Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Vincitin koodi turvaa suomalaisia joulun lahjasuosikissa

Vincit

Vincitin koodi turvaa suomalaisia joulun lahjasuosikissa

Tiedote.
Julkaistu: 18.12.2014 klo 09:00
Julkaisija: Vincit

Suomalainen Yepzon toi joulumarkkinoille uutuustuotteensa, Yepzon One -paikannuslaitteen, jonka älykkyyden takana on Vincitin ohjelmisto-osaamista. Paikanninmarkkinaa täydentävän Yepzonin kehityksessä on panostettu erityisesti ylivertaiseen helppokäyttöisyyteen.

Suomessa katoaa läheisiltään päivittäin ihmisiä, suuri osa tahtomattaan. Yepzonin toimitusjohtaja Otto Linna listaa yrityksen ensimmäisen kaupallisen tuotteen käyttäjäkunnaksi pienten lasten lisäksi esimerkiksi säännöllistä lääkitystä tarvitsevat henkilöt, muistisairaat, metsäpalveluyrittäjät ja vaikkapa kalastajat. ”Yepzon antaa lisäturvaa käyttäjälleen ja mielenrauhaa käyttäjän läheisille. Kehitimme tarkoituksella laitteen, joka voidaan aktivoida tarvittaessa. Se ei siis ole mikään jatkuvan seurannan väline. Monilla luonnossa liikkuvilla urheilijoilla esimerkiksi on erilaisia paikannuslaitteita käytössään, mutta niiden tiedot eivät ole helposti kotiväen saavutettavissa silloin, kun ilta pimenee ja huoli läheisestä iskee.”

Vettä ja kovaa kohtelua kestävä Yepzon voidaan kiinnittää kaulanauhaan, reppuun tai kassiin. Suomessa valmistettava laite lähettää signaalia ainoastaan silloin, kun se aktivoidaan, minkä ansiosta sen akku kestää huomattavasti matkapuhelinta pidempään. Yepzonin kaupallinen idea piilee kuitenkin käytön selkeydessä ja yksinkertaisuudessa. ”Paikannuslaite paritetaan varsin näppärästi älypuhelimen tai vaikka useamman kanssa. Paikannusdatan saaminen ei vaadi mitään rekisteröitymistä tai minkään tietojen antamista minnekään. Paikannuslaitteen tai puhelimen joutuminen vääriin käsiin tai hakkeroiminen ei siis tuota yhtään mitään potentiaaliselle väärinkäyttäjälle”, kuvaa Linna. 

Tuotekehityksen ja markkinoinnin toimiva liitto

Yepzonin tuotekehitys ja markkinointi on poikennut perinteisestä suomalaisesta tyylistä, sillä tuote saatiin markkinoille jo ennen ensimmäisenkään fyysisen laitteen valmistumista. Omaa tuotekehitystä Yepzonissa on vain yhden henkilön työmäärän verran, mutta yhteistyö muun muassa Vincitin kanssa on ollut sitäkin saumattomampaa. ”Meillä on Yepzonin mobiilisovelluksen ja pilvipalveluiden eli juuri kuluttajalle näkyvän tuoteosion parissa työskennellyt viitisen kaveria jo vuoden päivät. On hienoa olla mukana kehittämässä tuotteita, jotka tuottavat suomalaisille paitsi bisnestä, myös turvaa ja hyvinvointia”, kertoo Vincitin toimitusjohtaja Mikko Kuitunen.

Tuotekehitys jatkuu kuluttajakäyttäjistä kootun testiryhmän kokemusten ja palautteen perusteella. Skaalattavaksi tehty teknologia-alusta mahdollistaa erilaiset integroidut sovellukset, joiden kehitys on jo hyvällä mallilla. ”Vincitin kanssa on hyvä jatkaa, kun tietää, että koodi on laadukasta ja sitä saa silloin, kun tarvitaan”, Linna kehaisee yhteistyökumppania.

Nyt yrityksessä odotetaan mielenkiinnolla, mitä joulusesonki tekee myynnille. ”Yepzoneita on parhaillaan myynnissä esimerkiksi Verkkokauppa.comissa, Hobby Hallissa ja Stockmannilla. Olemme myös lähettäneet ensimmäisiä kaupallisia Yepzoneita tarkasti valikoituneille julkisuuden henkilöille. Esimerkiksi Radio SuomiPopin Anni Hautala ja pääministeri Alexander Stubb ovat saaneet meiltä laitteet, joilla voivat pysyä itse kartalla tai turvata läheistensä reittejä”, Otto Linna kertoo.Lisätietoja:     

Vincit Oy
Toimitusjohtaja Mikko Kuitunen
p. 040 589 8316
mikko.kuitunen@vincit.fi

Yepzon Oy
Toimitusjohtaja Otto Linna
p. 043 217 027
otto.linna@yepzon.com

 

Liitetiedostot

--

Yepzon Oy on teknologiayritys, joka kehittää mobiilipohjaisia puettavia teknologioita ja älyvaatesovelluksia. Vuonna 2013 toimintansa aloittanut yhtiö työllistää suoraan kolme työntekijää ja noin 20 tuotekehittäjää alihankkijayrityksissä. Yepzonin omistus on kokonaisuudessaan eurooppalainen ja pääosin suomalainen, ja se jakautuu eri aloilla vaikuttaville yksityissijoittajille. Yhtiön päätoimipiste sijaitsee Tampereella. Lontooseen rekisteröity Yepzon Ltd on Yepzon Oy:n täysin omistama tytäryhtiö. www.yepzon.com

Vincit on Suomen paras työpaikka 2014. Vuonna 2007 perustettu Vincit on Tampereella ja Helsingissä toimiva ohjelmistotalo, jossa työskentelee parhaillaan 120 asiantuntijaa.  Yrityksen pääliiketoiminta on räätälöityjen ohjelmistojen tuotekehityspalvelut. Huippulaadun takeena Vincit tarjoaa toimituksilleen sataprosenttisen tyytyväisyystakuun. www.vincit.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs