Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisan suositut digikoulut jatkuvat kymmenellä paikkakunnalla – verkossa oma ohjelmointikoulu

Elisa Oyj

Elisan suositut digikoulut jatkuvat kymmenellä paikkakunnalla – verkossa oma ohjelmointikoulu

Tiedote.
Julkaistu: 07.03.2016 klo 08:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisan järjestämät lapsille tarkoitetut digikoulut jatkuvat kevään aikana eri puolilla Suomea kymmenellä paikkakunnalla. Elisa julkaisee digikoulun sisältöä myös verkkokurssina, joka tutustuttaa ohjelmoinnin alkeisiin.

Elisa jatkaa syksyllä 2014 aloittamaansa digikoulutoimintaa. Kevään aikana Elisa tuo digikoulut kymmeneen alakouluun eri puolille Suomea.

Digikouluissa 10–12 -vuotiaat lapset oppivat ohjelmoinnin perusteita sekä tutustuvat esineiden internetiin ja digitalisaatioon.

Digikoulumme ovat keränneet runsaasti myönteistä palautetta. Digikouluja toivotaan paljon useammille paikkakunnille kuin mitä meillä on mahdollista järjestää. Haluamme tukea lapsia ja opettajia digitaitojen hankkimisessa nyt kun ohjelmointi tulee ensi syksynä osaksi perusopetuksen opetussuunnitelmaa, sanoo Elisan liiketoimintajohtaja Matias Castrén.

Digitalisoituminen tapahtuu vauhdilla. Tulevaisuudessa yhä useampi arkipäiväinen esine tulee liittymään verkkoon. Vaikka ei ohjelmoisi työkseen, on tärkeää ymmärtää verkottuneen yhteiskunnan toimintalogiikkaa.

Digikouluissa opettajina toimivat Elisan kokeneet ja ohjelmoinnin perusteet hallitsevat työntekijät.

Elisan digikoulu on loistava esimerkki siitä, kuinka työnantaja voi osallistaa ja antaa konkreettisia mahdollisuuksia omalle henkilökunnalleen olla mukana toteuttamassa vastuullisuutta ja yrityskansalaisuutta. Meidän perusarvoihimme kuuluu vastuullisuus ja uusiutuminen. Elisalaisten digikouluopettajien into oppia uutta ja osallistua yhteiseen tekemiseen ovat mainio esimerkki elisalaisten arvojen jalkautumisesta käytäntöön, sanoo Elisan yritysvastuujohtaja Minna Kröger.

Digitalisaatio tuo monia positiivisia mahdollisuuksia yhteiskunnalle, mutta samalla se vaatii yhteisiä ponnisteluja varmistamaan, että jokaisella meillä on niitä taitoja ja osaamista, joita tulevaisuuden digikansalaisuus vaatii. Elisan digikoulut ovat omalta osaltaan rakentamassa tätä osaamiskokonaisuutta.

Digikoulujen ohella Elisa julkaisee verkossa oman, kaikille avoimen, 10 jaksoa sisältävän digikoulukurssin, jossa tutustutaan ohjelmoinnin alkeisiin pelimäisten esimerkkien avulla.

Tabletilla tai tietokoneella tehtävät harjoitukset on suunnattu 1012 -vuotiaille. Opetusvideot soveltuvat myös vanhemmille lapsille sekä aikuisille, joilla ei ole aiempaa kokemusta ohjelmoinnista.

Lisätietoja digikouluista ja paikkakunnista www.elisa.fi/digikoulu

Lisätietoja:

Elisa Oyj, Mediadesk, p. 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi
Elisa Oyj, Minna Kröger, yritysvastuujohtaja, p. 050 572 7620, etunimi.sukunimi@elisa.fi

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs