Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ericsson: Videokuva kasvattaa huimasti mobiiliverkkojen dataliikennettä

Ericsson

Ericsson: Videokuva kasvattaa huimasti mobiiliverkkojen dataliikennettä

Tiedote.
Julkaistu: 21.11.2012 klo 11:24
Julkaisija: Ericsson

Mobiiliverkoissa kulkevan datan määrä kasvaa huimaa vauhtia maailmanlaajuisesti. Ericssonin vastajulkaistusta Mobility-raportista selviää, että eniten liikennettä kasvattavat verkossa jaeltavat ja katseltavat videot. Pelkästään viime vuoden aikana mobiiliverkoissa kulkevan datan määrä kaksinkertaistui, ja vuonna 2018 dataliikenteen ennustetaan olevan 12-kertainen nykyiseen verrattuna.

Ericssonin tutkimuksen mukaan kaikesta älypuhelinliikenteestä videokuvan osuus on jo 25 prosenttia. Kaikesta tablettiliikenteestä sen osuus on jopa 40. Melkein puolet älypuhelimien kautta tapahtuvasta television ja videokuvan katselusta tapahtuu kodin ulkopuolella.

– Älypuhelimien ja tablettien yleistyessä alamme tottua, että internetiä voi käyttää missä ja milloin vain. Kun myös televisio- ja videokuvaa katsellaan yhä enemmän kodin ulkopuolella, asettaa se lisää vaatimuksia mobiiliverkon toimivuuden ja laadun suhteen, kertoo Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Trendi on selkeästi nähtävissä Suomessa: kuluvan vuoden toukokuussa Ericsson julkaisi Suomen ja Hollannin älypuhelinkäyttökokemuksia koskevan tutkimuksen, jossa kävi ilmi, että 40 prosenttia älypuhelimen omistajista käy netissä tai käyttää mobiilisovelluksia jo ennen kuin nousee sängystä. Työmatkoilla heistä jopa 70 prosenttia selailee nettiä tai käyttää applikaatioita.

– Tarvitaan kattavia, laadukkaita ja nopeita verkkoja, jotka mahdollistavat mobiililaitteiden käytön kaikissa tilanteissa. Suomalaiset ovat suhteellisen tyytyväisiä mutta myös vaativia operaattorinsa tarjoaman verkon laatuun, sanoo Olli Sirkka.

Mobiiliverkot kattavat maailmanlaajuisesti jo 91 prosenttia väestöstä. Ericsson arvioi, että tämän vuoden loppuun mennessä maailmassa on yhteensä 6,6 miljardia mobiililiittymää, ja määrän uskotaan nousevan 9,3 miljardiin vuonna 2018. Luvut eivät sisällä laitteiden väliseen tiedonsiirtoon tarkoitettuja M2M-liittymiä.

Tämän vuoden kolmannella neljänneksellä noin 40 prosenttia myydyistä puhelimista oli älypuhelimia. Ericsson arvioi älypuhelimia olevan vuoden 2018 loppuun mennessä yli kolme miljardia.


Kuudessa vuodessa yli puolet maailmasta LTE-verkkojen piiriin

Edistyksellinen LTE (Long Term Evolution) -tekniikka eli niin sanottu 4G tavoittaa kovalla vauhdilla yhä enemmän ihmisiä. Pystyttämisen ja käyttöönoton perusteella se on nopeimmin kehittynyt tekniikka mobiiliviestinnän historiassa. LTE mahdollistaa entistä nopeammat datan siirtonopeudet.

Vuoden 2012 puoliväliin mennessä LTE-tekniikkaa tukevat mobiiliverkot kattoivat arviolta 455 miljoonaa ihmistä. Ericssonin tutkimus ennustaa, että kuuden vuoden sisällä yli puolet maailman väestöstä on LTE-verkkojen piirissä. LTE-tekniikkaa käyttäviä liittymiä arvioidaan olevan vuoden 2012 loppuun mennessä 55 miljoonaa ja vuonna 2018 jo 1,6 miljardia.

Absoluuttisina lukuina WCDMA/HSPA-tekniikkaa tukevat verkot kuitenkin lisääntyvät vielä LTE-verkkojakin nopeammin, ja ne kattavat nykyään yli puolet maailman väestöstä.

 

Tutkimuksen pääkohtia:

  • 2018 loppuun mennessä älypuhelimia on yli kolme miljardia.
  • 2018 loppuun mennessä mobiililiittymiä on yli 9 miljardia.
  • Viimeisen vuoden aikana mobiiliverkoissa kulkevan datan määrä on kaksinkertaistunut.
  • Verkkovideot vaikuttavat kaikista eniten mobiiliverkkoliikenteen määriin.
  • 2018 loppuun mennessä LTE-tekniikkaa käyttäviä liittymiä on 1,6 miljardia.

 

Ericssonin Mobility-raportti on katsottavissa osoitteessa:
www.ericsson.com/ericsson-mobility-report

Kuvia ja videota lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press

Raportista

Ericsson julkaisee Mobility-tutkimusta (aiemmin Traffic And Market -tutkimus) säännöllisesti vuosittain. Tutkimuksessa hyödynnetään useista eri lähteistä koottua dataa, jota verrataan myös Ericssonin käytössä olevaan informaatioon muun muassa asiakkaiden tietoverkkojen mittauksista. Tulevaisuuteen liittyvät ennusteet perustuvat muun muassa markkinoiden kypsyyteen liittyviin tietoihin sekä makrotalouden ja kuluttajatason trendeihin, joita Ericsson ConsumerLab tutkii.

 

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää 
Viestintäjohtaja
Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Liitetiedostot

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologian ja -palveluiden toimittaja. Reaaliaikaiset ja tehokkaat ratkaisumme mahdollistavat verkottuneen yhteiskunnan, joka tuo mukanaan meille kaikille edellytykset opiskella, tehdä töitä ja elää elämäämme vapaammin, kestävän kehityksen yhteiskunnissa maailman ympäri.

Tarjoamme informaatio- ja viestintäteknologian palveluita, ohjelmistoja ja infrastruktuuria teleoperaattoreille ja muille toimialoille. Nykyään 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä kulkee Ericssonin verkkojen kautta, ja asiakkaidemme verkot, joita tuemme, palvelevat noin kahta miljardia palvelunsaajaa.

Toimimme 180 maassa ja työllistämme yli 100 000 työntekijää. Vuonna 1876 perustetun yrityksen pääkonttori on Tukholmassa Ruotsissa. Vuonna 2011 konsernin liikevaihto oli 35,0 miljardia Yhdysvaltain dollaria (226,9 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja NASDAQ-pörssissä New Yorkissa.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs