Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Verkkokauppa ja kivijalkakauppa saman katon alle Maestron uudella ratkaisulla

Maestro

Verkkokauppa ja kivijalkakauppa saman katon alle Maestron uudella ratkaisulla

Tiedote.
Julkaistu: 21.08.2012 klo 09:00
Julkaisija: Maestro

Kotimaisen järjestelmätoimittaja Maestron uusi verkkokaupparatkaisu auttaa suomalaista erikoiskauppaa parantamaan asemaansa kiristyvässä verkkokauppakilpailussa. Kun tähän asti verkkokauppa ja kivijalkakauppa ovat olleet kaksi erillistä kokonaisuutta, jatkossa kaupan alan ketjut voivat liittää verkkokauppansa saumattomasti toiminnanohjausjärjestelmään.

Suomalaisten ostohalu verkossa kasvaa koko ajan, mutta kotimaiset kaupan alan ketjut eivät ole toistaiseksi päässeet tehokkaasti mukaan kilpailuun. Paljon on puhuttu suomalaisen erikoiskaupan eurojen paosta verkon kautta ulkomaille. Eräs keskeinen syy on liittynyt it-järjestelmiin: ketjuille ei ole juurikaan ollut tarjolla pakettiratkaisuja, joiden avulla ne voisivat tehokkaasti yhdistää liiketoimintansa verkossa ja verkon ulkopuolella.

Kotimainen järjestelmätoimittaja Maestro tuo nyt asiakkailleen verkkokaupparatkaisun, joka toimii suoraan yhteydessä kassajärjestelmään ja toiminnanohjaukseen. Ratkaisu pohjautuu Sopranon verkkokauppaan Magento-alustalla, joka integroidaan Maestron kaupan alan järjestelmiin.

”Kaikki puhuvat monikanavaisuudesta, mutta todellisuudessa se on vielä lapsen kengissä kaupan alalla Suomessa. Järjestelmämielessä kivijalkakauppa ja verkkokauppa ovat olleet kaksi eri asiaa, mikä ollut kauppiaille este verkon liiketoimintamahdollisuuksien hyödyntämisessä ja näkynyt asiakkaille palveluiden laadussa. Tämän puutteen Maestron ja Sopranon tuote ratkaisee”, kertoo Maestron toimitusjohtaja Turo Puittinen.

Monikanavaista asiakaspalvelua erikoiskauppaan

Kauppiaan näkökulmasta verkkokaupan yhdistäminen toiminnanohjaukseen merkitsee mm. sitä, että varastosaldot ovat ajan tasalla ja tilauskanta reaaliajassa. Sekä varastokierto että kassavirta nopeutuvat. Myyntiin ja asiakaspalveluun tulee uusia mahdollisuuksia, kun kaikki tieto kootaan samaan paikkaan ja on aina hyödynnettävissä mm. kanta-asiakasjärjestelmiä varten.

”Verkkokaupan kehitys johtaa varmasti monipuolisempaan ja nopeampaan palveluun asiakkaan näkökulmasta. Verkkokaupan ja kivijalkakaupan yhdistäminen on tärkeä perusaskel, joka on saatava kuntoon. Sen jälkeen kaupan alan ketjujen monikanavaista palvelua voidaan ryhtyä laajentamaan kunnolla muuallekin, esimerkiksi sosiaaliseen mediaan ja mobiilikäyttöön”, Puittinen visioi.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Turo Puittinen, turo.puittinen(at)maestro.fi, Maestro
Puh. +358 207 505 621

Maestro on kotimainen tietojärjestelmätoimittaja. Se tarjoaa asiakkailleen valmiista ohjelmistokomponenteista koostuvia, pala kerrallaan laajennettavia toimintajärjestelmiä. Maestron keskikasvu viiden viimeisen tilikauden ajalta on 20 %, viime vuonna liikevaihto oli 6,5 me. Menestyksen takana ovat aidot kumppanuudet asiakkaiden kanssa sekä osaava henkilöstö. Vuonna 1986 perustettu Maestro työllistää yli 70 asiantuntijaa Savonlinnassa, Lappeenrannassa ja Helsingissä. www.maestro.fi

Maestro, Avainluvut 2011:

• Liikevaihto 6,5 M€
• Liikevaihdon kasvu 22 %
• Liikevoitto 5 %
• Omavaraisuusaste 48 %
• Henkilöstöä 67 kotimaassa ja 14 Intiassa
• Toimipisteitä 3 (Helsinki, Lappeenranta ja Savonlinna)
• Luottoluokitus AA+

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs