Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Uusi hankintaohjelma lisää yhteiskuntavastuuta

Lahden kaupunki

Uusi hankintaohjelma lisää yhteiskuntavastuuta

Tiedote.
Julkaistu: 21.01.2014 klo 15:03
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunki on laatinut koko kaupunkiorganisaatiota koskevan hankintaohjelman, jonka tavoitteena on kehittää kaupungin hankintoja taloudellisesti tuottavammaksi ja paremmin organisoiduiksi.  

Lahden kaupungin hankintojen osuus toimintakuluista on yli 40 %. Vuositasolla hankintojen arvo on 250-300 M€. Uusi hankintaohjelma pyrkii patistamaan kaupunkikonsernia hankintojen tuottavuuden kehittämiseen, kilpailukyvyn lisäämiseen ja ympäristö- ja energiatavoitteiden noudattamiseen. Tavoitteena on, että yhteiskuntavastuuseen liittyvät tekijät tunnistetaan ja otetaan huomioon jo hankinnan suunnitteluvaiheessa.

Yksi tärkeä osa hankintojen kehittämistä on yritys- ja työllistämisvaikutusten huomiointi. Pk-yritysten kynnystä osallistua tarjouspyyntökilpailuihin madalletaan mm. kilpailuttamalla kaikki pienhankinnat.

– Lahti haluaa avata pienhankintojaan yhä laajemmalle joukolle yrityksiä ja kohdentaa niitä erityisesti oman alueen yrityksille – tietysti hankintoja koskevien säädösten sallimissa rajoissa, kaupungin hankintapäällikkö Minna Halonen linjaa.

Kaupungin hankintaohjelma on laadittu yhteistyössä Ladecin kanssa. Ohjelman ja sen sisältämien toimenpiteiden avulla kaupunkikonsernin hankintojen kokonaisuutta pyritään yhä paremmin ohjaamaan ja hahmottamaan. Uusi hankintaohjelma vahvistettiin kaupunginhallituksessa 7.1.2014 ja sen toteutumista raportoidaan kaupunginhallitukselle vuosittain.

Lisätietoja:
Lahden kaupunki, hankintapäällikkö Minna Halonen, 050 559 4063.

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan
kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista,
palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön
ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs