Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ericssonin Jari Arkosta kansainvälisistä internet-standardeista vastaavan IETF:n puheenjohtaja

Ericsson

Ericssonin Jari Arkosta kansainvälisistä internet-standardeista vastaavan IETF:n puheenjohtaja

Tiedote.
Julkaistu: 19.03.2013 klo 10:51
Julkaisija: Ericsson

Ericssonin internet-arkkitehtuurin asiantuntija Jari Arkko on nimitetty Internet Engineering Task Force (IETF) -organisaation uudeksi puheenjohtajaksi. IETF vastaa laajasti internetin kansainvälisistä standardeista. Arkon kaksivuotinen kausi alkoi 13.3.2013, kun edellinen puheenjohtaja, yhdysvaltalainen Russ Housley, jätti paikkansa.

IETF on avoin yhteisö, jonka päämääränä on kehittää internetiä toimimaan paremmin. Organisaatio tuottaa korkealaatuisia teknisiä dokumentteja, joilla vaikutetaan siihen, miten ihmiset eri puolilla maailmaa suunnittelevat, käyttävät ja hallinnoivat IP-verkkoja. IETF:n puheenjohtaja valvoo työtä kokonaisuudessaan sekä osakokonaisuutta nimeltä General Area.

Tulevien kahden vuoden aikana keskitytään erityisesti vastaamaan internet-teknologian kasvaviin vaatimuksiin, kun mobiililaitteet ja esineiden internet ottavat valtaa verkossa. Myös turvallisuus, verkon skaalaus ja IPv6:n käyttöönotto ovat tärkeitä aiheita tulevina vuosina.

”Internetiä ei johdeta keskitetysti, vaan hyvin erilaisia näkemyksiä edustavien ihmisten on sovittava, miten tietokoneet puhuvat toisilleen verkossa. Tämä on edellytys sille, että internet jatkaa kasvuaan ja edistää samalla uusien innovatiivisten sovellusten rakentamista. IETF on käyttäjien, kauppiaiden ja operaattorien yhteinen foorumi keskusteluun ja verkon perusstandardien kehittämiseen”, Jari Arkko kuvailee.

IETF:n työhön osallistuu ihmisiä yli 60 maasta, ja se edustaa satoja erilaisia organisaatioita. Jäsenien joukossa on verkkosuunnittelijoita, operaattoreita, myyjiä ja tutkijoita, joille kaikille yhteistä on kiinnostus internet-arkkitehtuurin kehittymiseen ja sujuvaan toimintaan.

Ericssonin tutkimusyksikössä työskentelee alansa kansainvälisiä huippuasiantuntijoita, mistä Arkon nimitys on hyvänä esimerkkinä.

”Jari Arkon nimitys on huomattava tunnustus kaikesta hänen tekemästään kovasta työstä. Samalla se antaa Ericssonille mahdollisuuden osoittaa entistä paremmin pitkäaikaista sitoutumistamme globaaliin standardointityöhön”, sanoo Ericssonin Standardization & Industry -yksikön johtaja Jan Färjh.

Jari Arkko asuu Kauniaisissa ja opiskeli tietojenkäsittelyä ja tuotantotaloutta  Teknillisessä korkeakoulussa ennen kuin aloitti Ericssonilla vuonna 1991. 

 

Lisätietoja:

Milla Nummenpää, viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

 

Liitetiedostot

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologian ja -palveluiden toimittaja. Reaaliaikaiset ja tehokkaat ratkaisumme mahdollistavat verkottuneen yhteiskunnan, joka tuo mukanaan meille kaikille edellytykset opiskella, tehdä töitä ja elää elämäämme vapaammin, kestävän kehityksen yhteiskunnissa maailman ympäri.

Tarjoamme informaatio- ja viestintäteknologian palveluita, ohjelmistoja ja infrastruktuuria teleoperaattoreille ja muille toimialoille. Nykyään yli 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä kulkee Ericssonin verkkojen kautta, ja asiakkaidemme verkot, joita tuemme, palvelevat yli 2,5 miljardia palvelunsaajaa.

Toimimme 180 maassa ja työllistämme yli 110 000 työntekijää. Vuonna 1876 perustetun yrityksen pääkonttori on Tukholmassa Ruotsissa. Vuonna 2012 konsernin liikevaihto oli 33,8 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,8 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja NASDAQ-pörssissä New Yorkissa.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs