Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Al Jazeeran suomalaistekoinen mobiiliuutispalvelu World's best designed digital news -kilpailun finaalissa - Facebook, Twitter, YouTube kilpakumppaneina

Ixonos Oyj

Al Jazeeran suomalaistekoinen mobiiliuutispalvelu World's best designed digital news -kilpailun finaalissa - Facebook, Twitter, YouTube kilpakumppaneina

Tiedote.
Julkaistu: 09.04.2015 klo 09:00
Julkaisija: Ixonos Oyj

Al Jazeera lanseerasi suomalaisen Ixonosin toteuttaman digitaalisen AJ+-mobiiliuutispalvelun Yhdysvalloissa syyskuussa 2014. Nyt palvelu on sijoittunut finalistien joukkoon World’s best designed digital news –kilpailussa mm. Facebookin, Twitterin ja YouTuben kanssa.

Suomalaisen Ixonos Oyj:n Al Jazeeralle tekemä AJ+-uutispalvelu on päässyt kovatasoiseen finalistijoukkoon alallaan arvostetussa ja tunnetussa World’s best designed digital news –kilpailussa. Kilpakumppaneina ovat muun muassa The New Yorker, Harvard Law Review sekä Facebook, Twitter ja YouTube. Kilpailun voittaja julkistetaan lauantaina 11.4. Washington DC:ssä.

Al Jazeera on tunnettu ennakkoluulottomista, uusista uutispalvelukonsepteista, joista AJ+ on yksi esimerkki. AJ+ suunniteltiin sosiaalisen median kanssa kasvaneille nuorille aikuisille, diginatiiveille, joita perinteiset uutismediat eivät puhuttele. AJ+ lanseerattiin syyskuussa 2014 ja se on Yhdysvalloissa saavuttanut kohderyhmässään, 18 – 30 –vuotiaissa rohkean ja erilaisen uutispalvelun maineen ja kasvattanut suosiotaan tasaisesti.

Innovatiivinen käyttäjälogiikka: Kuin korttipakkaa selailisi 

AJ+:ssä käyttäjälähtöisenä innovaationa on kepeä selailulogiikka, jonka avulla uutissisältö voidaan tuoda mobiililaitteeseen houkuttelevasti, monimuotoisesti ja kohderyhmäänsä koukuttavasti.  Perinteisen monotonisen uutislistan sijaan jokainen uutisjuttu esitellään omana pienenä ”korttipakkanaan”, jota voi selata älypuhelimen näytöstä.

”Yhdellä kortilla on uutiseen liittyvä videopätkä, toisella keskustelua siitä, kolmannella uutisjuttua selkeyttävä infografiikka, neljännellä vaikkapa tietovisakysymyksiä aihepiiristä”, selvittää Ixonosin Senior Visual Designer Tom Morgan.

Ixonosin käsialaa on AJ+:n digitaalinen design sekä uutissovelluksen ohjelmointi.

Designin ja teknologian luova yhdistelmä

AJ+ on yksi esimerkki design-lähtöisistä asiakasprojekteista, joita Ixonos tekee maailmalaajuisesti. Kansainväliset onnistumiset eivät tule sattumalta. Ixonos on panostanut useamman vuoden design-lähtöisen ratkaisutarjontansa kehittämiseen ja sen saumattomaan integrointiin sovelluskehityksen kanssa. Tänä päivänä Ixonos toimistot Helsingissä, Lontoossa ja San Franciscossa työllistävät yli 50 palvelumuotoilun, ohjelmistokehityksen sekä projektinhallinnan huippuosaajaa.

”Pelkkä design tai teknologinen ylivertaisuus eivät riitä kilpailussa”, sanoo Ixonosin Senior Vice President Teppo Kuisma.   ”Pyrimme tuottamaan asiakasratkaisuillamme wow-kokemuksia ja niihin päästään yhdistämällä teknologian mahdollisuudet luovasti designiin.  Tämä holistinen design-ajattelu oli edellytys niillekin innovaatioille, joista syntyi AJ+.”

Lue lisää kilpailusta:  http://www.snd.org/2015/03/snd-digital-there-are-10-finalists-for-worlds-best-designed/

Lisätietoja:

Teppo Kuisma, Senior Vice President, puh. 050 581 4075, teppo.kuisma@ixonos.com                                                

 

            

Seuraa Ixonosia     Kotisivut»     Twitter»     LinkedIn»     Facebook»     YouTube»     Google+»     SlideShare»

Ixonos on luova teknologiayritys. Etsimme, suunnittelemme ja toteutamme voimakkaita käyttökokemuksia ja kestäviä ratkaisuja, jotka pohjautuvat internet-, pilvi- tai mobiiliteknologioihin. Teemme innovatiivisista unelmista totta ylivertaisella suunnittelulla ja moitteettomalla teknisellä toteutuksella. Asiakkaamme ovat johtavia yrityksiä eri puolilta maailmaa. Suunnittelemme asiakkaillemme kokonaisvaltaisia digitaalisia ratkaisuja, jotka lisäävät heidän kilpailukykyään, tuottavuuttaan ja tuovat heille lisää asiakasuskollisuutta. Olemme suunnittelijoita, insinöörejä, strategikkoja ja innovaattoreita: 300 henkeä työskentelemässä yhdessä Suomessa, Isossa-Britanniassa ja Pohjois-Amerikassa. Ixonos Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs