Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Työllisyys- ja elinvoimaohjelman tavoitteena työttömyyden puolittaminen

Lahden kaupunki

Työllisyys- ja elinvoimaohjelman tavoitteena työttömyyden puolittaminen

Tiedote.
Julkaistu: 13.06.2014 klo 12:54
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupungin tavoitteena on puolittaa työttömyys vuoteen 2020 mennessä. Uudessa työllisyys- ja elinvoimaohjelmassa esitetään konkreettisia työllisyyteen vaikuttavia toimenpiteitä ja koko kaupunkikonsernin yhteistyön tiivistämistä yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi.

Työttömyysprosentin puolittaminen tämän vuoden tasosta vuoteen 2020 mennessä edellyttää noin 5500 uutta työpaikkaa. Uusien yritysten perustamisen myötä syntyy noin 3000 uutta työpaikkaa ja alueelle sijoittuvien kautta noin 1000 työpaikkaa. Loput noin 1500 työpaikkaa syntyvät olemassa oleviin yrityksiin.

Työllisyys- ja elinvoimaohjelman pohjana on kaupungin tasapainoinen ja kestävä kehitys. Se tähtää elinkeinojen uudistamiseen ja yrittäjyyden edistämiseen. Tavoitteena on luoda hyvät olosuhteet nykyisten yritysten uudistumiselle ja uusien yritysten syntymiselle ja sijoittumiselle Lahteen. Tärkeimpiä toimenpiteitä ovat kaupunkikonsernin yrityspalvelujen kehittäminen ja toimijoiden roolin selkeyttäminen.

Ohjelman akuutit työllisyystoimenpiteet edistävät osallisuutta ja niistä odotetaan tuloksia kolmen vuoden kuluessa. Keskeisenä asiana on nuorisotyöttömyyden vähentäminen, esimerkiksi Nuorisotakuun osalta lisätään yritysyhteistyötä.

Lahdesta kiinnostava opiskelijakaupunki 

Työllisyys- ja elinvoimaohjelma on myös tarina elinvoimaisesta Lahden seudusta ja sen menestyksen kivijaloista pitkälle tulevaisuuteen. Ohjelma sisältää linjaukset edunvalvonnan, yhteisöllisyyden ja osaamispohjan vahvistamiseksi, matkailun lisäämiseksi sekä hyvän elämisen edellytysten luomiseksi.

Erityisenä teemana on nostettu esille Lahti houkuttelevana opiskelijakaupunkina. Tavoitteena on opiskeluympäristön ja opiskelijakaupunkipalvelujen kehittäminen niin, että kaupunki on vetovoimainen opiskelupaikka, josta löytyy opiskelujen aikana harjoittelupaikkoja ja pysyvä työpaikka sekä hyvä asuinympäristö opiskelujen päättymisen jälkeen.

Yritystoiminnan monipuolisuus valtiksi

Kasvavan kaupungin yritystoiminta on monipuolista. Yritysystävällisyys on hyvää asiakaslähtöistä palvelua kaikille yrityksille. Ohjelmassa korostetaan Lahden muodostamista keskeiseksi matkailu- ja tapahtumakaupungiksi. Samalla nostetaan esille korkealaatuisen osaamiseen perustuvien työpaikkojen lisääminen nykyisissä ja uusissa yrityksissä vahvistamalla yliopistojen ja ammattikorkeakoulun toimintaa ja yhteyttä yrityskehittämiseen.

Työllisyys- ja elinvoimaohjelma toteuttaa kaupungin strategiaa. Sen keskeisinä lähtökohtina ovat Lahden kaupunkiseudun ja valtion välinen kasvusopimus sekä Innovatiiviset kaupungit (INKA) -ohjelma.

Lahden kaupunginhallitus hyväksyi työllisyys- ja elinvoimaohjelman kokouksessaan 2.6. ja valtuusto käsitteli sitä 9.6. Ohjelman tavoitteiden toteutumista seurataan säännöllisesti. Tarkoitus on, että kaupunginhallitus käsittelee kaupungin työllisyystilanteen ja yritystoiminnan kehitystä ja tekee tarvittaessa päätöksiä uusista toimenpiteistä.

 

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 63895

toimialajohtaja Matti Kuronen, 040 576 9105

 

 

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs