Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Uudet Konepaja-messut ylittivät ennakko-odotukset Tampereella

Tampereen Messut

Uudet Konepaja-messut ylittivät ennakko-odotukset Tampereella

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2016 klo 17:15
Julkaisija: Tampereen Messut

Tänään päättyneet metalliteollisuuden kone- ja laitemessut Konepaja 2016 sekä kansainvälinen hitsausalan Nordic Welding Expo 2016 kokosivat kolmen päivän aikana 8 338 messuvierasta Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Tapahtuman keskeisimpiä puheenaiheita olivat uusimmat innovaatiot, automaatio, robotiikka sekä digitalisaatio. Messuilla oli 264 näytteilleasettajaa, joiden päämiehet edustavat yli 700 kansainvälistä tuotemerkkiä. Suomen Hitsaustekninen Yhdistys SHY ry ja Tampereen Messut Oy allekirjoittivat messuilla sopimuksen yhteistyön jatkamisesta myös Nordic Welding Expon osalta. Seuraavat Konepaja-messut sekä Nordic Welding Expo järjestetään samanaikaisesti Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa keväällä 2018.   

– Tapahtumakokonaisuus onnistui yli odotusten. Ensimmäistä kertaa toteutettu Konepaja esitteli Suomen laajimman kattauksen koneita ja laitteita yli kymmeneen vuoteen. Tapahtuman kävijämäärä ja alan toimijoilta saatu positiivinen palaute sekä kiinnostus osallistua tapahtumaan myös jatkossa vahvistavat ajatusta, että Tampere on sijainniltaan Suomen paras paikka järjestää metalliteollisuuden tapahtuma. Näistä lähtökohdista on hyvä jatkaa tapahtuman kehittämistä. Nykyajan konepajat ovat täynnä uusinta tekniikkaa, joten alalla on tilausta hyvin toteutetuille uusimpia koneita ja laitteita esitteleville sekä verkostoitumismahdollisuuksia tarjoaville messuille, kertoo projektipäällikkö Mikael Wänskä Tampereen Messut Oy:stä.

– Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Tampereen Messut Oy:n kanssa. Nordic Welding Expon järjestäminen yhdessä uuden Konepaja-messutapahtuman rinnalla sai kautta linjan positiivisen vastaanoton. Tapahtumilla on selkeä synergia ja aloilla puhuttavat samat teemat, kuten teknologian kehitys, tuotannon tehokkuus ja koneinvestoinnit sekä turvallisuus- ja ympäristöasiat. On ensiarvoisen tärkeää, että tapahtumien samanaikaisuudesta ja kattavasta tarjonnasta hyötyvät niin näytteilleasettajat kuin messukävijät, sanoo toiminnanjohtaja Jouko Lassila SHY ry:stä.

Tampereen Messut Oy toteuttaa Nordic Welding Expon Suomen Hitsaustekninen Yhdistys ry:n toimeksiannosta. Yhteistyötahot allekirjoittivat messuilla jatkosopimuksen Nordic Welding Expon järjestämisestä Tampereella keväällä 2018. Konepaja on Tampereen Messut Oy:n oma ammattitapahtuma.

Vaasasta löytyi hitsausalan nuori huippuosaaja – Ariel Ahlbland voitti Nuorten SM-hitsauskilpailut

SHY:n järjestämät Nuorten SM-hitsauskilpailut käytiin kaikkina päivinä. Voiton torstain finaalissa vei Ariel Ahlband (Vaasa/Vaasan ammattiopisto), joka edustaa Suomea myös Göteborgin Euroskillsissä. Toiseksi sijoittui Jani Leskelä (OSAO/Oulu) ja kolmanneksi Roope Kokkonen (SAKKY/Kuopio). Finaalissa kilpailivat myös Anssi Hiltunen (SAKKY/Kuopio), Juho Nissinen (SAKKY/Varkaus), Saku Pirilä (Sedu/Seinäjoki), Janne Suihkonen (SAKKY/Kuopio) ja Miika Viitala (OSAO/Oulu). Lisäksi SHY toteutti yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa Robottihitsauskilpailut, jossa parhaana palkittiin Eetu Vartiainen (SAKKY).

Videokirjastossa lisää haastatteluja ja tunnelmia Konepaja-messuilta ja Nordic Welding Exposta:

•    ”Konepaja ja Nordic Welding Expo on onnistunut yhdistelmä”
Seppo Mäki-Rahko, Kemppi Oy
•    ”Toivottavasti Konepaja-messut saa jatkoa, tätä on tarvittu”
Keijo Manner, Seco Tools Oy
•    "Muihin maihin nähden Suomen robottitiheys on laskemassa"
Jyrki Latokartano, TTY
•    "Kannattaa tulla tutustumaan, miten 3D-teknologia muutetaan kilpailueduksi"
Marko Vossi, Vossi Group
•    "Mitattavilla perustiedoilla tuotannon/huollon suunnittelu helpommaksi"
Kimmo Saarela, Trelab

Lisää videoita ja kuvia tapahtumasta sekä muut mediamateriaalit: www.konepajamessut.fi (Medialle).

Lisätiedot: www.konepajamessut.fi, www.nordicweldingexpo.fi
Twitter: @TampereenMessut, #Konepaja, #NordicWeldingExpo, Facebook: facebook.com/tampereenmessut  

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@(a)tampereenmessut.fi
Mikael Wänskä, projektipäällikkö, p. 040 350 0445
Tanja Järvensivu, tapahtuma- ja viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, tiedottaja, p. 0400 914 877, @MeriTMattila

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs