Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Valtiovarainministeriö asettaa selvitysryhmän selvittämään Tullin toimintakulttuuria ja johtamista

Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö asettaa selvitysryhmän selvittämään Tullin toimintakulttuuria ja johtamista

Tiedote.
Julkaistu: 31.10.2014 klo 15:43
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö on selvittänyt Tullin virkavapaalla (8.4.2013-31.5.2015) olevan pääjohtajan Antti Hartikaisen toimintaa puolisonsa palkkaamisessa Tullin palvelukseen. Valtiovarainministeriön Tullilta pyytämästä selvityksestä ilmenee tapahtumia, joissa Hartikainen on mahdollisesti pyrkinyt vaikuttamaan vaimonsa rekrytointiin.

Asian selvittelyn yhteydessä on käynyt lisäksi ilmi, että Tullin toimintakulttuurissa on ongelmia johtamisessa, rekrytointikäytännöissä, työilmapiirissä ja henkilöstön työhyvinvoinnissa.

Ministeriö jatkaa näiden asioiden selvittämistä asettamalla ensi viikolla selvitysryhmän. Sen tehtävänä on selvittää Tullin toimintakulttuuria, johtamista, rekrytointikäytäntöjä, työilmapiiriä ja työhyvinvointia sekä pääjohtaja Hartikaisen toimintaa. Selvitysryhmä kuulee Tullin nykyistä johtoa, pääjohtaja Hartikaista ja henkilöstöä. Selvitysryhmän puheenjohtajaksi kutsutaan valtion virkamieseettisen neuvottelukunnan puheenjohtaja, oikeustieteiden lisensiaatti Teuvo Metsäpelto.

Valtiovarainministeriön selvitys luovutettiin perjantaina myös Tullin asioista vastaavalle ministeri Päivi Räsäselle.

- Pidän tärkeänä, että valtiovarainministeriö asettaa ulkopuolisen tahon selvittämään Tullin tilannetta. On hyvä, että selvitysryhmä kuulee kaikkia osapuolia tasapuolisesti. Nyt on tarpeen rauhoittaa tilanne ja antaa selvitysryhmälle työrauha. Mahdolliset toimenpiteet arvioidaan sitten työn valmistuttua, ministeri Räsänen toteaa.

LINKIT:

Valtiovarainministeriön selvitys Antti Hartikaisen vaimon palkkaamisesta Tullin palvelukseen  31.10.2014

Tullin pääjohtajan Leo Nissisen selvitys 30.10.2014 (sisältää kaksi liitettä)

Tulli on valtiovarainministeriön hallinnonalaan kuuluva virasto. Valtiovarainministeriö vastaa Tullin tulosohjauksesta. Ministerien välinen työnjako muuttui 26.9.2014 siten, että ministeri Päivi Räsänen vastaa nykyisin Tullin asioista valtiovarainministeriössä.

Lisätietoja:

viestintäjohtaja Liinu Lehto p. 02955 30221, liinu.lehto@vm.fi

ministeri Räsäsen erityisavustaja Soili Haverinen gsm. 050 4560982, soili.haverinen@intermin.fi

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs