Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Yöperhoset kilpailevat tiede-elokuvafestivaaleilla New Yorkissa

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Yöperhoset kilpailevat tiede-elokuvafestivaaleilla New Yorkissa

Tiedote.
Julkaistu: 11.10.2016 klo 13:16
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekan planetaariossa pyörivä Yöperhosten salattu maailma -elokuva esitetään lauantaina New Yorkin tiede-elokuvafestivaaleilla. Yöperhoset valittiin festivaaleille 800 elokuvan joukosta ja se on ainoa ohjelmaan hyväksytty planetaarioelokuva. Tuomaristo perustelee valintaansa Yöperhos-elokuvan kiehtovuudella ja visuaalisella vaikuttavuudella.

New Yorkin “Imagine Science” -elokuvafestivaali järjestetään tänä vuonna yhdeksättä kertaa. Imagine Science Film Festival on ainoa tutkijoiden perustama ja järjestämä elokuvafestivaali, jonka tavoitteena on yhdistää taide ja tiede laadukkaiden elokuvien avulla, ja tuoda tiedettä lähemmäksi yleisöä.

Festivaali järjestetään New Yorkissa tänä vuonna 14.–21.10. Festivaaleilla on mukana kymmeniä tiede-elokuvia, jotka kilpailevat useassa eri kategoriassa. Yöperhosten salattu maailma esitetään lauantaina 15.10.

Yöperhosten salattu maailma on vauhdikas seikkailu perhosten ja hyönteisten maailmaan. Eri perhoslajien kanssa matkataan päiväntasaajalta napapiirille. Elokuvassa hyödynnetään kolmiulotteista röntgentomografiaa, jonka avulla hyönteisiä päästään tarkastelemaan mikroskooppisella tasolla ja ikään kuin lentämään niiden sisään.

Jenan elokuvafestivaaleilla Saksassa jo innovatiivisesta teknologian käytöstä palkittu dokumenttielokuva on ollut myös Heurekan yleisön suosikki: se sai parasta palautetta kesän yleisötutkimuksissa. Elokuvaa on esitetty Heurekan planetaariossa joulukuusta 2015 lähtien. Tähän mennessä sen on nähnyt jo yli 30 000 katsojaa.

Elokuvatuotantoyhtiö Pohjankonna tuotti ensimmäisen suomalaisen koko perheen täyspitkän (22 min) planetaarioelokuvan Yöperhosten salattu maailma - The Secret World of Moths yhteistyössä tiedekeskus Heurekan kanssa.

Pohjankonna Oy on Hannes Vartiaisen ja Pekka Veikkolaisen vuonna 2008 perustama elokuvatuotantoyhtiö, jonka lyhyitä dokumenttielokuvia on esitetty kaikilla mantereilla. Elokuvat ovat voittaneet lukuisia palkintoja Suomessa ja ulkomailla.

Lue lisää elokuvasta täältä: http://www.heureka.fi/fi/yoperhosten-salattu-maailma
Lisää Imagine Science -elokuvafestivaaleista täältä: http://imaginesciencefilms.org/

Lisätietoja:

Mikko Myllykoski
Elämysjohtaja
+358 40 9015 244

Kuva: Pohjankonna

 

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Heurekassa voi kokeilla oivaltamisen iloa vuorovaikutteisissa näyttelyissä, planetaariossa, oppimisohjelmissa ja tapahtumissa. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on keskimäärin lähes 300 000 vuosittain. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs