Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Vuoden 2011 suomalaiset erikoisrahat ovat nyt kierrossa

Suomen Rahapaja Oy

Vuoden 2011 suomalaiset erikoisrahat ovat nyt kierrossa

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2011 klo 11:06
Julkaisija: Suomen Rahapaja Oy

Suomen Rahapaja laski tänään liikkeelle vuoden 2011 suomalaisen kahden euron erikoisrahan. Tänä vuonna erikoisrahalla muistetaan 200-vuotiasta Suomen Pankkia. Kahden euron erikoisrahat ovat vuosittain suosituimpia suomalaisia metallirahoja. Suuren kysynnän vuoksi Suomen Rahapaja tarjoaa erikoisrahoja moneen eri tarpeeseen.

Suomalaisuus, yleinen ja yhtäläinen äänioikeus, ihmisoikeudet – kaikkia näitä arvokkaita asioita on juhlistettu suomalaisella erikoisrahalla. Suomessa on julkaistu kahden euron erikoisrahoja vuodesta 2004 alkaen. Tänään päivänvalon näki jo kymmenes suomalainen kahden euron erikoisraha. Suomen Rahapajan mukaan kahden euron erikoisrahat ovat kysytyimpiä suomalaisista erikoiskolikoista.

”Kolikko kiertää käytössä keskimäärin 30 vuotta. Kahden euron erikoisrahojen vaellus poikkeaa tavallisesta käyttörahasta, koska ne ovat nimensä mukaisesti muistorahoja (eng. commemorative coins). Useimmat niistä päätyvät euroalueen keräilijöiden kokoelmiin”, Suomen Rahapajan toimitusjohtaja Paul Gustafsson sanoo.

Suomalainen osaaminen on ollut kysyttyä eurokolikoiden valmistuksessa. Suomen Rahapaja on lyönyt useamman maan eurokolikoita kuin mikään muu rahapaja. Suomen Rahapajan valmistamia kolikoita on käytössä Suomen lisäksi Virossa, Kreikassa, Luxemburgissa, Sloveniassa, Kyproksella ja Irlannissa.

Suomen Rahapaja palvelee keräilijöitä ja lahjan etsijöitä tehtaanmyymälässään netissä

Kuluttaja-asiakkaat ovat voineet hankkia Suomen Rahapajan valmistamia kolikoita suoraan tehtaalta vuodesta 2010 alkaen. Runsaan asiakaspalautteen vuoksi Suomen Rahapaja tarjoaa tänä vuonna kahden euron erikoisrahoja erilaisiin tarpeisiin.

Yksittäin erikoisrahan saa Suomen Rahapajan tehtaanmyymälästä netissä peilikiiltoisena, proof-laatuisena hintaan 19,90 euroa. Keräilijöitä palvellaan Rullapakkauksella, joka sisältää viisi rullaa kahden euron erikoisrahoja. Yhdessä rullassa on 25 käyttörahalaatuista erikoisrahaa. Rullapakkauksen hinta on 355 euroa.

Raha on perinteisesti suosittu lahja. Suomen Rahapajan tehtaanmyymälästä voi tilata lahjaksi pussillisen käyttörahalaatuisia vuoden erikoiskakkosia hintaan 37 euroa. Yksi Käyttörahapussillinen sisältää 10 erikoisrahaa.

Vuoden erikoisrahan voi myös antaa lahjaksi osana rahasarjaa, jossa on yksi jokaista vuoden 2011 suomalaista metallirahaa himmeäkiiltoisena eli BU-laatuisena. Vuoden 2011 toisen BU-rahasarjan teemana on suomalaiset kahden euron erikoisrahat ja sen hinta on 28 euroa.

Jokainen euromaa voi julkaista yhden kahden euron erikoisrahan vuodessa omalla aiheellaan. Erikoisrahan arvopuoli on samanlainen kuin tavallisessa kahden euron kolikossa, juhlakuva lyödään rahan tunnuspuolelle.

Lisätietoja:

Henna Karjalainen
viestintä- ja markkinointipäällikkö
Suomen Rahapaja Oy
+ 358 50 575 9197
henna.karjalainen(at)mint.fi

Liitetiedostot

Suomen Rahapaja Oy on euroalueen vahvin rahapaja, joka omistaa sataprosenttisesti Saxonia Eurocoin GmbH:n Saksassa ja puolet Det Norske Myntverketistä Norjassa. Suomen Rahapaja suunnittelee, markkinoi ja lyö rahaa. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa metallisia käyttörahoja, juhla- ja erikoisrahoja ja rahasarjoja. Vuonna 2011 Suomen Rahapaja julkistaa kuusi uutta juhlarahaa ja seitsemän maakuntarahaa. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2011 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs