Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Gummeruksen ja Elisan romaanikilpailu kiinnostaa kirjoittajia

Elisa Oyj

Gummeruksen ja Elisan romaanikilpailu kiinnostaa kirjoittajia

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2013 klo 09:56
Julkaisija: Elisa Oyj

Gummerus Kustannuksen ja Elisan kesäkuussa käynnistämä Gummeruksen suuri romaanikilpailu on saanut kirjoittajat ympäri Suomen liikkeelle. Tähän mennessä käsikirjoituksen on lähettänyt jo yli 200 kirjoittajaa, joista osa osallistuu kilpailuun useammalla käsikirjoituksella. Kirjoittaminen ei katso ikää, ja osallistujissa onkin 19 – 89 -vuotiaita. Miehiä on osallistunut kisaan hieman enemmän kuin naisia, ja eniten kirjoituksia on tullut miehiltä ikäryhmästä 40 – 49-vuotiaat. Naisilta kirjoituksia on tullut eniten ikäryhmästä 30 – 39-vuotiaat. Suurinta innostus kirjoittamiseen on ollut pääkaupunkiseudulla ja Länsi-Suomessa.

Kilpailun tavoitteena on löytää kiinnostavia, omaäänisiä romaanikäsikirjoituksia ja tukea suomenkielistä kirjoittamista. Kilpailun voittaja saa Gummeruksen kustannussopimuksen ja 10 000 euron rahapalkinnon. Myös muille kilpailussa menestyneille jaetaan palkintoja, ja kilpailuun osallistuvilla on mahdollisuus sopia käsikirjoituksensa julkaisemisesta e-kirjana Elisa Kirja -palvelussa.

Kilpailu on avoin kaikille 18 vuotta täyttäneille kirjoittajille, ja siihen voi osallistua aiemmin julkaisemattomalla, suomen kielellä kirjoitetulla kokonaisella romaanikäsikirjoituksella.

Gummeruksen suuren romaanikilpailun tuomaristoon kuuluvat kirjailijat Joonas Konstig, Taina Latvala ja Aki Ollikainen sekä Gummeruksen kotimaisen kaunokirjallisuuden toimituspäällikkö Nina Gimishanov ja kustannustoimittaja Salla Pulli.

Käsikirjoituksia otetaan vastaan 27.10.2013 saakka, ja voittajat julkistetaan tammikuussa 2014.

- On tosi hienoa, että näin moni kirjoittaja on jo nyt tarttunut haasteeseen. Toivon, että voimme tarjota monelle mahdollisuuden toteuttaa unelmansa ja saada teoksensa julkaistua, sanoo Elisan palvelujohtaja Liisa Puurunen.

- Kirjoituskilpailuissa nähdään yleensä valtava käsikirjoitusten vyöry aivan viimeisten päivien aikana, näin uskoisin tälläkin kertaa tapahtuvan. Vielä on kuukausi aikaa viimeistellä romaanikäsikirjoitusta ja osallistua sillä kilpailuun, sanoo Gummeruksen toimituspäällikkö Nina Gimishanov.

Kymmenen parasta saa tuomariston palautteen käsikirjoituksistaan. Tämän lisäksi yleisö äänestää kiinnostavimmalta kuulostavan käsikirjoituksen kärkikymmenikön esittelytekstien perusteella osoitteessa www.suuriromaanikilpailu.fi. Yleisöäänestys toteutetaan tammikuussa 2014.

 

Lisätietoja:
- Osallistumisohjeet: www.suuriromaanikilpailu.fi
- Gummerus: Katja Leino, viestintä- ja markkinointijohtaja, p. 0400 132642, etunimi.sukunimi@gummerus.fi
- Elisa: Liisa Puurunen, palvelujohtaja, p. 050 506 0285, etunimi.sukunimi@elisa.fi

 

 

Gummerus Lehtori Kaarle Jaakko Gummerus aloitti kustannustoiminnan yhdessä vaimonsa Gustavan kanssa vuonna 1872. Kaarle Jaakko ja Gustava halusivat kantaa kortensa kekoon kansan valistamiseksi ja julkaista painotuotteita huviksi ja hyödyksi kaikille Suomen kyläläisille. Gummerus toimii edelleen suomalaisena perheyhtiönä, jonka omistajat ja henkilökunta kunnioittavat Kaarle Jaakon alkuperäistä liikeideaa "huviksi ja hyödyksi". Julkaisemme kotimaista ja suomennettua kaunokirjallisuutta sekä tieto- ja harrastekirjoja. Kustannusohjelmaamme kuuluvat myös sanakirjat ja kielten kirjat sekä digitaaliset- ja mobiilituotteet. www.gummerus.fi

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 860. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi

Elisa Kirja on suomalaisen sähköisen kirjallisuuden palvelu, josta löytyy maailman laajin valikoima suomenkielisiä e- ja äänikirjoja sekä teoksia, joita muualta ei saa. Elisa Kirja -palvelussa kokonainen kirjahylly kulkee kätevästi mukana. Lisätietoja palvelusta osoitteessa www.elisa.fi/kirja ja www.kirjoitaitse.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs