Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisan innovaatiokilpailussa etsitään uusia menestysratkaisuja esineiden internetin ja älykotien tulevaisuuteen

Elisa Oyj

Elisan innovaatiokilpailussa etsitään uusia menestysratkaisuja esineiden internetin ja älykotien tulevaisuuteen

Tiedote.
Julkaistu: 19.04.2016 klo 13:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Toista kertaa järjestettävä Elisa Innovation Challenge -kilpailu kannustaa niin yrityksiä kuin yksityisihmisiä luomaan uusia tuote- ja palveluinnovaatioita verkottunutta teknologiaa hyödyntäen. Kilpailu koostuu kahdesta osasta, joissa etsitään uusia menestystuotteita teollisen internetin ja älykotiratkaisujen piiristä. Parhaiden tuotteiden kehittäjät julkistetaan ja palkitaan Slush 2016 -tapahtumassa.

Edellisvuoden kilpailun menestyksen innoittamana Elisa Innovation Challenge järjestetään uudelleen ja entistä laajempana. Kahden erillisen osakilpailun tavoitteena on löytää niin esineiden internetin kuin älykotiratkaisujen piiristä uusia menestystuotteita.

Elisa IoT Innovation Challenge -osakilpailussa etsitään viimevuotiseen tapaan uudenlaisia palveluita teollisuuden, kaupan alan tai terveyshuollon piiriin. Kilpailutuotteet voivat liittyä verkottuneisiin laitteisiin, näitä hyödyntäviin sovelluksiin ja uudenlaisiin palveluihin, jotka viitoittavat tietä teollisten prosessien ja työnteon tulevaisuuteen. Elisa tarjoaa osallistujille koulutuksen ja Elisa IoT -tuotekehitysalustan kilpailua varten.

– Yrityksissämme kuhisee paljon hienoja ideoita, jotka eivät tuote- ja sovelluskehityksen kankeuden vuoksi ole koskaan päässeet päivänvaloon. Viimevuotinen kilpailumme osoitti, että oikeiden työkalujen, hyvän kannustimen ja IoT:n luoman ketteryyden ansiosta kolmessa kuukaudessa ideat on mahdollista muuttaa todelliseksi liiketoiminnaksi, iloitsee Elisan IoT-hankkeesta vastaava johtaja Markku Hollström.

Uudessa Elisa Smart Home Innovation Challenge -osakilpailussa taas tavoitellaan ratkaisuja arkipäivän haasteisiin älykotien automaatio- ja ohjausratkaisujen muodossa. Yritysten lisäksi Smart Home -osakilpailu on avoin myös yksityisihmisille.

– Teknologian äly ei synny itse laitteista, vaan sovelluksista ja palveluista, jotka helpottavat käyttäjänsä elämää. Tämä pätee myös koteihin, joissa oivaltavalla teknologian soveltamisella voidaan auttaa arjen rutiinien pyörittämistä tai luoda kokonaan uusia toimintatapoja. Uskomme, että tällä saralla myös tavallisilla ihmisillä ja teknologiaharrastajilla on paljon annettavaa. Siksi Smart Home -kilpailuumme voi osallistua kuka tahansa, taustasta ja teknologiasta riippumatta, kertoo henkilöasiakkaiden laajakaistaliittymien liiketoimintajohtaja Matias Castrén.

Elisa Innovation Challenge -kilpailu alkaa ideointivaiheella, jonka aikana osallistujaehdokkaat voivat ehdottaa esineiden internetiin ja älykotiratkaisuihin liittyviä tuote- ja palveluideoita. Kilpailuideat on toimitettava Elisalle 17.6.2016 mennessä. Elisan raati valikoi määräaikaan mennessä jätetyistä ehdotuksista 12 kiinnostavinta ideaa mukaan kumpaankin osakilpailuun.

Kilpailu huipentuu marras-joulukuun taitteessa Slush 2016 -tapahtumassa, jossa molempien osakilpailujen kolme parasta pääsevät pitchaamaan ratkaisunsa lavalle. Elisa jakaa innostavimmille ratkaisuille yhteensä 85 000 euroa palkintoina.

 

Kilpailun kuvaus ja kilpailuehdot: elisa.fi/innovation-challenge/

 

Lisätietoja:  

 

Tarkemmat kysymykset: challenge@elisa.fi

 

Elisa IoT Innovation Challenge -kilpailu:

Ville Landtman, p. 050 5608821, etunimi.sukunimi@elisa.fi

 

Elisa Smart Home Innovation Challenge -kilpailu:

Heini Lehtonen, p. 050 1683, etunimi.e.sukunimi@elisa.fi

 

Elisa IoT on kehitys- ja palvelualusta, joka tekee erilaisten IoT-palveluiden ja verkottuneiden laitteiden kehittämisestä ketterää, nopeaa ja turvallista. Koodittomien työkalujen, avoimien rajapintojen ja reaaliaikaisen visualisoinnin ansiosta ideat voidaan muuttaa tuotteiksi ja liiketoiminnaksi merkittävästi perinteisiä it-projekteja nopeammin. Tuotekehitystä tukeva Elisa IoT -ekosysteemi on alan asiantuntijayritysten verkosto, joka tarjoaa osaamista sovelluskehityksestä ja rautaratkaisuista aina älykkääseen analytiikkaan. www.elisa.fi/iot

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs