Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa uusii runkoverkkonsa: tulevaisuudessa yhä nopeampia ja varmempia yhteyksiä

Elisa Oyj

Elisa uusii runkoverkkonsa: tulevaisuudessa yhä nopeampia ja varmempia yhteyksiä

Tiedote.
Julkaistu: 16.04.2014 klo 12:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Lehdistötiedote 16.4.2014

Elisa varautuu jatkuvasti kasvaviin datamääriin runkoverkon uusimisella. Ranskalaisen verkkolaiteyhtiö Alcatel-Lucentin kanssa solmittu merkittävä sopimus mahdollistaa huimasti kasvavan videoliikenteen ja uusien palveluiden kehittämisen myös tulevaisuudessa.

Suomalaiset käyttävät vuosittain valtavat määrät dataa. Taakse jäävät mm. teknologian edelläkävijämaina pidetyt Japani ja Etelä-Korea. Tulevaisuudessa datankäyttö lisääntyy entisestään, kun maailma digitalisoituu: konesalit siirtyvät pilveen, videoita katsotaan yhä enemmän verkon kautta ja lähes jokaisen älypuhelimessa pyörii mobiilidataa hyödyntäviä sovelluksia. Kasvavat datamäärät kuormittavat verkkoja ja vaativat merkittäviä panostuksia verkkojen kehittämiseen.

– Runkoverkko on toimintamme ydin. Sen kautta tuotetaan kaikki asiakkaiden palvelut, olipa kyse sitten mobiililaajakaistasta, videopalveluista tai yritysverkosta. Uusimalla runkoverkkomme voimme tarjota laadukkaita palveluja asiakkaillemme myös tulevaisuudessa, Elisan Tuotannosta vastaava johtaja Timo Katajisto kertoo.

– Sopimus on merkittävä paitsi arvoltaan, myös strategisesti. Pohjoismaita on pidetty tyypillisesti digitalisoitumisen edelläkävijöinä, ja uskomme, että tämän sopimuksen myötä muut operaattorit seuraavat perässä ja panostavat entisestään verkkoihinsa. Laadukkaat ja modernit verkot ovat elinehto tulevaisuudessa, Alcatel-Lucent Oy:n maajohtaja Atte Artamo kertoo.

Runkoverkon uusiminen hyödyttää konkreettisesti asiakkaita

Panostus runkoverkkoon hyödyttää asiakasta, sillä yhteyksien laatu paranee, kun ruuhkatilanteet verkossa vähenevät. Uusimistyön myötä Elisa pystyy tarjoamaan yhä nopeampia yhteyksiä ja riittävästi kapasiteettia, kun videoneuvottelut ja muut runsaasti dataa käyttävät palvelut yleistyvät entisestään. Moderni runkoverkko huomioi tulevaisuuden tarpeet ja mahdollistaa uusien, asiakkaiden arkea helpottavien palveluiden kehittämisen.

Elisa on solminut kolmivuotisen sopimuksen Alcatel-Lucentin kanssa runkoverkkonsa uusimisesta. Tänä aikana laitetilojen tekniikka uusitaan koko Suomessa. Alcatel-Lucentin lisäksi työssä käytetään myös paikallisia toimijoita.

Lisätietoja: Elisa Oyj, viestintä, puh. 050 305 1605, communications@elisa.fi
Alcatel-Lucent, Atte Artamo, maajohtaja, puh. 040 821 0388, atte.artamo@alcatel-lucent.com

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs