Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Verkkokauppiaiden on tunnistettava kilpailuetunsa – ennen kuin asiakas katoaa ulkomaille: Tutkimustuloksia verkkokauppakyselystä

Markkinointitoimisto King

Verkkokauppiaiden on tunnistettava kilpailuetunsa – ennen kuin asiakas katoaa ulkomaille: Tutkimustuloksia verkkokauppakyselystä

Tiedote.
Julkaistu: 20.11.2012 klo 14:30
Julkaisija: Markkinointitoimisto King

Valtaosa suomalaisista verkkokauppaa luotsaavista päättäjistä kertoo, ettei tunne verkkokauppansa strategisia kilpailuetuja. Samaan aikaan vahva ja erottuva brändi nimetään yhdeksi tärkeimmistä menestystekijöistä kiristyvässä kansainvälisessä kilpailussa. Kilpailu on todellista juuri nyt, sillä vuonna 2011 verkkokaupan reilun 10 miljardin euron vaihdannasta jo yli 13 % valui ulkomaille.

Markkinointitoimisto King ja asiakasymmärrystoimisto Cicon tekemä Kivijalasta verkkoon -tutkimus tunnisti tämän ja kahdeksan muuta kehityskohtaa suomalaisessa verkkokauppatoiminnassa.

- Kyselyssä selvitettiin kolmenkymmenen verkkokauppapäättäjän näkemyksiä verkkokaupan kehittämisestä. Verkkokaupassa hyödyntämisen arvoista käyttäjädataa on tarjolla yllin kyllin. Kuitenkin vain hyvin pieni osa kertoo käyttäneensä tietoja palvelunsa kehittämiseksi. Paremman asiakasymmärryksen avulla voitaisiin luoda todellista kilpailuetua tarjoavia ainutlaatuisia palveluelämyksiä, kertoo tutkimuksesta vastaava asiakkuusjohtaja Paula Hernetkoski.

King kehitti tutkimuksen tuloksista kahdeksan portaan kehitysohjelman, jolla luodaan vahvasta brändistä, asiakastiedosta, verkko-ostamisen sosiaalisuudesta ja palvelusta kumpuavaa kilpailuetua.

- Sanoisimme, että nyt on korkea aika herätä todellisuuteen, jossa kasvu ei enää tule verkkokauppojen yleisestä suosiosta, vaan asiakkaista, joille verkkokauppakokemus on toistamisen ja suosittelemisen arvoinen. On ryhdyttävä toimiin, jotta verkkokaupat voivat tarjota sitä, mitä pian lähdetään hakemaan muualta, kehottaa Kingin toimitusjohtaja Daniel Tuori.

Lisätietoja antaa:

Asiakkuusjohtaja
Paula Hernetkoski
040 526 4446
paula@king.fi

Liitetiedostot

King on vuonna 2004 perustettu toimisto, joka keskittyy asiakkaiden markkinointihaasteiden ratkaisemiseen.  Kingin asiakkaita ovat mm. Hartwall, RAY, Kotipizza ja Nokian Renkaat.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs