Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa keskitti yritysasiakkaille tarjottavat IT-palvelut tytäryhtiölleen Appelsiinille

Elisa Oyj

Elisa keskitti yritysasiakkaille tarjottavat IT-palvelut tytäryhtiölleen Appelsiinille

Tiedote.
Julkaistu: 15.02.2013 klo 08:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisan tytäryhtiö Appelsiini vastaa jatkossa Elisan pilvipalveluista sekä Appelsiinin asiakaskohtaisista IT-ratkaisuista. IT-palvelujen keskittämisen tavoitteena on vahvempi asema ulkoistusmarkkinassa eritoten pilvipohjaisten ratkaisujen toimittajana.

Elisa on rakentanut yritysasiakkaidensa palvelutarjoomaa määrätietoisesti ja kehittänyt operaattoriliiketoiminnan rinnalle erityisesti yritysten viestintäratkaisuihin tiiviisti nivoutuvia palveluja: verkkoasiointia ja asiakaspalvelua tehostavia ratkaisuja, video- sekä IT-palveluja. IT-liiketoiminnassa Elisa on saavuttanut merkittävän aseman pilvipalveluissa, joista vahvimmin kasvavat toimistosovellusratkaisu Elisa Toimisto 365 sekä virtuaalisen konesalikapasiteetin tarjoava Elisa eSali. 

Elisa on hankkinut tarvittavaa osaamista myös yritysostoin. Appelsiini Finland Oy on vahva tekijä keskisuurten yritysten IT-ulkoistuspalveluissa. Yhtiö siirtyi Elisan omistukseen vuonna 2010 ja toimii itsenäisenä tytäryhtiönä.  

- Yhä useammin asiakkaat haluavat keskittää hankintojaan ja pyrkivät pois monitoimittajamallista. Haluamme varmistaa toimivan kokonaisuuden asiakkaillemme ja siksi keskitämme nyt kaikki yritysasiakkaille tarjottavat IT-palvelut sekä niihin erikoistuneen henkilökunnan Appelsiinille, Elisan Yritysasiakkaat-yksikön johtaja Pasi Mäenpää toteaa.  

Yritysten täytyy hakea tuottavuutta ja tehokkuutta uusilla ulkoistusmalleilla sekä toimintatapoja uudistamalla.  

- Tämän päivän tuottavuuden parantamisessa ei enää riitä palvelujen kilpailuttaminen pieninä palasina, vaan on oikeasti haettava rakenteellisa muutoksia. Niitä puolestaan ei tule, ellei ylin johto kiinnostu ICT:n mahdollisuuksista, Mäenpää jatkaa.

Viime vuosi oli Appelsiinille vahvan kasvun aikaa, ja yhtiö rekrytoi 70 uutta osaajaa erityisesti sovellus- ja infra-asiantuntijoiksi. Nyt tehtävän muutoksen myötä Appelsiinin henkilöstö kasvaa 240 työntekijään.

- Osana Elisaa pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin ja tarjoamaan sekä IT- että viestintäratkaisut yhden luukun periaatteella. Meille on erityisen tärkeää palveluiden laatu ja toimivuus sekä palvelutaso, josta olemme saaneet kiitosta asiakkailtamme. Myös suomalaisuus on vahvuutemme, koska osalle asiakkaista kriittinen tekijä on tietojen säilyminen Suomessa, Appelsiinin toimitusjohtaja Jukka Koivisto kertoo.

Lisätiedot:

Jukka Koivisto, toimitusjohtaja, Appelsiini Finland Oy, 040 768 7868, etunimi.sukunimi@appelsiini.fi

 

Elisan Yritysasiakkaat-yksikkö koostuu neljästä liiketoimintayksiköstä. Appelsiini vastaa jatkossa IT Business Unitin liiketoiminnasta. Se pitää sisällään pilvipalveluna tuotettavat toimistosovellukset sekä virtuaalikonesalit, perinteiset IT-ulkoistuspalvelut ja asiakaskohtaiset IT-ratkaisut. Customer Interaction Services keskittyy asiakaspalveluratkaisuihin. Visual Communication on erikoistunut videoliiketoimintaan ja Connectivity Business Unit tarjoaa operaattoriliiketoiminnan peruspalvelut, kuten puhe-, tietoliikenne, yritysverkko- ja tietoturvapalvelut.

 

 

 

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 860. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi

Appelsiini Finland Oy on edistyksellinen, suomalainen korkean osaamisen IT-palvelutalo, joka tuottaa monipuolisia tietotekniikan työn tuottavuus-, konsultointi-, sovelluskehitys- ja ulkoistuspalveluja. Asiantuntijapalvelut perustuvat korkeaan asiakastyytyväisyyteen, syvään teknologiaosaamiseen ja aitoon asiakaslähtöiseen toimintaan. Yhtiön pääpainoalueena on tarjota jatkuvia IT-palveluita sekä toimia pitkäaikaisena ja luotettavana kumppanina asiakkaille. Vuonna 1999 perustetun Appelsiinin liikevaihto on kasvanut vahvasti. Työntekijöitä on noin 240. Appelsiini on Elisan tytäryhtiö. www.appelsiini.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs