Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Verkkohyökkäysten kasvu pakottaa pk-yrityksiä panostamaan tietoturvaan – Turun AMK:n tietoturvapäivä 4.2.

Turun ammattikorkeakoulu

Verkkohyökkäysten kasvu pakottaa pk-yrityksiä panostamaan tietoturvaan – Turun AMK:n tietoturvapäivä 4.2.

Kutsu.
Julkaistu: 27.01.2014 klo 10:45
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

PK-yritysten halukkuus panostaa tietoturvaan on lisääntynyt, koska verkkohyökkäykset ja erilaiset tietojenurkintayritykset ovat olleet kasvussa. Tietoturvauhkia analysoivien organisaatioiden mukaan kohdistettujen tietoturvahyökkäysten painopisteet ovat siirtymässä pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Turun AMK järjestää yrityksille ja yhteisöille avoimen Tietoturvapäivän nyt neljännen kerran.

Tänä vuonna tietoturvapäivän asiantuntijoina kuullaan mm. Anders Innon, Fujitsun ja Oraclen edustajia.


TERVETULOA TIETOTURVAPÄIVÄÄN
tiistaina 4.2. klo 12–18
Turun AMK, Lemminkäisenkatu 30

Mistä puhutaan, kun puhutaan tietoturvasta?
– Yleensä tietoturvasta puhutaan kuin se käsittäisi vain tietokoneisiin asennettavat ohjelmistot kuten virustorjunnan ja palomuurit. Todellisuudessa siihen kuuluu kuitenkin useampia osa-alueita, erityisesti henkilöstön kouluttamista ja tietoturvajohtamista, kertoo lehtori Jana Pullinen Turun AMK:sta.

Tietoturvan merkitys kasvaa vauhdilla sitä mukaa kun yhteiskunta tulee yhä riippuvaisemmaksi ICT-palveluiden toimivuudesta. Kaikkien yhteiskunnan toimijoiden kyberosaamista ja -ymmärrystä tulee parantaa, jotta uhkiin on mahdollista varautua.
– Laitekannat ja järjestelmät yrityksissä sekä yksityisillä käyttäjillä ovat monipuolistumassa. Lisäksi uusi teknologia tuo jatkuvasti haasteita tietoturvalle. Niihin on kyettävä vastaamaan ajoissa. Järjestelmien tietoturva ja oikeat periaatteet käytön aikana vaativat enemmän huomiota käyttäjiltään kuin usein luullaan, pohtii puolestaan yliopettaja Jarkko Paavola Turun AMK:sta.


Lisätiedot:
Jana Pullinen, lehtori, Turun AMK, p. 044 9072 854
Jarkko Paavola, yliopettaja, Turun AMK, 040 355 0335
Jukka-Petteri Haarala, opiskelija, Turun AMK, 040 7421 333
Ilmoittautuminen tietoturvapäivälle sekä tarkempi aikataulu löytyvät osoitteesta: http://www.tietoturvapaiva.fi

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs