Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisan ilmastoraportoinnille huippupisteet CDP-indeksissä

Elisa Oyj

Elisan ilmastoraportoinnille huippupisteet CDP-indeksissä

Tiedote.
Julkaistu: 04.11.2015 klo 10:29
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa Oyj, lehdistötiedote 4.11.2015

Elisa raportoi hiilijalanjälkensä vuosittain kansainvälisessä CDP-kyselyssä. Tänään julkaistussa CDP Nordic Climate Change 2015 -raportissa Elisan ilmastoraportti sai täydet pisteet 100/100 ja Elisa nousi Climate Disclosure Leadership 2015 (CDLI) -indeksiin. Pohjoismaisten yritysten keskiarvo oli 84. Elisan sijoittajille ja globaaleille markkinoille tuottama ilmastoraportointi on arvioitu pohjoismaisten yritysten huipputasolle ja teleoperaattoreista parhaaksi.

Elisalla tehdään pitkäjänteistä työtä ilmastomuutoksen hillitsemiseksi vähäpäästöisillä ICT-palveluilla ja energiatehokkuuden parantamisella. Ilmastovaikutusten systemaattinen mittaaminen ja raportointi sekä niiden riippumaton arviointi tekevät tulokset vuosittain näkyviksi.

CDP:n tänään julkistamien tulosten mukaan Elisa sijoittuu Pohjoismaisten yritysten parhaimmistoon julkaisemalla laadukasta raportointitietoa hiilidioksidipäästöistä ja energiankulutuksesta.

– Keskitymme ympäristövastuussa ilmastovastuuseen ja energiatehokkuuteen, joihin voimme vaikuttaa merkittävästi palveluillamme ja toiminnallamme. Viime vuonna asiakkaidemme päästösäästöt kasvoivat 41 prosenttia ja oma hiilijalanjälkemme pieneni edelleen 17 prosenttia. Lähes kaikki Suomessa hankkimamme sähkö perustuu uusiutuvaan energiaan ja teemme jatkuvasti energiatehokkuustoimenpiteitä konesaleissa ja radioverkossa. Olemme myös edelläkävijöitä työskentelykulttuurin muutoksessa ja joustavan työn tekijöinä. Käytämme virtuaalityövälineitä monipuolisesti työskentelyn tukena ja työmatkojen korvaajana, kertoo Elisan yritysvastuujohtaja Minna Kröger.

– Kun maailmassa suunnitellaan elämää Pariisin ilmastoneuvotteluiden jälkeen ja valmistaudutaan vähähiiliseen tulevaisuuteen, luotettavat tiedot siitä, kuinka yritykset reagoivat muutoksiin, ovat yhä arvokkaampia. Siksi onnittelemme niitä yrityksiä, jotka ovat pärjänneet CDP:n Climate Disclosure Leadership Index -johtajuusindeksissä, sanoo Paul Dickinson, CDP:n puheenjohtaja ja yksi perustajista.

CDP raportointiin osallistuu vuosittain kansainvälisesti yli 3 000 yritystä. Siinä arvioidaan yritysten päästöraportoinnin läpinäkyvyyttä ja laatua sekä ymmärrystä ilmastonmuutoksen vaikutuksista liiketoimintaan. Pohjoismaista kyselyyn vastasi tänä vuonna 147 yritystä. Pohjoismaisia yrityksiä käsittelevän Nordic 260 -raportin voi ladata osoitteesta www.cdproject.net

Vuonna 2014 Elisan CDP-pisteet olivat 92/100.

Lue lisää Elisan ympäristövastuusta: http://corporate.elisa.fi/elisa-oyj/vastuullisuus/

Elisan yritysvastuuraportti vuodelta 2014: http://vuosikertomus.elisa.fi/vuosikertomus-2014/vastuullisuus/vastuullisuus-elisassa.html

Lisätiedot:
Elisa Oyj, yritysvastuujohtaja Minna Kröger, puh. 050 572 7620, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

CDP eli aikaisemmalta nimeltään Carbon Disclosure Project on kansainvälinen, voittoa tavoittelematon organisaatio. Se tarjoaa ainoan maailmanlaajuisen järjestelmän, jonka avulla yritykset ja kaupungit voivat mitata, tuoda julki, hallita ja jakaa tärkeitä ympäristötietoja. CDP tekee yhteistyötä markkinavoimien, kuten esimerkiksi 822 institutionaalisen sijoittajan kanssa, joiden omaisuuden arvo on yhteensä 86 triljoonaa euroa, motivoidakseen yrityksiä julkistamaan vaikutuksensa ympäristöön ja luonnonvaroihin ja ryhtymään toimenpiteisiin vaikutusten vähentämiseksi.  Yli 5 500 yritystä julkisti ympäristötietojaan CDP:n kautta vuonna 2015. CDP:llä on nyt hallussaan maailman suurin tietomäärä lähinnä ilmastonmuutokseen, veteen ja metsiin liittyvistä riskihyödykkeistä. Tiedot ovat aivan keskeisiä, kun tehdään liiketoimintaa, sijoituksia ja toimintatapoja koskevia strategisia päätöksiä.  Saat lisätietoja vierailemalla sivustossa www.cdp.net tai seuraamalla meitä (@CDP).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs