Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Tutkimus: Puolet suomalaisista kokee Suomen puolustuksen riittämättömäksi

Tekir Oy

Tutkimus: Puolet suomalaisista kokee Suomen puolustuksen riittämättömäksi

Tiedote.
Julkaistu: 15.07.2015 klo 14:25
Julkaisija: Tekir Oy

Tutkimus: Puolet suomalaisista kokee Suomen puolustuksen riittämättömäksi

Tuoreen tutkimuksen mukaan puolet suomalaisista kokee, että Suomen kyky puolustautua sotilaallisessa konfliktissa on huono tai erittäin huono. Tekir Oy:n TNS Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan 40 prosenttia piti Suomen kykyä puolustautua melko huonona ja 10 prosenttia erittäin huonona.

Samaan aikaa kuitenkin enemmistö vastaajista ei pidä suurena riskiä siitä, että Suomi joutuisi sotilaallisen hyökkäyksen kohteeksi. 83 prosenttia piti riskiä melko pienenä tai erittäin pienenä. Nuoret vastaajat (alle 49-vuotiaat) pitävät riskiä pienempänä kuin vanhempiin ikäryhmiin kuuluvat vastaajat.

Tutkimuksen mukaan suomalaiset kokevat puolustuksen vahvuuksiksi maanpuolustustahdon, sodanjohdon osaamisen ja käytettävissä olevan reservin.

Tutkimuksen tulokset julkaistiin Porin SuomiAreenassa tiistai-iltana. Viestintätoimisto Tekir Oy:n järjestämässä keskustelutilaisuudessa olivat mukana edellisen hallituksen puolustusministeri Carl Haglund, kenraaliluutnantti evp. Heikki Koskelo, kirjailija Sirpa Kähkönen, kyberturvallisuuden asiantuntija Jarno Limnéll sekä toimittaja Ruben Stiller. Juontajana oli Tekir Oy:n hallituksen puheenjohtaja Harri Saukkomaa.

Carl Haglund kommentoi tuloksia tilaisuuden jälkeen:

”Kun kysytään, kykeneekö Suomi puolustautumaan, suurin osa ajattelee toisen maailmansodan aikaisia skenaarioita. Nykyiset potentiaaliset uhat ovat kuitenkin erilaisia: kyberuhat, maantieteellisesti rajatut konfliktit ja sisäiseen turvallisuuteen liittyvät riskit.”

”Näkemykseni on, että käytettävissä oleviin resursseihin nähden Suomi pystyy puolustamaan itseään hyvin Euroopan maiden mittakaavassa. Tämä tutkimus osoittaa, että parannettavaa koetaan olevan. Samalla onkin erikoista, että Nato-jäsenyyttä ei kannateta, vaikka se täydentäisi puolustuksemme heikkouksia.”

 

Lisätietoa:
Harri Saukkomaa
Hallituksen puheenjohtaja
Tekir Oy
harri@tekir.fi
040 589 2228

 

Tarkemmat tutkimustulokset:
Mari Tiensuu
Viestinnän suunnittelija
Tekir Oy
mari@tekir.fi
0400 602 640

 

http://suomiareena.fi/tapahtumat/61-osaako-suomi-enaa-sotia-suomen-sota-2015/

https://fi-fi.facebook.com/events/368821843314042/

 

Tekir on arvostettu maineenhallinnan ja vaativan viestinnän konsulttiyhtiö.
www.tekir.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs