Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Työturvallisuusvastuuta ei voi ulkoistaa

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Työturvallisuusvastuuta ei voi ulkoistaa

Tiedote.
Julkaistu: 30.04.2014 klo 07:30
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Pelkästään kunnat menettivät toissa vuonna joka päivä 850 työntekijän panoksen työtapaturmien ja sairauspoissaolojen vuoksi. Paremmalla työturvallisuusasioihin paneutumisella merkittävä osa näistä olisi voitu välttää ja siten parantaa myös tuottavuutta.

Työturvallisuuskeskuksen tarkoituksena on luoda työpaikoille johtamiskulttuuria, jossa työturvallisuus, henkilöstön hyvinvointi ja tuottavuus ovat johtamisen arkipäivää. Työturvallisuuskeskus TTK toimii aktiivisesti myös valtakunnallisen Työelämä 2020- hankkeen asiantuntijaorganisaationa.

TTK panostaa tänä vuonna erityisesti esimiesten valmennukseen ja on aloittanut uuden kaksipäiväisen koulutusohjelman Esimies työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin johtajana.

– Koulutusohjelma auttaa esimiestä näkemään kokonaisuuden: millainen nykyaikaisen työyhteisön pitäisi olla ja miten työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin perusasiat saadaan kuntoon, kertoo asiantuntija Risto Tanskanen TTK:sta. Koulutusohjelmaa voidaan myös räätälöidä organisaatioiden tarpeiden mukaan.

Koulutusohjelmassa käydään läpi esimiehen näkökulmasta työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin vaikutuksia työn sujuvuuteen ja tuottavuuteen. Lisäksi paneudutaan esimiesten, työsuojeluorganisaation ja työterveyshuollon yhteistyön merkitykseen, jotta organisaatioissa puututaan epäkohtiin ajoissa, esimerkiksi käyttöön otettavan varhaisen tuen mallin mukaisesti. Sen avulla voidaan korjata työssä esiintyviä työhyvinvointia alentavia puutteita sekä ohjata työntekijöitä työterveyshuoltoon riittävän ajoissa pysyvien työperäisten vammojen estämiseksi.

– Linjaesimies ei voi ulkoistaa työturvallisuusvastuutaan työsuojeluorganisaatiolle. Esimies tarvitsee työnsä tueksi systemaattisen tavan tarkastella työprosesseja, jotta niissä esiintyvät vaaratilanteet ja riskit voidaan kartoittaa, korostaa Tanskanen. Koulutuksessa esimiehet voivatkin suunnitella oman työpaikkansa työturvallisuuden kehittämistä. Teksti: Maija-Liisa Saksa

Lisätietoa artikkelista ja yhteydenotot: http://bit.ly/1fLKHk3
Julkaisija: Editori.fi

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs