Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Joensuussa harjoiteltiin kahden sukupolven pajalla tietokoneiden ja tablettien käyttöä

Elisa Oyj

Joensuussa harjoiteltiin kahden sukupolven pajalla tietokoneiden ja tablettien käyttöä

Tiedote.
Julkaistu: 05.06.2013 klo 12:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Luontevasti netissä liikkuvat nuoret toimivat digioppaina senioreille Elisan ja Joen Severi Ry:n järjestämässä kahden sukupolven pajassa. Ensimmäistä kertaa järjestettävän pajan aiheina olivat mm. elokuvan tekeminen, tablet-tietokoneet ja tietoturva.

Elisa ja Pohjois-Karjalan ikäihmisten ATK-taitoja edistävä Joen Severi Ry järjestivät kahden sukupolven pajan, jossa seniorit tutustuivat tietokoneisiin, tabletteihin ja tekniikan turvalliseen käyttöön yhdessä nuoremman sukupolven kanssa. Pajalla senioreista ja nuorista muodostettiin työparit, ja jokainen pari tuotti elokuvan, jossa yhteinen tarina kerrottiin valokuvien, videoiden ja äänen avulla. Pajalla tutustuttiin myös helppokäyttöisiin tablet-tietokoneisiin ja tietokoneiden sekä mobiililaitteiden tietoturvaan Elisan asiantuntijoiden avustuksella.

– Elisalle yhteistyö Joen Severin kanssa on luontevaa, sillä tekniikan ja Elisan palveluiden avulla voidaan yhdistää ihmisiä ja helpottaa arkea. Olemme tämän vuoden tukeneet suomalaisia nuoria ja lapsia Aikaa olla läsnä -hankkeessa ja onkin mahtavaa nähdä, kuinka tällä kertaa nuoret opastivat pajalla luontevasti ja asiantuntevasti ikäihmisiä, Elisan aluejohtaja Ari Punkkinen kertoo.

Joensuun seudulla ikäihmisiä vuodesta 2010 kouluttaneelle Joen Severille kahden sukupolven paja oli ensimmäinen laatuaan, yleensä pajalla opiskelijoita ohjaavat tutorit ovat myös hieman varttuneempaa väkeä:

– Nykypäivän lapset ja nuoret ovat käyttäneet nettiä ja teknisiä laitteita lapsesta asti. Halusimme testata, miten nämä diginatiivit voivat opastaa ikäihmisiä, joille internet ja tietokoneet eivät ole yhtä tuttuja, Joen Severin toiminnanjohtaja Tuula Jokiranta kertoo.

– Opastamalla ikäihmisiä internetin ja tekniikan maailmaan voidaan edistää senioreiden hyvinvointia, useat palvelut ja sosiaalinen elämä löytyvät tätä nykyä internetistä. Yhteydenpito lastenlapsiin ja sukulaisiin käy helposti Facebookin ja muiden sosiaalisten medioiden kautta, mutta myös turvallisuusnäkökulmien huomiointi on tärkeää, Jokiranta jatkaa.

Syksyllä Pohjois-Karjalassa aloittaa 39 senioreiden ATK-ryhmää, jotka kokoontuvat kerran viikossa. Ryhmiin voi ilmoittautua jo kesällä. Tarkemmat tiedot ryhmistä http://www.joenseveri.fi/ tai numerosta 050 360 5051.

Lisätiedot:
Ari Punkkinen, Aluejohtaja Itä-Suomi, Elisa,  0504042204, ari.punkkinen@elisa.fi
Tuula Jokiranta, toiminnanjohtaja, Joen Severi Ry, 050 360 5051, severi.info@gmail.com
Voitto Nuutinen, tutor, Joen Severi Ry, 050 523 4306

Aikaa olla läsnä -hankkeella Elisa on mukana tukemassa suomalaisia ja heidän lähipiiriään. Ensisijaisena kohderyhmänämme vuonna 2013 ovat lapset ja nuoret. Tavoitteenamme on lahjoittaa aikaa, rahaa tai tekoja nuorten parhaaksi. Näytämme esimerkkiä erilaisin teoin ja rohkaisemme omalla toiminnallamme kansalaisia, yrityksiä ja yhteisöjä mukaan talkoisiin. Elisa on myös pääyhteistyökumppanina presidentti Sauli Niinistön suojelemassa Nuorten hyväksi -kampanjassa, joka pyrkii keräämään varoja nuorten hyvinvoinnin turvaamiseksi sekä herättämään yhteiskunnallista keskustelua ja mielenkiintoa nuorten arkea kohtaan.

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 860. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs