Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » VM esittää elintarvikkeiden vientiohjelman pikaista käynnistämistä

Valtiovarainministeriö

VM esittää elintarvikkeiden vientiohjelman pikaista käynnistämistä

Tiedote.
Julkaistu: 07.08.2014 klo 17:23
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö esittää 1,3 miljoonan euron kohdentamista elintarvikkeiden vientiohjelman pikaiseen käynnistämiseen tulevassa vuoden 2014 toisessa lisätalousarviossa.

Elintarvikkeiden vientiohjelman strategia on valmisteltu yhdessä Elintarviketeollisuusliiton ja Team Finland -toimijoiden kanssa. Valtiovarainministeriö kiirehtii vientiohjelman käynnistämistä ajankohtaisten Venäjän elintarviketuontia koskevien pakotteiden vuoksi.

- Venäjän asettamien tuontirajoitusten vaikutukset ovat suomalaiselle elintarviketeollisuudelle merkittäviä. Meillä on olemassa tuore, juuri valmisteltu strategia elintarvikeviennin kehittämiseksi. Sen toimeenpanoa on nyt kiirehdittävä, valtiovarainministeri Antti Rinne toteaa.

Elintarvikkeiden vientiohjelman kautta pyritään muun muassa laajentamaan elintarvikeviennin markkinoita.

- Ruplan arvon romahtaessa 1990-luvun lopulla, ja Venäjän viennin supistuessa, suomalainen elintarviketeollisuus laajensi onnistuneesti markkinoitaan Itämeren alueella. Toivon, että vientiohjelman kautta toimijat voivat hakea uusia markkinoita erityisesti Euroopasta ja Itä-Aasiasta, Antti Rinne sanoo. 

Toisesta lisätalousarviosta on määrä päättää hallituksen elokuun lopussa käytävän vuoden 2015 budjettiriihen yhteydessä.

Lisätietoja: 

erityisavustaja Paavali Kukkonen, puh. 0295 530 411

 

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs