Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ericssonin uudet kumppanuudet helpottavat pilvipalvelujen käyttöä

Ericsson

Ericssonin uudet kumppanuudet helpottavat pilvipalvelujen käyttöä

Tiedote.
Julkaistu: 24.02.2016 klo 14:10
Julkaisija: Ericsson

Ericsson on muodostanut globaalin allianssin yhdessä maailman johtavan pilvilaskenta-alustan, Amazon Web Services (AWS) -palvelun, kanssa. Lisäksi Ericsson on käynnistänyt strategisen yhteistyön taiwanilaisen laitteistotoimittajan Quanta Computerin kanssa palvelinkeskusratkaisujen kehittämiseksi. Ericsson on myös liittynyt Open Compute Project (OCP) -allianssiin, jonka tarkoituksena on kehittää palvelinkeskuskäytäntöjä. Näiden kumppanuuksien tarkoituksena on helpottaa palveluntarjoajien siirtymistä pilveen liiketoiminnan parantamiseksi ja uusien innovaatioiden synnyttämiseksi verkottuneessa yhteiskunnassa. 

Ericsson on solminut useita yhteistyösopimuksia, joiden avulla se laajentaa pilveen perustuvien ratkaisujen ja palvelujen tarjontaansa. Ericsson ja Amazon Web Services (AWS) aloittavat globaalin yhteistyön, joka koskee liiketoimintaa, teknologiaa ja palveluita. Kumppanuus helpottaa pilvipalvelujen käyttöä erilaisten pilvitransformaatio-ohjelmien, palvelinkeskusten vahvistamisen ja sovellusmigraation kehittämisen avulla. Televiestintäyritykset saavat uusia keinoja soveltaa big data -analytiikkaa ja teollisen internetin mahdollisuuksia. Pilvipalveluja hyödyntämällä palveluntarjoajat ja sovelluskehittäjät voivat parantaa liiketoimintansa tuottavuutta ja tehokkuutta, toimia ketterämmin sekä vähentää monimutkaisuutta ja riskiä samalla, kun ne luovat arvoa asiakkailleen.

“Ericsson on matkalla kohti muutosta yhdessä teollisuuden ja asiakkaidensa kanssa. Kun vielä muutama vuosi sitten suuri osa liiketoiminnastamme koski laitteistoja, nykyään 66 prosenttia liiketoiminnasta rakentuu ohjelmistojen ja palvelujen varaan. Tärkeimmät kilpailijamme ovat ICT-osaajia, eivät telekommunikaatioyrityksiä. Laajennamme tarjontaamme jatkuvasti asiakkaidemme vaatimusten mukaiseksi. Oma muutostahtimme kiihtyy samalla, kun teollisuudenalat ja yhteiskunta muuttuu mobiliteetin, laajakaistan ja pilven ansiosta”, Ericssonin pääjohtaja Hans Vestberg sanoi Mobile World Congressissa Barcelonassa  pitämässään puheessa.

Ericsson tarjoaa asiakkailleen globaalin AWS-pilvipalveluihin erikoistuneen asiantuntijatiimin ja mahdollisuuden perustaa Cloud Innovation Center -keskuksia. Keskukset mahdollistavat pilvipalvelukehyksen, jossa asiakkaan omia liiketoimintatavoitteita tuetaan Ericssonin ja AWS:n yhdistetyllä asiantuntijuudella. Asiakas hyötyy sekä Ericssonin tuotekehitysinsinööreistä ja työvoimasta sekä siitä erityisosaamisesta, jota AWS:n ratkaisuarkkitehdit ja koulutukset tarjoavat. Ensimmäinen Cloud Innovation Center -keskus perustetaan Australian Melbourneen yhdessä maan suurimman Telstra-operaattorin kanssa.

Ericsson laajentaa myös Hyperscale Datacenter System 8000 (HDS 8000)-palvelinkeskusratkaisuaan tekemällä yhteistyötä Quanta Computerin ja Open Compute Project (OCP) -yhteisön kanssa. Lisäksi HDS 8000 -alustaa parannetaan hyödyntämällä Intelin Rack Scale Architecture -palvelua. OCP-allianssin tarkoituksena on kehittää IT-infrastruktuurista tehokasta, joustavaa ja skaalautuvaa. Quantan kanssa tehtävän yhteistyön ja OCP-jäsenyyden ansiosta Ericssonin on mahdollista auttaa asiakkaitaan tarttumaan teollisen internetin mahdollisuuksiin.

Ohjelmistolähtöistä infrastruktuuria halutaan kehittää skaalautuvaksi ja automatisoiduksi hyödyntämällä Ericssonin teknologiaa ja palveluita sekä Quantan johtavaa roolia IT-alalla.

 

Ericsson Mobile World Congress 2016 -tapahtumassa 22.-25.2.

Ericsson esittelee maailman suurimmassa mobiilialan tapahtumassa, Mobile World Congress -messuilla Barcelonassa alan viimeisimpiä oivalluksia ja innovaatioita, sekä johtaa inspiroivia keskusteluja, jotka luovat uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Kutsumme käsillä olevaa yhteiskunnallista muutosta verkottuneeksi yhteiskunnaksi (Networked Society), jossa mobiliteetti, laajakaista ja pilvi antavat jokaiselle henkilölle ja alalle mahdollisuudet saavuttaa täyden potentiaalinsa. Mahdollisuuksia on kaikkialla, ja yritykset muuttuvat sen mukaan, miten ne ovat roolinsa valinneet verkottuneen yhteiskunnan arvoketjuissa ja ekosysteemeissä. Ericssonin osastolla (Halli 2, paikka 2N60) pääsee oppimaan 5G:stä, teollisesta internetistä ja pilvestä sekä keskustelemaan digitaalisen muutoksen vaikutuksesta ihmisiin, liiketoimintaan ja yhteiskuntaan.


LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen:
http://www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society.

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press.

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta. 

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin. 

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa. 

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 33,1 miljardia Yhdysvaltain dollaria (228,0 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa. 

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs