Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Vuoden 2011 Fysioterapiayrittäjä: Iäkkään lihasvoima on yhteinen tulevaisuuden kysymys

Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry

Vuoden 2011 Fysioterapiayrittäjä: Iäkkään lihasvoima on yhteinen tulevaisuuden kysymys

Tiedote.
Julkaistu: 26.05.2011 klo 22:17
Julkaisija: Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry

Vuoden 2011 Fysioterapiayrittäjäksi on nimetty lempääläläinen fysioterapeutti, toimitusjohtaja Juhani ”Jussi” Vesanen Pirkanmaan FysioCenteristä. Hän oli nuorena maajoukkuelentopalloilijana ensin perustamassa suomalaista urheilufysioterapiaa ja on sen jälkeen kulkenut kohti aina vain aktiivisempaa ja kokonaisvaltaisempaa ihmisen kuntoutusta.

- Koko yhteiskuntamme tulevaisuuden kannalta on ehdottoman tärkeää, että kaikki tahot – yksityinen, julkinen ja päättäjät niin paikallisella kuin valtakunnallisella tasolla Helsingin päässä – ymmärtävät ennaltaehkäisyn valtavan merkityksen. Tarvitsemme matalan kynnyksen paikkoja, joissa myös iäkkäät rohkaistuvat fysioterapeutin ohjauksessa kartuttamaan kotona pärjäämisen kannalta tärkeitä lihasvoimiaan, vaikka taustalla olisikin jo tuki- ja liikuntaelinongelmia tai muita sairauksia, Vesanen painottaa. - Kelan sairausvakuutuskorvaukset ovat erittäin tärkeä taloudellinen tuki kaikille eläkeläisille tuki- ja liikuntaelinongelmissa.

Vesanen uskoo, että aktiivisella, ihmistä omaan tekemiseen ohjaavalla kuntoutuksella on jatkossa vielä nykyistäkin suurempi yhteiskunnallinen merkitys. – Muhimassa on sellaisia aikapommeja, joista yhteiskuntamme ei selviä, ellemme saa koko ketjua kuntoon. On tärkeää poistaa kipu, mutta jos liikeratoja ja lihasvoimaa ei huolehdita kuntoon, kustannuksista tulee valtavat.

Yhtälö ei ole Juhani Vesasen mukaan helppo, mutta sen ratkaiseminen on välttämätöntä. - Meillä on pelkästään Tampereella 15 000 yli 75-vuotiasta ja 45 000 yli 65-vuotiasta. Itse olen 56-vuotias ja minun ikäisistäni 99,8 % ei ole koskaan käynyt kuntosalilla. Tämä kynnys on pakko saada matalammaksi ja sitä varten on oltava paikkoja, joissa oman kunnon eteen on mahdollista tehdä työtä ja joissa saa ohjausta, vaikka olisi sairauksia ja tuki- ja liikuntaelinongelmia. Tämä on meidän alamme tärkeää erikoisosaamista, Juhani Vesanen painottaa.

– 99 % iäkkäistä haluaa asua kotona, jos vain voimat riittävät. Lihasvoiman merkitys on keskeinen, jotta kotona pärjäämisen kannalta tärkeät istumasta seisomaan nousut ja rappukävely onnistuvat vielä iän karttuessakin. Ennaltaehkäisy vie ensin varoja, mutta tuo ne jo muutaman vuoden sisällä takaisin suurina kustannussäästöinä, Vesanen sanoo.

 Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry on nimennyt Vuoden Fysioterapiayrittäjän vuodesta 1995 saakka. Valinta julkistetaan vuosittain valtakunnallisilla Fysioterapia- ja kuntoutuspäivillä (FYSI-päivillä), jotka pidetään tänä vuonna Naantalin Kylpylässä 26.-27.5.2011. Päiville kokoontuu 300 kuntoutuksen ammattilaista eri puolilta maata.

LISÄTIETOJA:

  • Aino Sainio, toiminnanjohtaja, Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry, 0400 784 515, aino.sainio@fysi.fi  , www.fysi.fi
  • Juhani Vesanen, Pirkanmaan FysioCenter, 0400 623 969,  juhani.vesanen@fysiocenter.netwww.fysiocenter.net

 TAUSTAMATERIAALIA:

Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry julkaisee fysioterapian ja kuntoutuksen ammatillista uutis- ja asiakaslehteä FYSI, joka ilmestyy 4 kertaa vuodessa. Yhdistyksen tavoitteena on alan edunvalvonnan lisäksi tukea kansanterveystyötä mm. järjestämällä jatko- ja täydennyskoulutusta fysioterapeuteille ja muille alan ammattilaisille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs