiden käyttö eroaa aikuisista huomattavasti. Yksistään Elisan 18–19-vuotiaat asiakkaat käyttävät yli kolme kertaa enemmän dataa kuin 30–40-vuotiaat.
 
– Nuorten suunta on pysyvä, ja me muut seuraamme perässä, sanoo Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila.
 
Älypuhelimista ja ylipäätään mobiililaitteista on tullut kiinteä osa suomalaisten arkea.
 
– Digitalisaatiota ei pitäisi pelätä, se on suuri mahdollisuus Suomelle ja koko maailmalle. Suomalaisen yhteiskunnan pitäisi toimia nyt kuin nuorisomme toimii eli ottaa digitalisaatio ja sen tuomat hyödyt omakseen. Globaalissa kilpajuoksussa Suomella ei ole varaa jäädä lähtötelineisiin. Digitalisaatio on jo täällä ja se tulee vain kiihtymään, toteaa Mattila.


 
Peliaika kasvaa koulun alkaessa
 
Prior Konsultoinnin toteuttamassa tutkimuksessa kysyttiin myös pelaamisesta. Pelipäivien ja -ajan määrä noin kaksinkertaistuu, kun lapsi aloittaa koulun. Kolmannelle ja neljännelle luokalle tultaessa lapset saavat pelata lähes joka päivä.
 
– Havaitsimme suuria eroja sen suhteen, kuinka paljon vanhemmat antavat lastensa pelata mobiililaitteilla. Ne vanhemmat, jotka kokevat mobiililaitteet hyödylliseksi ja käyttävät niitä paljon, antavat myös lastensa käyttää mobiililaitteita vapaammin pelaamiseen. Mobiililaitteiden käyttö siis periytyy vanhemmilta lapsille, kertoo Priorin toimitusjohtaja Tatu Kauppinen.
 
 
Oheisesta linkistä löytyy lisää tietoa tiedotteen aiheesta Prezi-esityksen muodossa:
https://prezi.com/ugvhrulmbgd1/lapset-ja-mobiililaitteet/
 
 
Elisan toimitusjohtajan ajatuksia tästä aiheesta hänen blogissaan:
http://hub.elisa.fi/digitalisaatio-on-jo-taalla/
 
 
Lisätietoja:
Taru Jussila, Head of External Communications, p. 050 5060589, etunimi.sukunimi@elisa.fi

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs