Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ericssonin 5G-innovaatiot vauhdittavat mobiiliyhteyksien nopeutta

Ericsson

Ericssonin 5G-innovaatiot vauhdittavat mobiiliyhteyksien nopeutta

Tiedote.
Julkaistu: 15.06.2015 klo 09:00
Julkaisija: Ericsson

Ericssonin kehittämien 5G-teknologioiden avulla pystytään parantamaan 5G-yhteyksien nopeutta ja luotettavuutta. Niiden avulla voidaan vastata erilaisten teollisen internetin sovellusten sekä älypuhelinten määrän ja liikennemäärien kasvuun.

Nykyiset LTE-älypuhelimet vastaanottavat tietoa yhdestä solusta kerrallaan. Kun puhelimen käyttäjä liikkuu yhden tukiaseman alueelta toiselle, saattaa tiedonsiirron laatu heiketä.

Ericssonin Multipoint Connectivity and Distributed MIMO on ensimmäinen 5G-ratkaisu, jonka avulla mobiililaite on yhteydessä useampaan 5G-soluun yhtä aikaa. Näin yhteys säilyy hyvänä siirryttäessä yhden solun ulottuvilta toiselle, ja samalla datansiirtokapasiteetti voi jopa tuplaantua. MIMO-tekniikalla (Multiple-Input and Multiple-Output) tarkoitetaan tietoliikennetekniikkaa, jossa sekä tiedon lähetykseen että vastaanottoon käytetään samanaikaisesti useampaa antennia.

Uusi innovaatio on käytössä Ericssonin 5G-testiverkoissa Ruotsissa ja Teksasissa.

Katso demovideo innovaatiosta toiminnassa:

 

 “Nopeat ja luotattavat mobiiliverkot ovat olennainen osa internetin tehokkaampaa hyödyntämistä. Ericssonin 5G-testiverkoista saadut tulokset osoittavat, että 5G mahdollistaa paljon nopeammat  ja varmemmat yhteydet”, toteaa King’s Collegen professori Mischa Dohler.

Arvioiden mukaan älypuhelinkäyttäjien määrä kaksinkertaistuu ja älypuhelinten aiheuttaman dataliikenteen määrä 8-kertaistuu vuoteen 2020 mennessä. Nykypäivän mobiiliteknologialla ei pystytä tarjoamaan hyvälaatuisia yhteyksiä liikennemäärien kasvaessa.

Lue lisää 5G:stä:
www.ericsson.com/thecompany/press/mediakits/5g

 

LISÄTIETOJA


Milla Nummenpää

Viestintäjohtaja, Ericsson

Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen:
www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta. 

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin. 

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa. 

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 33,1 miljardia Yhdysvaltain dollaria (228,0 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa. 

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs