Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisan ratkaisu on reilu tapa toteuttaa roaming-uudistus

Elisa Oyj

Elisan ratkaisu on reilu tapa toteuttaa roaming-uudistus

Tiedote.
Julkaistu: 21.03.2016 klo 09:24
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa on pahoillaan roaming-uudistuksesta aiheutuneesta epätietoisuudesta.

– Uskomme vilpittömästi, että tämä on asiakkaillemme paras tapa, sanoo Elisan kuluttajaliittymistä vastaava liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

EU-päätös verkkovierailu- eli roaming-hintojen enimmäishinnoista muuttaa suomalaisten puhelinlaskuja seuraavan reilun vuoden aikana. Tämän kevään muutos on yksi välivaihe kesäkuussa 2017 täytäntöönpantavassa roaming-uudistuksessa. Vuoden 2017 muutoksen tärkeimmät yksityiskohdat ovat vielä päättämättä.

Elisa on päättänyt toteuttaa välivaiheen muutokset nopeuspohjaiseen hinnoitteluunsa perustuen. Elisan Saunalahti-liittymien datasiirron perusnopeudeksi ulkomailla tulee maailmanlaajuisesti 0,25 Mbit/s, joka mahdollistaa tavallisimpien sovellusten sujuvan käytön puhelimella (mm. Whatsapp, Facebook, Twitter, sähköposti ja www-selailu).

Nopeampia yhteyksiä, kuten videoita ja tietokonekäyttöä varten Elisa tuo matkustaville asiakkailleen päivä- ja viikkopaketit, joilla saa käyttöönsä ulkomaan verkon maksiminopeuden sekä tietyn määrän datasiirtoa. Nämä datapaketit korvaavat käytön mukaan tapahtuvan laskutuksen.

– Yhteydet saa näin huomattavasti EU-määräyksiä halvemmalla hinnalla. Toisaalta yllätyksiä puhelinlaskuun ei voi enää syntyä yhtä helposti kuin aiemmin perusnopeuden ansiosta. Tottumaton ulkomaanmatkustaja ei välttämättä ole tietoinen, että jo muutaman videon katselusta saattaa kertyä useiden kymppien lasku. EU-säännösten mukaan operaattorit ilmoittavat, kun 60 euron raja ylittyy, mutta sekin on monelle ikävä yllätys laskussa, kertoo Elisan kuluttajaliittymistä vastaava liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

 

“Olemme pahoillamme aiheutuneesta epätietoisuudesta”

Ulkomaan datasiirron nopeuden laskeminen on herättänyt julkisuudessa ihmetystä ja arvostelua.

– Uskomme vilpittömästi, että tämä on asiakkaille paras tapa toteuttaa tämä EU-päätös. Olemme pahoillamme uudistuksen vaikeasti ymmärrettävästä viestinnästä ja siitä aiheutuneesta epätietoisuudesta, sanoo Elisan Virkki.

Roaming-sääntelyn tulevat muutokset tuovat hinnankorotuspaineita Suomessa: suomalaiset ovat pitkään saaneet nauttia Euroopan alhaisimmista mobiiilidatahinnoista ja tottuneet käyttämään paljon dataa. Elisan asiakas käyttää keskimäärin 6 gigatavua mobiilidataa kuukaudessa. Yhden gigatavun verollinen tukkuhinta on tällä hetkellä 62 euroa.

– Roaming-uudistus asettaa suomalaisille operaattoreille paineen joko nostaa kaikkien asiakkaiden hintoja tai ratkaista asia jotenkin muuten. Siksi me päädyimme tarkan pohdinnan jälkeen omaan ratkaisuumme. Tässä uudistuksen maksumiehiksi eivät joudu ne suomalaiset, jotka matkustavat harvoin tai eivät ollenkaan. Tämä on reilu tapa toteuttaa uudistus tässä vaiheessa, toteaa liiketoimintajohtaja Virkki.

 

Hinnat laskevat jopa alle säädösten
 
Liiketoimintajohtaja Virkki muistuttaa, että huhtikuun lopussa roaming-hinnat laskevat merkittävästi. Datasiirron lisäksi myös puhelut ja tekstiviestit halpenevat. Myös puheluiden vastaanotto halpenee noin neljäsosaan entisestä.

– Uusien päivä- ja viikkopakettiemme hinnat ovat selvästi halvempia kuin mitä EU-säädökset edellyttävät ja nykyistä hinnoittelua jopa 70 prosenttia matalammat.

Paketin päivähinta on 4,90 euroa ja sillä voi ladata 250 megatavua täydellä nopeudella. Muutos tarkoittaa, että asiakkaat maksavat jatkossa datasta pakettina ulkomailla parhaimmillaan alle 2 senttiä/megatavu hyödyntäessään koko 250 megatavun paketin. Ilman pakettia uuden roaming-hinnoittelun myötä hinta olisi yli 6 senttiä/megatavu.

– Tämä hinnoittelumalli on tuttu kotimaasta. Päivä- ja viikkopaketilla saa hallitusti lisää nopeutta ja datasiirron merkittävällä alennuksella. Samalla on tärkeä muistaa, että perusnopeudellakin pärjää. Sillä pystyy käyttämään peruspalveluita, muistuttaa Jan Virkki.

Jos asiakkaan liittymän kuukausimaksuun sisältyy puheluita ja viestejä, maksaa hän EU-alueella vain ulkomaan lisähinnan, puheluista 0,062€ minuutilta ja tekstiviesteissä 0,0248€ viestiltä.

EU-roaminguudistus koskee myös yritysasiakkaita. Nyt esillä ollut perusnopeuden muutos ja EU Datapaketit koskevat ainoastaan Elisa Saunalahti-liittymiä.

Lisätietoja hinnoista:
http://saunalahti.fi/puheliittymat/hinnat-ulkomailla/uudet-hinnat/

 

Lisätietoja:

Elisa Oyj, Jan Virkki, puheliittymien liiketoimintajohtaja, Henkilöasiakkaat, p. 045 670 0070, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Elisa Oyj, Mediadesk, p. 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs