Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Datan määrä nelinkertaistumassa neljässä vuodessa - tiedonkäsittelyn, tiedon varastoinnin ja kaistanleveyden tarve kasvaa

Telia

Datan määrä nelinkertaistumassa neljässä vuodessa - tiedonkäsittelyn, tiedon varastoinnin ja kaistanleveyden tarve kasvaa

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2016 klo 09:30
Julkaisija: Telia

Digitalisaatio muuttaa kuluttajien käyttäytymistä nopeasti. Datan määrä on lähes nelinkertaistumassa neljässä vuodessa*, mikä kasvattaa tiedonkäsittelyn, tiedon varastoinnin ja kaistanleveyden tarvetta voimakkaasti. Jotta yritykset voivat tuottaa palveluja näihin muuttuviin tarpeisiin, tarvitaan tehokasta laskentakapasiteettia, skaalautuvia tallennusratkaisuja ja jatkuvasti kehittyvää infrastruktuuria.

Lisätyn todellisuuden pelit, kuten Pokemon Go, 360-videot ja älykkään liikenteen erilaiset ratkaisut lisäävät nopean tiedonsiirron tarvetta, mutta samalla myös tiedontallennustarvetta voimakkaasti. ”Pelkät perinteiset mobiilisovelluksetkin alkavat viedä matkapuhelimista niin paljon tiedontallennustilaa, että osa tiedoista on pakko säilyttää pilvipalveluissa ennemmin kuin matkapuhelimen muistissa. Älykkäät autot puolestaan tuottavat pian niin paljon dataa, etteivät ne pysty enää tallentamaan autoon itseensä kaikkea sitä”, kertoo Soneran datakeskusliiketoiminnasta vastaava Pasi Sutinen.

Tulevaisuuden menestyjät osaavat tiedonkäsittelyn ja verkottamisen

Jotta asiakkaita pystytään palvelemaan paremmin, palvelut ja kapasiteetti täytyy viedä lähemmäs käyttäjiä. ”Tulevaisuudessa menestyjiä ovat ne, jotka hallitsevat tiedonkäsittelyn ja digitaalisen infrastruktuurin rakentamisen ja pystyvät yhdistämään nämä asiakkaalle myytäväksi kokonaisuudeksi. Sonera on tässä vahvoilla”, sanoo Sutinen. 

Verkottamispalveluissa Sonera pystyy tarjoamaan asiakkailleen kilpailijoitaan enemmän, sillä samaan konserniin kuuluva Telia Carrier on yksi maailman suurimmista runkoverkkoyhteyksien tarjoajista, jonka verkoissa kulkee peräti 45 % kaikesta maailman internetliikenteestä. Soneran asiakkailla on suora pääsy tähän verkkoon viiveettömästi.

Tiedot tallentuvat lähitulevaisuudessa Helsingin Pitäjänmäkeen, jonne Sonera rakentaa paraikaa Suomen suurinta avointa datakeskusta. Sieltä pystytään hallitsemaan vaihtelevia kapasiteettitarpeita joustavasti. Datakeskus aloittaa toimintansa alkuvuoden 2018 aikana. Jo nyt Sonera tarjoaa samaan konserniin kuuluvan Cygate Oy:n kanssa konesalipalveluja nykyisissä tiloissaan ympäri Suomea.

Digitaaliset palvelut asiakkaille heti

Tekemisestä tulee käyttö- ja tarvepohjaista – asiakas saa palvelut käyttöönsä silloin, kun niitä tarvitsee ja toisaalta voi tarvittaessa joustavasti lopettaa niiden käytön.

”Perinteisessä verkottamisessa joutuu huomioimaan vaikkapa sen, että valokuidun vetäminen vie aikansa. Digitaaliset palvelut rakennetaan minkä tahansa operaattorin verkkojen päälle, mutta ne pitää toimittaa asiakkaalle heti, mielellään tunnin kuluessa. Tämä on iso muutos kaikille alan toimijoille, myös meille Sonerassa. Teemmekin paraikaa töitä, jotta digitaaliset palvelujen toimitusajat saadaan uuden ajan vaatimusten mukaiseksi”, Pasi sanoo.

Soneran Pasi Sutinen esiintyy Kaapelitehtaalla Nordic Digital Business Summitin DC&Cloud-osuudessa tänään torstaina 22.9. klo 13.50 – 14.15 aiheenaan ”DC as a building block for digital infrastructure”. Tervetuloa!

Lisätietoja:
Pasi Sutinen, johtaja, datakeskusliiketoiminta, Sonera
puh.040 302 2000
etunimi.sukunimi@teliacompany.com

*Lähde: Cisco Cloud Index 2015

 

Sonera on uuden sukupolven operaattori, jonka palvelut mahdollistavat sujuvampaa arkea, valinnan vapautta ja uusia mahdollisuuksia kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille. Soneralla oli vuoden 2015 lopussa noin 4,4 miljoonaa liittymäasiakasta ja noin 3700 asiantuntijaa töissä. Sonera edistää digitalisaatiota muun muassa investoimalla vuosittain noin 200 miljoonaa euroa suomalaisten verkkoyhteyksiin. www.sonera.fi

Sonera on osa kansainvälistä Telia Companya. Tarjoamme toimivat ja kilpailukykyiset yhteydet ympäri maailmaa helposti ja huolettomasti. Toimintamme nojaa vastuullisen liiketoiminnan periaatteisiin. Lue lisää meistä www.teliacompany.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs