Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Työelämän jatkuva murros vaatii uudenlaisia työoikeuden asiantuntijoita – Asianajotoimisto Roihu Oy laajenee Turkuun

Asianajotoimisto Roihu Oy

Työelämän jatkuva murros vaatii uudenlaisia työoikeuden asiantuntijoita – Asianajotoimisto Roihu Oy laajenee Turkuun

Tiedote.
Julkaistu: 18.10.2016 klo 10:02
Julkaisija: Asianajotoimisto Roihu Oy

Uusi työ ja siihen liittyvät sopimisen mallit tuovat jatkuvasti mutkikkaita tilanteita yritysten henkilöstöosastojen hoidettavaksi. Pahimmillaan työoikeudelliset riidat halvaannuttavat työyhteisöä ja vahingoittavat yrityksen mainetta. Työoikeudellinen lainsäädäntö laahaa toistaiseksi jäljessä muutoksen keskellä, joten asianajotoimistojen tarjoama työ- ja HR-oikeuden syväosaaminen on nousemassa avainasemaan.

Murros työmarkkinoilla on tuonut mukanaan joustavuutta ja monimuotoisuutta, mutta samalla asettanut yritysten HR- ja lakiosastot vaativaan tilanteeseen.  Haasteena ovat muun muassa uudenlaiset sopimusmallit, joihin pitää mahduttaa monenlaiset työntekijät: pätkätyöläiset, vuokratyöntekijät, freelancerit, ulkomaiset työntekijät ja monta muuta ryhmää. Myös työntekijän ja yrittäjän välisen rajan hämärtyminen johtavat herkästi epäselvyyksiin työttömyys- ja eläketurvaa koskevissa tilanteissa.

Lainsäätäjätkään eivät ole ehtineet vielä vastaamaan uuden ajan tarpeisiin – työlainsäädäntö ei anna suoria vastauksia kaikissa tapauksissa, jolloin tulkintojen ja riitatapausten määrä väistämättä kasvaa.

– Monimutkaisen työlainsäädännön tuntemuksen lisäksi vastuulliselta työnantajalta käytännössä edellytetään myös oikeuskäytännön seuraamista. Oikeuskäytäntö on toisinaan kirjavaa, ja työnantajan pitäisi pystyä löytämään työpaikalla oikea ratkaisu tulkinnanvaraisissa tilanteissa. Tämä saattaa olla kohtuuton tehtävä erityisesti pienelle työnantajalle, kertoo asianajana Mari Mohsen asianajotoimisto Roihusta

Työoikeudellisia riitatapauksia ratkottaessa on niiden vaikutuksia arvioitava myös yritysmielikuvan ja maineen näkökulmasta. Huonosti hoidetut tapaukset päätyvät tänä päivänä herkästi sosiaalisen median kanaviin, jolloin yrityksen maine saattaa kokea syvänkin kolhun.

Asiakasymmärrys asianajotoimistojen osaamisen keskiöön

Uusista asianajotoimistoista suuri osa erikoistuu selkeästi eri juridiikan aloihin. Työelämän murroksen myötä enemmän kysyntää on kokonaisvaltaisia asiantuntijapalveluja tarjoaville asianajotoimistoille, joilla on pelkkien lakipykälien tuntemuksen sijaan syvempää ymmärrystä yritysten liiketoiminnasta ja myös HR kysymyksistä. Työoikeudessa pykälät ja hyvä henkilöstöhallinto kulkevat usein käsi kädessä.

Tamperelaislähtöinen Roihu Oy on yksi kasvussa olevista uuden sukupolven asianajotoimistoista. Työoikeuteen erikoistunut liikejuridiikan toimisto yhdistää juridisen osaamisen HR:n ja liiketoiminnan tarpeisiin. Sen toiminnan keskiössä ovat työelämän kiistatilanteissa palvelevat käytännön ratkaisut ja konflikteja ennalta ehkäisevä neuvonta. Työoikeusjuristien määrällä mitattuna Roihu kuuluu Suomen johtaviin asianajotoimistoihin. 

Voimakkaassa kasvussa oleva Roihu Oy on vastikään avannut toimipisteen Turkuun. Osakas, asianajaja Matleena Engblom Roihun Turun toimistosta uskoo, että Turun talousalueella on kysyntää työoikeuspalveluille, joissa tilanteita lähestytään kokonaisvaltaisesti, myös hr-näkökulma huomioon ottaen.

– Turun seudulla on työoikeusasioissa perinteisesti käännytty liikejuridiikkaa hoitavan toimiston puoleen, mutta työelämän muuttuessa aletaan kaivata yhä enemmän erityisasiantuntemusta.

Roihu poikkeaa myös toimintatavoiltaan perinteisestä konservatiivisesta asianajotoimistosta.

Roihulla uskotaan siihen, että henkilöstön hyvä työviihtyvyys lisää myös työn laatua. Isoissa asianajotoimistoissa juristien työkuorma on useasti liian suuri. Roihussa juristien työkuorma pidetään hallinnassa niin, että jokaisen toimeksiannon hoitoon on aina riittävästi aikaa.

– Haastavien kirjelmien laatiminen on sekä tarkkuutta, että luovuttaa vaativaa työtä. Asiantuntija ei anna parasta osaamistaan, jos työtaakka ja kiire on musertava. Oikeanlainen työkuorma luo perusedellytykset sekä hyvälle työviihtyvyydelle ja työteholle että työn laadulle, Roihun toimitusjohtaja Toni Sortti toteaa.

Asianajotoimisto Roihu Oy on työoikeuteen erikoistunut asianajotoimisto. Asiantuntijamme ovat erikoistuneet lisäksi asumisen ja rakentamisen juridiikkaan. Toimistollamme on poikkeuksellista rakennustekniikan ja juridiikan yhdistävää osaamista. Palvelemme myös muilla liikejuridiikan alueilla. Toimistomme sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Kuopiossa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs