Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ensimmäisenä Suomessa: Elisan mobiiliverkossa saavutettu 450 Mbit/s nopeus

Elisa Oyj

Ensimmäisenä Suomessa: Elisan mobiiliverkossa saavutettu 450 Mbit/s nopeus

Tiedote.
Julkaistu: 25.01.2016 klo 08:15
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa otti ensimmäisenä Suomessa käyttöönsä jopa 450 Mbit/s nopeuden kaupallisessa mobiiliverkossaan. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin mukaan Suomi on edelläkävijä mobiiliteknologiassa ja mobiilidatan käytössä.

Elisa saavutti ensimmäisenä Suomessa 450 Mbit/s nopeuden kaupallisessa mobiiliverkossa. Vierumäelle rakennettu pilottitukiasema on toteutettu yhdistämällä kolme taajuutta eli niin sanotulla 3 Carrier Aggregation -tekniikalla. Toistaiseksi uusia huippunopeuksia hyödyntäviä päätelaitteita on vielä vähän, mutta uusi teknologia tuotteistetaan ja tuodaan asiakkaiden saataville heti, kun päätelaitteita on laajemmin saatavilla.

Uusi tekniikka on jatkoa Carrier Aggregation -tekniikalle, joka mahdollistaa jopa 300 Mbit/s nopeudet ja joka on Elisan asiakkaiden käytössä yli 25 suomalaisella paikkakunnalla.

– Uusi, jopa 450 Mbit/s nopeudet mahdollistava teknologia on välietappi matkalla 5G-yhteyksiin. Digitalisaation edelläkävijänä haluamme testata uusia teknologioita ensimmäisten joukossa, jotta voimme tarjota erinomaisia yhteyksiä asiakkaillemme myös tulevaisuudessa, Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila toteaa.

– Suomi on edelläkävijä mobiiliteknologiassa ja mobiilidatan käytössä.  Meillä on myös lähes koko maan kattava nopea 4G-verkko, yhdet maailman halvimmista liittymistä ja poikkeuksellisen paljon datakäyttöä. On hienoa, että operaattorit tutkivat ja testaavat jatkuvasti uusia teknologioita ja panostavat verkkojen kehittämiseen. Se auttaa myös Suomen kilpailukyvyn ja tuottavuuden kasvattamisessa, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner toteaa. 

Digitalisaation edelläkävijä Elisa on tehnyt historiaa aiemminkin:

• Maailman ensimmäinen GSM-puhelu soitettiin Elisaan kuuluneen Radiolinjan verkosta vuonna 1991.

• Elisa otti ensimmäisenä Pohjoismaissa käyttöönsä HSDPA-tekniikan vuonna 2005 ja HSUPA-tekniikan kaksi vuotta myöhemmin.

• Vuonna 2007 Elisa otti ensimmäisenä maailmassa kaupalliseen käyttöön UMTS900-tekniikan, joka mahdollisti 3G-verkon rakentamisen myös taajamien ulkopuolelle.

• Vuoden 2010 alussa Elisa avasi ensimmäisenä Suomessa 4G-palvelut esikaupalliseen käyttöön. Yrityskäyttöön 4G-nopeudet avattiin joulukuussa 2010.

• Vuonna 2011 Elisa otti ensimmäisenä Euroopassa käyttöön LTE 1800 -teknologian, joka mahdollisti 4G-verkon tehokkaan rakentamisen kaupunkeihin.

• Marraskuussa 2011 Elisa lanseerasi 4G-nopeudet valtakunnallisesti yli 100 paikkakunnalla HSDPA+ Dual Carrier- ja LTE-teknologioilla (1800- ja 2600 MHz-taajuuksilla).

• Vuoden 2014 alussa Elisa avasi ensimmäisenä suomalaisena operaattorina 800 MHz -taajuudella toimivan LTE-verkon.

• Helmikuussa 2014 Elisa testasi ensimmäisenä Pohjoismaissa jopa 300 Mbit/s-nopeudet mahdollistavaa Carrier Aggregation -ratkaisua.

• Joulukuussa 2014 Elisa otti ensimmäisenä Euroopassa käyttöön Nokian C-RAN teknologian, joka jopa tuplaa datan lähetysnopeudet massatapahtumissa ja parantaa puhelimen akun kestoa.

Lisätiedot:
Elisa Viestintä, p. 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs