Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisan testaama uusi teknologia tuo jopa 1 Gb/s nettiyhteydet edullisesti pientaloihin

Elisa Oyj

Elisan testaama uusi teknologia tuo jopa 1 Gb/s nettiyhteydet edullisesti pientaloihin

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2016 klo 08:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisan testaama uusi G.fast-teknologia mahdollistaa jopa 1 Gbit/s nopeudet nykyisessä kiinteässä laajakaistaverkossa. Teknologia sopii erityisesti pientaloalueille ja vanhoihin kerrostaloihin, sillä se ei vaadi talon sisäverkon uusimista. Elisa panostaa jatkuvasti kiinteän verkon kehittämiseen.

Elisa testasi ensimmäisenä Suomessa kaupallisessa verkossa uutta G.fast-teknologiaa. Uusi teknologia mahdollistaa nopeiden yhteyksien laajentamisen erittäin kustannustehokkaalla tavalla ja jopa 1 Gbit/s nopeudet kiinteässä laajakaistaverkossa olemassa olevia kuparijohtoja hyödyntäen. Lähitulevaisuudessa tekniikan avulla on mahdollista saavuttaa jopa yli 2 Gbit/s nopeuksia. Testi suoritettiin kolmella pientaloalueella pääkaupunkiseudulla ja siinä saavutettiin 880 Mbit/s nopeus.

– G.fast on uusinta uutta kiinteän laajakaistan rakentamisessa. Olemme ensimmäinen operaattori Suomessa, joka testaa teknologiaa kaupallisessa verkossa. Kaupallistamme palvelun heti kun se on mahdollista: tällä hetkellä kiinteän verkon regulaatio estää uuden tekniikan käyttöönoton, liiketoimintajohtaja Matias Castrén kertoo.

Teknologia on suunniteltu lyhyille kupariyhteyksille, ja se sopii erityisesti pientaloalueille ja kerrostaloihin, joissa kuituyhteys tuodaan lähelle kohdetta. G.fast eroaa aiemmista huippunopeudet takaavista tekniikoista siinä, että se voidaan tuoda asuntoon olemassa olevaa puhelinkaapelointia hyödyntäen, eikä se näin vaadi talon sisäverkon uusimista tai kaivuutöitä tontilla. Tästä on hyötyä etenkin vanhemmissa kerrostaloissa, joissa kaapeloinnin uusiminen saattaa olla hyvin kallista. Pientaloalueilla teknologia mahdollistaa nopeiden yhteyksien rakentamisen ilman jokaiseen kiinteistöön erikseen vietäviä kuituyhteyksiä.

– Panostamme jatkuvasti kiinteän verkkomme kehittämiseen, sillä Suomessa tarvitaan sekä mobiileja että kiinteitä yhteyksiä. Viime vuosien aikana olemme rakentaneet toimialueellamme nopean kiinteän laajakaistan jo yli 700 000 asiakkaan saataville, eli kahteen kotiin kolmesta, ja meiltä voi tilata kuituyhteyden minne tahansa Suomessa, Castrén jatkaa.

Lisätietoja: Elisa Oyj, liiketoimintajohtaja Matias Castrén, puh. 050 669 06, etunimi.sukunimi@elisa.fi

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs