Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Yrittäjänaiset vaatii jämäkkää talouspolitiikka

Suomen Yrittäjänaiset

Yrittäjänaiset vaatii jämäkkää talouspolitiikka

Tiedote.
Julkaistu: 22.02.2016 klo 14:10
Julkaisija: Suomen Yrittäjänaiset

 

Suomen Yrittäjänaiset vaatii talouskasvun vauhdittamiseksi jämäkkää talouspolitiikkaa. Liiton mukaan nyt on aika tasata vauvalaskua sekä edistää Viron veromallia ja paikallista sopimista.

Puheenjohtaja Seija Estlander ja toimitusjohtaja Marju Silander pitävät Juha Sipilän hallituksen päätöstä maksaa äidin työnantajalle kertakorvauksena 2 500 euroa vanhemmuudenkuluja tärkeänä talouspoliittisena linjauksena.

Estlanderin mukaan Suomella ei ole nykyisellä EU:n talouskasvun jumbosijalla varaa hukata naisten osaamista, etenkin kun ovista ja ikkunoista ropisee tietoa siitä, että naisjohtoiset yritykset tekevät parempaa tulosta kuin ne yritykset, joiden johdossa ei ole naisia.
– Vauvalaskun tasaaminen on siirto oikeaan suuntaan, sillä se pistää vauhtia naisten yritysten kasvuun, kansainvälistymiseen ja työllistämiseen. Lisäksi se edistää nuorten naisten työllistymistä pysyviin työpaikkoihin pätkätöiden sijaan.

Silander arvioi hallituksen teettämien tutkimusten vahvistavan sen, että Viron veromalli toimii myös Suomessa.
– Virossa yrityksen voittoa ei veroteta silloin, kun se jätetään yritykseen. Verojen maksun myöhentäminen ja firman voittojen käyttäminen yrityksen kehittämiseen toimii siis naapurissa.
– OECD-maiden verovertailussa Viron verojärjestelmä on noteerattu kilpailukyisimmäksi, sillä se kannustaa yrityksiä investointeihin ja kasvuun ja luo työpaikkoja.

Silander pitää Suomen kilpailukyvyn kannalta tärkeänä myös sitä, että työpaikkasopimisen linjaukset etenevät. Kaikilla työpaikoilla on voitava sopia työehtosopimuksista poikkeavista järjestelyistä yhdessä henkilöstön ja työnantajien kesken.

Nollasopimuksille liitto näyttää myös vihreää valoa, sillä yritykset tarjoavat kyllä työtä silloin, kun sitä on. Suomi on Estlanderin sanoin jo sääntelyjen luvattu maa, eikä osa-aikatyöhön tarvita 18 viikkotyötunnin vähimmäisrajaa.


Lisätiedot:
Seija Estlander, puheenjohtaja, p. 050 302 8460
Marju Silander, toimitusjohtaja, p. 050 409 2561
www.yrittajanaiset.fi

Suomen Yrittäjänaiset on vuonna 1947 perustettu valtakunnallinen etujärjestö, joka tekee vaikuttamistyötä yrittäjänaisten hyväksi. Se on naisyrittäjyyden asiantuntemusta edustava itsenäinen kattojärjestö, johon kuuluu liki 70 paikallisyhdistystä ja noin 6 200 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs